Обсъждане на избори? Да, но трезво, без ултиматуми!

Местан не вижда вариант кабинетът да изкара мандата си
Обновена: 28 май 2014 13:58 | 28 май 2014 11:29, Веселина Йорданова
138
Обсъждане на избори? Да, но трезво, без ултиматуми!
Лютви Местан. Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан коментира, че не вижда вариант кабинетът да изкара пълен мандат, защото "такива са политическите реалности".

Попитан каква е вероятността правителството да довърши мандата си, Местан отговори: „Аз не бих обсъдил такъв вариант“. Нито една опция не е изключена за ДПС, каза още председателят на движението в парламента.

„Ремонт на кабинета, актуализирани или задължителни 4-5 неща, които този кабинет и този парламент трябва да направят преди предсрочен вот; незабавен предсрочен вот, вот есента, най-късно до края на годината са все опции, които са отворени за ДПС", разясни Местан.

„Трябва да се обсъди идеята за избори, но много трезво, без емоция, не в резултат от ултиматума, който би бил поставен от партии, които в сравнителен план се явяват успели, но губят над 400 000 гласа в сравнение с една година“, посочи той.

Местан каза, че не е коректно да се преувеличава ролята на ДПС в тази ситуация.

Още по темата
Ние сме ограничени от силната подкрепа на своите избиратели, за да се съгласим с ултимативни искания още днес, незабавно разпускане на парламента, каза той.

Местан обаче беше категоричен, че ДПС няма да бъде първопричината и още днес да реши проблема със съдбата на кабинета „Орешарски“, защото „сме ограничени от силната подкрепа на избирателите си“.

Лидерът на ДПС очаква инициативата за съдбата на правителството да дойде от мандатоносителя БСП.

ДПС е отворена за разговори, за намиране на полезен за България изход от тази ситуация, за постепенен преход на стабилизиране на политическата ситуация в страната, каза той.

Според Местан има нужда от такива разговори, но препоръча на политическите сили по-малко емоция и победителите от ГЕРБ да отчетат своята загуба от близо половин милион гласоподаватели.

Лидерът на ДПС още не е разговарял с председателя на БСП Сергей Станишев.

Той обаче е разговарял с президента, който се е срещнал и с Бойко Борисов за резултатите от вота. Плевнелиев не бил говорил още със Станишев, но се очаквала и такава среща.

Местан каза, че има нужда от спешни мерки от страна на кабинета сега, за тази бюджетна година.

Той заяви, че оценява изключително позитивно хода на Делян Пеевски да се откаже от евродепутатското място в полза на екоминистъра. Госпожа Искра Михайлова ще бъде един от най-успешните представители на ДПС в ЕП, убеден е той.

Местан заяви, че не е разговарял с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Днес ще видя г-н Доган, съобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
9
 
! Отговори
men преди 9 години
всичките са маскари и се карат не как да подобрят състоянието на умирщата ни и циганизираща се родина а кой да служи на ционистките изчадия от америка, израел, турция и еврогейския и ако може и на руснаците. между *** и наковалнята сме, а пешкира го изпираме ни обикновените хорица. държавници нямаме нито един само ***. трябва възстание.
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БиБи пристана на ДПС , по-добре служебно правителство от експерти 20 години, че то сега работа не можеш да си намериш ,през 2 години друга власт и на твоето място идва някой политически назначен
93
4
 
9
 
! Отговори
За преди 9 години
За едната почивка , и две коли отпред продадоха държавата на турците ...............
92
4
 
15
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Политиците ни нямат нищо общо с народа и не работят за него. Ние съществуваме само като електорални единици, които трябва да бъдат излъгани преди изборите, за да узаконим властта им. Разлика в това кой ще е на власт няма, всички работят за себе си и за кръговете, стоящи зад тях . Нещата ще се оправят само с военно положение и забрана на всички партии.
91
4
 
13
 
! Отговори
бупси преди 9 години
уау, ако ДПС се върже с ГЕРБ, значи ли, че ББ ще трябва да възстанови барбекюто на Доган? Лично, с мистерията...
90
4
 
14
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Сергейчо САМО доказа, че е част от октопода в държавата заедно с Трактора, Роман Василев, Цв. Василев, Доган, Д. Пеевски, Слави Бинев, Вальо лимонадата, сестра Галева, Пешо сумиста, братя Галеви, Брендо, Златко баретата и сие .Да не забравяме, че Димо Гяуров и Надежда Михайлова също са близки с Трактора ! Дори Димо Гяуров е бил на сектантска сбирка с кукловодите на ДС от кръга 'монтерей' Л. Гоцев, В. Вълков и Бр. Аспарухов ...
89
8
 
7
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Сергейчо Сталинишев се 'самоуби' политически още на 29.03.2013 г., когато занесе онова прословуто писмо в цацаратурата, в което клеветеше Цветанов, като на практика защитаваше Трактора, Брендо, Пешо сумиста, Златко баретата, братя Галеви, Маргините, Чолата - все лица от организираната престъпност у нас, които бяха вкарани в ареста от най - успешния вътрешен министър Цветанов, получавал многократно похвали, грамоти и награди от Европол, ФБР, ***, Сикрет сървиз .Сергейчо САМО доказа, че е част от октопода в държавата заедно с Трактора, Роман Василев, Цв. Василев, Доган, Д. Пеевски, Слави Бинев
88
5
 
6
 
! Отговори
новата Партия преди 9 години
Според социологическо проучване при създаване на новата Партия така наречената Партия ''Вазродителен Процес'' се предвиждат 400 000 гласа от България и оште 200 000 гласа от Турция
87
7
 
8
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Бойко бие Сергейчо на избори, футбол, шах, фехтовка, бокс, канадска борба , тенис, щанги , ...Сергейчо е победител в двубой срещу Бойко в една единствена класация - по кражба на кафеварки .Кой каза, че Сергейчо не е номер 1 по кражбата на кафеварки ?
86
6
 
8
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Сергейчо Сталинишев вече е кауза пердута . ТОЧКА !Червените избиратели биха шута на Сергейчо и по този начин му показаха, че искат млади , интелигентни, образовани и некорумпирани хора да ги представляват в Европа, а не стари чанти, обвързани доживот с октоподи като Трактора, братя Галеви, Роман Василев, Цв. Василев, Брендо, Маргините, Доган, Д. Пеевски, сестра Галева, Слави Бинев, Вальо лимонадата, кукловодите на ДС от кръга 'монтерей' и сие ...Сергейчо, *** си с мир, и то в Сибир !
85
5
 
7
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Има една Българска поговорка,която най-добре описва Българина като манталитет,а тя е ..Аз не сакам на мен да ми е добре а на Вуте да му е зле.Е те за това никога Българите няма да са единни и никога няма да се обединят.Винаги ще има предатели сред вас.
84
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яяя ,кафенцето вече дава резултат !!!
83
9
 
4
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
ДО БЪЛГАРИН 75---- "Честито!ДПС и ГЕРБ ще ни затрият!Крайно време е да се събудим и ВСИЧКИ да гласуваме!Нека махнем турците от парламента!Нека покажем,че сме единни като народ и повече няма да позволяваме на никой да ни краде,лъже и унижава!БЪЛГАРИЯ Е НА БЪЛГАРИТЕ!На всички *** и турци,на които това не им харесва,да се махат!!!Стига сме търпяли да ни убиват,обират и да продават гласа си!Няма да ставаме малцинство в собствената си държава!!!"-----Пич не можеш да покажеш нещо което го нямаш...
82
9
 
4
 
! Отговори
Инициативен Комитет преди 9 години
Инициативен Комитет планува създаване на нова Партия с име Партия Вазродителен Процес
81
7
 
6
 
! Отговори
******************** преди 9 години
ша има ли справедлив съд за Вазродителен Процес или няма да има , народа чака 24 години веча , това с Тодор Живков беше манипулация
80
3
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Правилните...политици,ще ги определи един всенароден вот,не аз;не чакайте от мен да посочвам имена.Тогава и отговорноста на Парламент,премиер и правителство,ще е по...голяма.
79
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Възродителния процес беше нещо правилно и разумно! Разбира се *** чалгар едва ли ще го проумее.
78
5
 
8
 
! Отговори
До Али Шукри Паша преди 9 години
Айде да си вземеш багажчето и дим да те няма,*** турска ***!Ще станете първа партия ама не тук!Айде стига сме ви търпяли!Всички *** и турци трябва да бъдат изгонени от България!Наглеци!Не стига,че ги търпим из цялата страна,имат и партия,ами на всичко отгоре и нагли!!!Отивайте си в Анадола!И последно-ГОРДЕЯ СЕ,ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН,а и *** да ми казват,В ПЪТИ Е ПО-ДОБРЕ ОТ ТУРЧИН!!!
77
11
 
4
 
! Отговори
CCCP преди 9 години
Какво става с Папка Вазродителен Процес ша стигне ли някога в Хага , да види Народа какви са ги варшили Управляваштите тогава
76
3
 
6
 
! Отговори
Чалмари преди 9 години
Управляват ни чаламри и ***. Плащат си всички на тях и ония гласуват за едно кебапче. Някой, като Хитлер ни трябва! Хайл господа и дами, хайл! Иначе малцинствата и "бежанците" ще продължават да ни ограбват и убиват за 2 лева.