На евровота ДПС ще надгради резултата си, убеден е Местан

"Ще погребем мита, че зависим от гласовете отвън"
2 май 2014 16:31,
125
На евровота ДПС ще надгради резултата си, убеден е Местан
Снимка: ДПС

"Смятам, че въпреки уседналостта ДПС ще надгради резултата си от парламентарните избори и така ще погребем един от най-устойчивите митове, свързани с ДПС, че политическата ни тежест зависи от гласовете отвън". Toва заяви в Смолян лидерът на ДПС Лютви Местан.

Според него на евроизборите ще проличи, че "тежестта на ДПС е реална, тя не е в зависимост от външни обстоятелства".

Съхраняването на резултата от предишните парламентарни избори /в национален мащаб/ практически ще означава сериозен ръст в подкрепата за ДПС, защото на евровота заради принципа на уседналостта няма да се получат гласовете от чужбина, смята Местан.

Според него основен акцент в предизборните ангажименти на движението е посланието "Европа във всяка точка на България, не само Европа на магистралите и на "Арена Армеец".

Признаваме, че за 7 г. членство със средства от Европа се модернизира едрото земеделие, строят се магистрали, но Европа не стигна до малкия земеделски производител, до малките населени места, до малцинствените квартали, допълни лидерът на ДПС, цитиран от БТА.

Според Лютви Местан политиката на ДПС ще получи много силна подкрепа именно заради принципа "Европа на балансирано развиващите се региони". Смисълът на политиката е да намира балансите, защото има много тежки диспропорции в развитието на София, Бургас, Варна и Мадан, Рудозем, Доспат, Смолян, посочи председателят на движението.

Бъдещето на България се свързва с екоземеделието и Родопите са естественото място за разгръщане на този приоритет, смята лидерът на движението. Лютви Местан отбеляза, че от ДПС на дело са показали, че се грижат за планинското земеделие. Като пример бе посочено увеличението на националните доплащания за тютюна, което вече е факт.

Председателят на ДПС оцени предизборната кампания досега като достатъчно толерантна, с малки изключения. "Ако успеем да запазим тази култура на политическа комуникация и конкуренция, мисля, че можем да се радваме на висока избирателна активност на 25 май", коментира Местан.

Той допълни, че ДПС стриктно изпълнява своя ангажимент да се води толерантна предизборна кампания, в която да се сблъскват политически различия и аргументи, а не компромати. Българските граждани са достатъчно уморени от самоцелната политическа конфронтация, от черния пиар и имат нужда от позитивно говорене, което да изведе на преден план европейската проблематика, заяви лидерът на ДПС.

Лютви Местан допълни, че приема като комплимент атаките срещу министъра на спорта за насочването на средства за спортна инфраструктура и в малките населени места. Ако зависи от ДПС, Европа трябва да стигне до всяка точка на единна България, и до най-отдалеченото населено място, каза лидерът на движението.

Местан пристигна в Смолян за работна среща с актива на движението от областта във връзка с предизборната кампания. Увеличение на гласовете за ДПС в Смолянска област от 40 до 50 процента е задачата, която си поставят в партията за предстоящия вот за ЕП.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
7
 
! Отговори
nexussss преди 10 години
Бате ши идем ли пак кибаПчита ваааааааа?
63
0
 
9
 
! Отговори
ВАСКО преди 10 години
До сега си мислех ,че скрития коз на Доган е атака но излезе и друг вмро.
62
2
 
7
 
! Отговори
до н.бареков преди 10 години
Не те знам дали ти си ***,но тук не вървиш с лъжите си.Столипиново те чака за кебапчета.Да не забравя- отиди на лекар?Всички образовани хора виждат,че не си добре.
61
5
 
5
 
! Отговори
Николай Бареков преди 10 години
20 години българската политика имаше една, а сега вече и две турски партии, те се управляват целенасочено от Турция и от Ердоган. ДПС и тази на Корман Исмаилов и Касим Дал. Тези две небългарски партии се опитват да управляват и винаги да бъдат във властта, в разпределението на държавния бюджет. Трябва ли ние българите да ТЪРПИМ?!
60
3
 
4
 
! Отговори
Николай Бареков преди 10 години
Няма да честит 1- во майския празник на Станишев, защото няма нито един ден трудов стаж като нормален българин, нито на Борисов, защото първият му работен ден е бил като главен секретар, а между пожарникар и главен секретар е въртял бухалката.
59
7
 
2
 
! Отговори
Николай Бареков преди 10 години
Възрастен мъж от Казанлък ми каза - не мога да чакам цяла петилетка да оправиш България, давай по-бързо, искам да видя. Трябва да знаят възрастните хора, че аз мога много да искам, но политическата мафия няма да ми позволи. Затова имам нужда от вашата подкрепа. Отивам в европарламента, за да ситуирам нашата партия, без да свалям *** пред нито една партия в ЕП.
58
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АХМЕД ДОГАН НАПРАВИ БОЙКО ГЕНЕРАЛ
57
5
 
3
 
! Отговори
Николай Бареков преди 10 години
Ние напипахме пулса на българския народ. Той не желае да бъде народ-емигрант, той обича държавата и родината си, той иска ту да създава семейства, тук да гледа децата си. Възрастните хора искат внуците си да са тук. Но за да са тук, трябва да се смени управлението и ние да можем да изпълним нашата социално-икономическа програма
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БЕЗ РЕЙСОВЕТЕ ОТ ТУРЦИЯ ЩЕ ГО Л...Т СОПОЛИВ ***.
55
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
SAMO DPS-BSP
54
4
 
3
 
! Отговори
Николай Бареков преди 10 години
Вярвате ли че гърците живеят по-зле? Борисов казва "тихо да не стане като в Гърция", аз казвам "ами хайде по-шумно, че да стане като в Гърция".ББЦ влезе в политиката с една основна мисия завинаги да извадим от управлението най-крадливата и най-опасна партия ДПС и нейния лидер Ахмед Доган. Истината че Доган създаде Борисов. Следващата коалиция, която се гласи в този парламент, е между Борисов и крадците от ДПС. Грабвайте сопите и ще щурмуваме българския парламент.
53
2
 
3
 
! Отговори
Николай Бареков преди 10 години
Гледам лидера на ГЕРБ в редките си изяви говори бързо ме връщайте на власт да строим магистрали. Къде са те? Няма ги. Парите за магистрали са откраднати. Парите за социални дейности бяха откраднати през кръга на "Котараците". Ние сме с най-ниския дефицит в Европа и това се изтъква като заслуга на Дянков, сега Орешарски продължава тази политика, но тя е за сметка на образованието, здравеопазването и другите социални политики.
52
2
 
1
 
! Отговори
лекар-пенсионер преди 10 години
След падането на комунизЪма или социализЪма т. н. работническо-селска власт остана с пръст в устата. Работниците бяха свикнали на високи заплати без повечето да ги заслужават и си крадяха от фабриките , а селяните си крадяха денонощтно от ТКЗС-тата. Един хамалин *** и неграмотен получаваше около 400-500 лв. , а лекар, инженер, архитект и всички с Висше образование 120 лв. на месец. Естествено, че такава власт няма бъдеще и пропадна. Сега същите тези вече като пенсионери ходят на манифестации когато ги привика Станишев, но с 200 лв. пенсии , а той милионер . Ето това е истината.
51
5
 
3
 
! Отговори
Николай Бареков преди 10 години
На тези избори се явяват няколко евродепутати, които очевидно няма да бъдат избрани в следващия ЕП. Но тези хора ще получат до 200 хиляди евро като компенсация. "Да настояваме заедно тези пари да бъдат върнати в бюджета, а не в техните джобове. По 100-200 хиляди евро са си спестили вече от европейски заплати. А сега да върнат парите на българските пенсионери и на българските граждани, защото всеки евродепутат струва по 1,3 милиона евро.
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мръсен гаден козел-Местане искати си ама нема твойте хора ще те ликвидират,пред телевизиите като теб няма,но който те познава много добре знае колко тежиш,жалко за тези изстрадали хора от селата дето ги заплашваш и ги принуждаваш да гласуват за най-крадливата партия-ДПС
49
1
 
7
 
! Отговори
Чалмата преди 10 години
Ще надградят я, като вБългария e пълно с продажни еничари.
48
5
 
2
 
! Отговори
Николай Бареков преди 10 години
По повод тиражираните опити за черен ПР в някои сайтове заявявам, че нито съм получавал нито съм отказвал каквато и да е покана за дебат от Рамадан Кунев, Меглена Кунева, Реджеп Тайип Ердоган или който и да е друг представител на затихващия Реформаторски блок.С чувство на изпълнен дълг мога да заявя, че събирателният образ на Рамадан Кунев е вече само една срамна страница от историята, която никой няма да си спомня!
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До мълчат като рибаКАКВО ИСКАШ ДА КАЖЕШ ?Абе стига с този възродителен процес.да ви пи...я на процеса
46
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гадни комунистически ***! бсп и дпс правят това което други не можаха за 500 години.Но , не трябва да успеят.ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!Да живей България!
45
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-достойната партия с най-достойният кандидат! Деле дерзай в Брюксел!