Плевнелиев: Осъждам всяка проява на насилие!

Той изпрати съболезнователна телеграма за жертвите в Одеса
Обновена: 3 май 2014 19:12 | 3 май 2014 15:33, Анисия Иванова
237
Плевнелиев: Осъждам всяка проява на насилие!
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка, архив БТА

Категорично осъждам всяка проява на насилие, която заплашва мира и води до прояви на жестокост и човешки жертви, заявява президентът Росен Плевнелиев по повод събитията в Одеса. Държавният глава изпрати съболезнователна телеграма до временно изпълняващия длъжността президент на Украйна и Председател на Върховната Рада Александър Турчинов по повод жертвите при безредиците в Одеса, съобщиха от прессекретариата на президента.

Още по темата
"От свое име и от името на българския народ, моля, приемете най-искрени съболезнования по повод десетките граждани, намерили смъртта си по време на трагичните събития в Одеса. Бих искал да Ви уверя в дълбоката си съпричастност с мъката на близките на загиналите и на народа на Украйна. Убеден съм, че трагедия от такъв мащаб е тежък удар за всеки народ и за всяко общество", заявява още президентът Росен Плевнелиев в съболезнователната  телеграма и пожелава бързо възстановяване на ранените и пострадалите по време на безредиците.

"Искрено се надявам, че виновните за насилието и безредиците ще бъдат открити и наказани с цялата строгост на закона",  посочва държавният глава. Президентът Плевнелиев призовава страните в конфликта да се въздържат от провокации и да работят за възстановяването на реда и законността в името на спокойствието и сигурността на гражданите както в Одеса, така и  в цялата страна.

"Използвам възможността отново да изразя солидарността си с украинското общество и вярвам, че народът на Украйна сам ще избере пътя на развитие на страната си на честни и демократични избори", посочва още в писмото си президентът Росен Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
18
 
2
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Цяла България е потресена от Станишев. Такъв долен, противен и лъжлив политик никога не е имало у нас. Той надмина и баща си , който убиваше и мразеше Българите. Просто няма как да се опише тази мерзост.
118
1
 
14
 
! Отговори
LADY GOGOVICA преди 10 години
ROSKO E LEF MIGUN VSI4KI GO ZNAQT
117
0
 
17
 
! Отговори
РЕДАКТОРСКО преди 10 години
На неврокопското ТАМАГОЧИ пак смениха чипчето.Преди дни говореше за споделяне на ценности,задължения към военната организация на евроатлантическата античовешка клоака-НАТО,сега следе невинно пролятата кръв на старци,жени и деца,този умствен и хормонален сбъраняк осъждал всяко насилие.Кякъв цинизъм,достоен за всеки *** на ИМПЕРИТА НА АНТИЧОВЕЧНОСТТА-САЩ!Време е за ОСТАВКАТА НА ТАМАГОЧИ!
116
2
 
5
 
! Отговори
boqn преди 10 години
До АТАКАiska6 da kaje6 balgarite v evropeiska turcia .... ami 6te gi podkrepim turcia e v azia
115
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В един велик роман има един мноого жалък персонаж - Рачко Пръдлето. След 150 се появи наяве.Роско Пръдлето. Срамувам се, че България има толкова жалко човечле за президент. Роско Пръдлето!!!
114
0
 
17
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 10 години
Този така наречен елит, които ни управлява не са българи, те ни мразят и искат да ни заличат, като нация.Мислете добре преди да гласувате на кого давате гласа си.
113
11
 
1
 
! Отговори
АТАКА преди 10 години
А вие атакистите какво ще направите, ако турски военни започнат да провеждат референдум в Кърджали?
112
0
 
21
 
! Отговори
х преди 10 години
ТОЛКОВА *** РАБОТА НЕ БЯХ ВИЖДАЛ! ТУРЧИНОВ Е ОТПРАВИЛ ДЕСНИЯ СЕКТОР В ОДЕСА А ТОЗИ САБОЛЕЗНОВАНИЯ ОТПРАВЛЯВА! НА МАИКИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ ТРЯБВА А НЕ НА МАИМУНА ОТ КИЕВ!
111
1
 
29
 
! Отговори
SRETEN IOSI4 преди 10 години
osajdam vsiakava proiava na politi4eska homosexualnost
110
2
 
40
 
! Отговори
платен трол преди 10 години
Нищо не осъждаш, вчера докато все още не бе съвсем ясно кой е отговорен мълча като глътнал х.й, а днес осъждаш. Никога България не е имала по-жалък, по-непоследователен политик, който така открито да обслужва чужди интереси. Отвратителен чуждопоклонник !
109
2
 
25
 
! Отговори
stefan преди 10 години
RAZVAN POMAKOV GNUS ME E SAMO KATO TE GLEDAM VARNI PRAITE GRADLIVO PSE
108
0
 
28
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Плевнелиев: Осъждам всяка проява на насилие!"Ами осъди тогава Хамерикаските и Европейските си кукловоди, подкрепящи Майдана и "Десен Сектор" вместо да правиш двулични заявления и двустранни намеци.Ама откъде достатъчно твърд г*з и достатъчно твърд х*й за това за роден Плевньо-предателя. Най-лесното за него и подобни политици е да изкажат някакво мнение за пред медиите, за да не изглеждат безучастни. За да отчислят действие, все едно авторитетни и за да не ги притисне собственния им народ.
107
4
 
31
 
! Отговори
ХРИСТО преди 10 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ - ПРЕМИЕР
106
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че то цяло Кърдьжали ако ги питаш и те искат да са Турски граждани!
105
1
 
30
 
! Отговори
ГНУСЕН ИЗМЕКЯР преди 10 години
Потресен съм от лицемерието и двуличието на този човек. Как може толкова дълбоко да си е заврял главата си в американския ***, че тази трагедия да буди само "солидарността си с украинското общество". КОЕ ОБЩЕСТВО - НА УБИЙЦИ ФАШИСТИ, АЛЧНИ МИЛИАРДЕРИ, ПЛАЩАЩИ ЗА ГЛАВИ НА БУНТОВНИЦИ, ИНСТРУКТОРИ ОТ САЩ, ПОЛША, ЛИТВА И НЕАДЕКВАТНИ АНТИ БЪЛГАРСКИ УПРАВНИЦИ
104
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А вие атакистите какво ще направите, ако турски военни започнат да провеждат референдум в Кърджали?
103
2
 
29
 
! Отговори
Шустакович преди 10 години
Бегай бе, Плювню. Осъждал! Със сигурност се кефиш, че руснаци са пострадали.Сега можеш спокойно да идеш в пловдивската джамия с мекерето на Ердоган и да се гъзурчите на воля. *** и ***.
102
3
 
23
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
Пуделче Рошко , много ти стана , ще ти отрежем продажната тиква с нож за хляб ! Гарантирано от ГРУ !
101
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дълбоки съболезнования към Украинския народ за многобройните загинали жертви в Одеса.Много противоречива информация за събитията. В крайна сметка жителите на Одеса проруски ли са настроени? Тогава защо ги изгориха тея проруски активисти живи? Одесчани да не са се борили за свободата си или сувернитета си нещо, уплашени от Крим?
100
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз не се идентифицирам нито с ***, който е измамил българския народ с укриване на стотици милиони данъци. Не се идентифицирам и с негово нищожество Цар Борис-3, който е организирал депортация на евреи в Македония и Гърция. Идвамата не ги броя за българи.