Плевнелиев: Осъждам всяка проява на насилие!

Той изпрати съболезнователна телеграма за жертвите в Одеса
Обновена: 3 май 2014 19:12 | 3 май 2014 15:33, Анисия Иванова
237
Плевнелиев: Осъждам всяка проява на насилие!
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка, архив БТА

Категорично осъждам всяка проява на насилие, която заплашва мира и води до прояви на жестокост и човешки жертви, заявява президентът Росен Плевнелиев по повод събитията в Одеса. Държавният глава изпрати съболезнователна телеграма до временно изпълняващия длъжността президент на Украйна и Председател на Върховната Рада Александър Турчинов по повод жертвите при безредиците в Одеса, съобщиха от прессекретариата на президента.

Още по темата
"От свое име и от името на българския народ, моля, приемете най-искрени съболезнования по повод десетките граждани, намерили смъртта си по време на трагичните събития в Одеса. Бих искал да Ви уверя в дълбоката си съпричастност с мъката на близките на загиналите и на народа на Украйна. Убеден съм, че трагедия от такъв мащаб е тежък удар за всеки народ и за всяко общество", заявява още президентът Росен Плевнелиев в съболезнователната  телеграма и пожелава бързо възстановяване на ранените и пострадалите по време на безредиците.

"Искрено се надявам, че виновните за насилието и безредиците ще бъдат открити и наказани с цялата строгост на закона",  посочва държавният глава. Президентът Плевнелиев призовава страните в конфликта да се въздържат от провокации и да работят за възстановяването на реда и законността в името на спокойствието и сигурността на гражданите както в Одеса, така и  в цялата страна.

"Използвам възможността отново да изразя солидарността си с украинското общество и вярвам, че народът на Украйна сам ще избере пътя на развитие на страната си на честни и демократични избори", посочва още в писмото си президентът Росен Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя няма ли да си подаде оставката най-накрая ????Той е доказателството, че България се стреми към *** ценности !
98
2
 
29
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Президент които крие жена си и крие много неща от миналото си - за мен не е Президент - ако това беше в САЩ Русия и въобще в бяла държава щяха да му се смеят всички и да го свалят от властт - Там задължително се показва цялото семейство - защото то е "лицето" на Президента
97
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този не е моя президент и не одобрявам да се изпраща телеграма от името на българския народ и то не на пострадалите, а на убийците.
96
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз например, работя с украинци, руснаци англичани. Въобще не си позволявам да си отварям устата за тези неща. Просто си върша работата и не коментирам. А този човек имам чувството, че не проумява, че неговите думи отекват много по силно от колкото моите и въпреки всичко си позволява неуместни коментари.
95
1
 
25
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
АКО НЕ ИСКАТЕ ТАКИВА СМЕШНИЦИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ПОВЕЧЕ, ЗНАЕТЕ ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАТЕ!!!НА МЕНЕ ЛИЧНО МИ ПИСНА ОТ ПРОАМЕРИКАНСКИ, ПРОЕВРЕЙСКИ, ПРОМАСОНСКИ, ПРОЗАПАДНО НАСТРОЕНИ ДУПЕДАВЦИ, КОИТО НИ ТИКАТ КЪМ БЕЗДНАТА ВЕЧЕ 25 ГОДИНИ!ПИСНА МИ ОТ БУТАФОРНАТА ДЕМОКРАЦИЯ!ПИСНА МИ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ НИХИЛИЗЪМ И ПРОСТОТИЯТА ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА!СТИГА ВЕЧЕ!!!!!!!АТАКАТА ПРОДЪЛЖАВА!!!!!!
94
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, нали ходи да се здрависваш с фашистите, сега пък ги осъждаш.Това от американското посолство ли ти наредиха да говориш?
93
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе какъв е тоя празнословец мама му стара, докога ще му се дава трибуна да словоблудства? 80-90% от населението не споделя мнението му по въпроса, излиза, че е говорител или на една малка група българи или дрънка какво му се нареди от началниците. Е такива пишман политици ни докараха до тук. То остави, че вътрешно ни съсипаха от кражби, ами и на международно ниво на цакат. Утре при ескалация на конфликта извън сегашните му граници, такива изказвания може да ни направят мишена. Безотговорник!
92
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МЪЖА НА Г-ЖА ПРЕЗИДЕНШАТА СЕ ИЗХВЪРЛИ ОТНОВО НА БАЛАСТРА! ДРУГАРЯ *** СЕ ОПИТВА ДА ПОКАЖЕ, ЧЕ СЪЩЕСТВУВА И ЧЕ МАЙ ПРИТЕЖАВА МЪЖКИ АТРИБУТИ! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, НЕ МУ СЕ ПОЛУЧАВА! НАЙ-ГОЛЕМИЯ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ Е ИЗБОРА НА ТОВА МАЛОУМНО, ЛАКОМО *** ПЛюВНю! ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ***!
91
0
 
18
 
! Отговори
MaHeKeHa преди 10 години
Скрий се бе,"Осъждал бил..", т'ва е най-меката мария, която някога съм виждал. Срам и позор за България.
90
0
 
37
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Осъждам всяка проява на насилие!"Защо не осъди "майданските" насилия ? Защо не осъди преврата през февруари ? Защото не те накараха твоите ментори от САЩ и ЕС.Мълчи . Не вземай отношение ,защото не си обективен ,защото не изразяваш мнението на българския народ ,защото не си президент на България ,а си най -обикновен американски г..лизец
89
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
боже, тоя пък се мисли все още за президент!!!!!!!!!!***,искам ти пак оставката!
88
2
 
41
 
! Отговори
Бесен преди 10 години
Кухата Лейка Плевньо пратил съболезнователна телеграма на убийците на тези мирни граждани?!?!? Тоя *** или не е нормален или е толкоз *** че освен да ни излага друго не може да прави! Импийчмънт и марш на село *** такъв!
87
3
 
37
 
! Отговори
НАЦИСТ преди 10 години
НАЦИСТ-УБИЕЦ---ТОВА Е ПЛЕВНЕЛИЕВ!!!
86
2
 
30
 
! Отговори
Валери преди 10 години
Палячото да внимава какво говори защото ако ни вкара във война ще му се случи голямо *** насилие. Нямаме намерение да воюваме с никого!
85
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Късно е *** за китка. И ти си в кюпа, заедно с този дето му пишеш тез лицемерни телеграми.
84
1
 
28
 
! Отговори
Пюту Европейски преди 10 години
Днес БЪЛГАРСКИЯТ КУТУРЕН ЦЕНТЪР в Одеса беше подпален от активисти на "Десен сектор".
83
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевела ще задуши държавата и народа.
82
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм човек в зряла възраст с хуманитарна професия и ще гласувам за Сидеров.По-добре психопат от алчни ***,с лудите човек може и да се разбере,с човешката алчност-никога.
81
0
 
4
 
! Отговори
Halil преди 10 години
bg glavnokomandvast, kak sa bg armeici v Afganistan? ima li postradali bulgari ot zemetresenieto v Afganistan?
80
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До така е:Наистина ли не разбираш,че става дума за правото на хората на мирно самоопределяне?Категорично трябва да сме против формирования като "Десен сектор". Правителството в Киев взе властта благодарение на тези хора и международния тероризъм.Аз не желая да живея в такъв свят, *** на марковите стоки и екскурзиите,човек има нужда от свобода и достойнство.Всички западни лидери,които подкрепят това правителство трябва да подадат оставка.Къде са прехвалените западни демократи,*** сити!