Обсъждане на избори? Да, но трезво, без ултиматуми!

Местан не вижда вариант кабинетът да изкара мандата си
Обновена: 28 май 2014 13:58 | 28 май 2014 11:29, Веселина Йорданова
138
Обсъждане на избори? Да, но трезво, без ултиматуми!
Лютви Местан. Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан коментира, че не вижда вариант кабинетът да изкара пълен мандат, защото "такива са политическите реалности".

Попитан каква е вероятността правителството да довърши мандата си, Местан отговори: „Аз не бих обсъдил такъв вариант“. Нито една опция не е изключена за ДПС, каза още председателят на движението в парламента.

„Ремонт на кабинета, актуализирани или задължителни 4-5 неща, които този кабинет и този парламент трябва да направят преди предсрочен вот; незабавен предсрочен вот, вот есента, най-късно до края на годината са все опции, които са отворени за ДПС", разясни Местан.

„Трябва да се обсъди идеята за избори, но много трезво, без емоция, не в резултат от ултиматума, който би бил поставен от партии, които в сравнителен план се явяват успели, но губят над 400 000 гласа в сравнение с една година“, посочи той.

Местан каза, че не е коректно да се преувеличава ролята на ДПС в тази ситуация.

Още по темата
Ние сме ограничени от силната подкрепа на своите избиратели, за да се съгласим с ултимативни искания още днес, незабавно разпускане на парламента, каза той.

Местан обаче беше категоричен, че ДПС няма да бъде първопричината и още днес да реши проблема със съдбата на кабинета „Орешарски“, защото „сме ограничени от силната подкрепа на избирателите си“.

Лидерът на ДПС очаква инициативата за съдбата на правителството да дойде от мандатоносителя БСП.

ДПС е отворена за разговори, за намиране на полезен за България изход от тази ситуация, за постепенен преход на стабилизиране на политическата ситуация в страната, каза той.

Според Местан има нужда от такива разговори, но препоръча на политическите сили по-малко емоция и победителите от ГЕРБ да отчетат своята загуба от близо половин милион гласоподаватели.

Лидерът на ДПС още не е разговарял с председателя на БСП Сергей Станишев.

Той обаче е разговарял с президента, който се е срещнал и с Бойко Борисов за резултатите от вота. Плевнелиев не бил говорил още със Станишев, но се очаквала и такава среща.

Местан каза, че има нужда от спешни мерки от страна на кабинета сега, за тази бюджетна година.

Той заяви, че оценява изключително позитивно хода на Делян Пеевски да се откаже от евродепутатското място в полза на екоминистъра. Госпожа Искра Михайлова ще бъде един от най-успешните представители на ДПС в ЕП, убеден е той.

Местан заяви, че не е разговарял с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Днес ще видя г-н Доган, съобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
7
 
! Отговори
Байгън Ганьо преди 9 години
Ламята ДПС - Делян Пеевски - Сюргюнът лапна АТАКА, храносмля я, на път е да я отдели .... от властта и да я замени с гувното ББЦ - Бареков - Българският ***. Да им е сладко!
74
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герб спечелиха изборите за ЕП, защото хората искат макар и на части, макари по малко, но ДА СЕ МАХАТ ОТ БЪЛГАРИЯ!
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредния трик на мазния фес. "Ай успокойте се, избори ще има"' Не, др. Местан, никой нема да се върже. Избори ще има въпреки вас!
72
7
 
8
 
! Отговори
Политика преди 9 години
Докато БКП се занимаваше с Вазродителен Процес други се научиха на Политика , така че имат много да учат от ДПС
71
6
 
10
 
! Отговори
oxxx преди 9 години
От известно време насам и на слепите стана ясно, че Тиквата и Доган се договарят за коалиция. АМАН от Мутренски номера!!!
70
7
 
9
 
! Отговори
българин преди 9 години
Честито!ДПС и ГЕРБ ще ни затрият!Крайно време е да се събудим и ВСИЧКИ да гласуваме!Нека махнем турците от парламента!Нека покажем,че сме единни като народ и повече няма да позволяваме на никой да ни краде,лъже и унижава!БЪЛГАРИЯ Е НА БЪЛГАРИТЕ!На всички *** и турци,на които това не им харесва,да се махат!!!Стига сме търпяли да ни убиват,обират и да продават гласа си!Няма да ставаме малцинство в собствената си държава!!!
69
2
 
1
 
! Отговори
До ГОШО...ТЪПОТО преди 9 години
Моля те изброй поне няколко имена на" правилните хора", които чакаш да дойдат. Ей така, да се ориентирам.
68
2
 
2
 
! Отговори
сваля Правителство преди 9 години
другите партии да се оправят , ДПС нема за цел да сваля Правителство , трябва да си луд да уништожиш собствената си Даржава
67
2
 
6
 
! Отговори
муняс преди 9 години
До САЛИ ШУКРИ ПАШАгяури? като гледам как са ви циментирали в мизерията любимците ви от ДПС и ми се плаче за вас. ако някой е ***, това сте вие - крепостни селяни. като станете най-голямата партия, какво? ще си гласувате двойно плащания за тютюна? не се ли виждате, че нито акъл, нито фасон, нищо от вас. 500 години пърдяхте по миндерите, мислиш си, че това може да се повтори? не ставате за империя, никой не ви ще, само със сила може, а в 21 век това не става..
66
2
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Местан няма да е...Местан,ако го решат действащите български политици,като се проведе референдум,за задължителния вот.Много е лесно и са го направили в Европата.Така че Доганчо,Местанчо и...сие,са продукт не на техния политически...гений,а на политическото безхаберие и късогледство на всички политици от времето на Луканов,Костов и...насам.Когато народът каже тежката си дума на 100%,тогава няма...мърдане;ще дойдат на власт...правилните хора.До тогава,ще слушаме на Местан красивите...умозаключения
65
9
 
7
 
! Отговори
Буржоа преди 9 години
ГЕРБ и ДПС!!! Айде честито... :)))
64
5
 
2
 
! Отговори
Чакам преди 9 години
да *** Боко, за да се види , че и Меркел да го тупа по рамото, накрая пак него ще го боли под гърба. ДПС не си поплюва!
63
4
 
10
 
! Отговори
Българин преди 9 години
ДО : САЛИ ШУКРИ ПАШАЕй маймун ще бъдете първи на куково лято.А само ХРИСТОС е велик и никой друг.Май много бързо забравихте, как една държава само за 30 години успя да направи армия, която ви смаза за 3 месеца и точно този Шукри паша , капитулира в Одрин за 30 часа.Преместихте столицата чак в Анкара от як шубелък, това което и руснаците не успяха да направят за 10 войни с вас.
62
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До САЛИ ШУКРИ ПАШАКакво правиш мръсен долен ***- турски *** .Отивай те си в анадола от където сте си пръкнали Господ гледа ,но не забравя,невидими са Божите дела за народа християнски на доброта,милосърдие и истината.
61
20
 
7
 
! Отговори
САЛИ ШУКРИ ПАША преди 9 години
СКОРО ЩЕ БЪДЕМ ПЪРВА ПАРТИЯ В ***...АЛЛАХ АКБАР !!*** ПАК НЯМА ДА НИ ПОБЕДЯТ НА ИЗБОРИ.
60
18
 
3
 
! Отговори
Невджет преди 9 години
Аллах да ви поживи г-н Местан, такъв лидер като вас балгария ни е имъла...
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименБСП е торта ,върху която расте успешно маслиновото дръвче.Това са думи на функционер от ДПСб.а. Маслиновото дръвче е символ на ДПС
58
10
 
3
 
! Отговори
ибн Сабах преди 9 години
Аре бее Местане беее, събаряй го това првителство и си дайте #ФОСТАВКИТЕ, моля тееее!!Аре, че ГЕРБерите са гладни вече бе, а Будата се точи към 3тия си милиард, яхабиби!Даде на Съсела, дай сега и на Буда, ти си майстора, кинти има много за лапане, многооо!Ти си стратегът, действай !!!
57
4
 
11
 
! Отговори
Dan преди 9 години
На не дипломатичен език това звучи така, Местан казва на Станишев, вдигай си гащите не ми трябваш в момента ,че Бареков ги е смъкнал до глезените!Воленчо направо да си събира багажа, добре беше ама си е ку.ве не ме кефи! Бойко ефенди пак аз ще съм ти тръна в очите, Доган и аз ще кажем кой ще управлява! Не ми е приятно да го констатирам но както Местан казва "такава е политическата реалност" , само повече българи ако гласуват може да се промени това разберете го независимо за кой /друг/!Това е!!!
56
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голямата грешка на БСП е, си отглеждаше въшка - ДПС, въшката се наяде, изпълзя на челото й и би шута на гостоприемника си. ДПС няма да става по-слаба, за съжаление, даже напротив, защото основните й избиратели *** стават все повече. И с тая демографска картина ще трява да се съобразяват всички, вкл. и победителите от Герб. И аз мисля, че се очертава коалиция Герб - ДПС.