На евровота ДПС ще надгради резултата си, убеден е Местан

"Ще погребем мита, че зависим от гласовете отвън"
2 май 2014 16:31,
125
На евровота ДПС ще надгради резултата си, убеден е Местан
Снимка: ДПС

"Смятам, че въпреки уседналостта ДПС ще надгради резултата си от парламентарните избори и така ще погребем един от най-устойчивите митове, свързани с ДПС, че политическата ни тежест зависи от гласовете отвън". Toва заяви в Смолян лидерът на ДПС Лютви Местан.

Според него на евроизборите ще проличи, че "тежестта на ДПС е реална, тя не е в зависимост от външни обстоятелства".

Съхраняването на резултата от предишните парламентарни избори /в национален мащаб/ практически ще означава сериозен ръст в подкрепата за ДПС, защото на евровота заради принципа на уседналостта няма да се получат гласовете от чужбина, смята Местан.

Според него основен акцент в предизборните ангажименти на движението е посланието "Европа във всяка точка на България, не само Европа на магистралите и на "Арена Армеец".

Признаваме, че за 7 г. членство със средства от Европа се модернизира едрото земеделие, строят се магистрали, но Европа не стигна до малкия земеделски производител, до малките населени места, до малцинствените квартали, допълни лидерът на ДПС, цитиран от БТА.

Според Лютви Местан политиката на ДПС ще получи много силна подкрепа именно заради принципа "Европа на балансирано развиващите се региони". Смисълът на политиката е да намира балансите, защото има много тежки диспропорции в развитието на София, Бургас, Варна и Мадан, Рудозем, Доспат, Смолян, посочи председателят на движението.

Бъдещето на България се свързва с екоземеделието и Родопите са естественото място за разгръщане на този приоритет, смята лидерът на движението. Лютви Местан отбеляза, че от ДПС на дело са показали, че се грижат за планинското земеделие. Като пример бе посочено увеличението на националните доплащания за тютюна, което вече е факт.

Председателят на ДПС оцени предизборната кампания досега като достатъчно толерантна, с малки изключения. "Ако успеем да запазим тази култура на политическа комуникация и конкуренция, мисля, че можем да се радваме на висока избирателна активност на 25 май", коментира Местан.

Той допълни, че ДПС стриктно изпълнява своя ангажимент да се води толерантна предизборна кампания, в която да се сблъскват политически различия и аргументи, а не компромати. Българските граждани са достатъчно уморени от самоцелната политическа конфронтация, от черния пиар и имат нужда от позитивно говорене, което да изведе на преден план европейската проблематика, заяви лидерът на ДПС.

Лютви Местан допълни, че приема като комплимент атаките срещу министъра на спорта за насочването на средства за спортна инфраструктура и в малките населени места. Ако зависи от ДПС, Европа трябва да стигне до всяка точка на единна България, и до най-отдалеченото населено място, каза лидерът на движението.

Местан пристигна в Смолян за работна среща с актива на движението от областта във връзка с предизборната кампания. Увеличение на гласовете за ДПС в Смолянска област от 40 до 50 процента е задачата, която си поставят в партията за предстоящия вот за ЕП.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
До интегриран Случая в Розово доказа че управляващите върша всичко зад гъба а народа.
43
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Ще надградите резултата с прасето Пеевски! А да видим!
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дпс постоянно надгражда ето и сега награди Батака с Барака.
41
3
 
4
 
! Отговори
интегриран преди 10 години
село Розово доказаха пред Света колко са интегрирани Българите в Европа
40
1
 
6
 
! Отговори
Х преди 10 години
ДПС +ББЦ=4 евро-депутата ,както се казва 2 в 1.
39
6
 
3
 
! Отговори
мълчат като риба преди 10 години
За Османско се говори като че ли беше вчера а за Възродителен Процес мълчат като риба нищо че беше само преди 24 години сякаш е било преди 240 години , бъхти наглата нация
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До селата в БългарияДокато *** са във властта и разпределят порциите така ще е !
37
1
 
5
 
! Отговори
селата в България преди 10 години
Селата селата в България господа Депутати са бомба с закъснител , пример е село Розово , расизъм , омраза и злоба
36
1
 
5
 
! Отговори
разбираш ли сега преди 10 години
Манталитета и Стереотипа на Българина са главния проблем
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
i da revete i da pluvate po DPS pak nishto nema da napravite,vie giayrite mnogo dobre znaete 4e tyrcite si glasyvat za DPS i nie ROMITE shte glasyvame za tiax ;shtoto ste pedali i kavali,mrazite vsi4ki i gi nari4ate *** ????????
34
0
 
2
 
! Отговори
добра идея преди 10 години
Ами тогава първото нещо е да се забрани с Закон , варенето на ракия в така наречените селски Казани и производството на вино по домовете , предимно на село
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС + Атака, заедно в борбата за турцизация.Белокосата *** със златното пръстче винаги в услуга на Доган и Местан.Само турските гласове на ДПС и лумпенските на Атака са сигурни като бетон.
32
1
 
8
 
! Отговори
дo: 39 преди 10 години
Османко е ВИРУС в мозъка на Българина , затова нещата не варват в България
31
2
 
4
 
! Отговори
дo: 38 преди 10 години
България не може да се интегрира , защото Стереотипа от осмаснко време е интересна тема за разговор след напиване с ракия и воно
30
9
 
1
 
! Отговори
диваци и варвари преди 10 години
Прав е Местан , по селата в България е като в камената ера , диваци и варвари , пример е село Розово където хора не виждали
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Татарите в България няма как да се увеличат, така че не виждам откъде ще дойдат новите гласове. Татрите в България даже намаляват. Дестинациите по които тръгват са западни. Агентите на ДС се надяват сигурно *** от Хатака да гласуват за тях а?
28
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Кой го слуша този склерозирал червей. Кво ми го показвате по медиите.
27
1
 
7
 
! Отговори
висок преди 10 години
Праве, сметката му е точна. При ниска под40% избирателна активност БСПДПС печелят.
26
5
 
7
 
! Отговори
Ясен преди 10 години
Защото Българите не гласуват затова сте силни *** народ силни мутрагени!
25
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Победа ДПС,, силни сме със Делян Пеевски - неподими сме, ние сме ДПС, а вие сте гладни :))