Орешарски не бил готов с промени в кабинета

Премиерът ще се консултира с ДПС и БСП
Обновена: 28 май 2014 17:37 | 28 май 2014 17:25, Камелия Цветанова
132
Орешарски не бил готов с промени в кабинета
Снимка: архив, БТА

Премиерът Пламен Орешарски ще проведе консултации с ръководствата на парламентарните групи на БСП и ДПС, партиите, които стоят зад кабинета. Това съобщи самият той и добави, че винаги е подчертавал, че „подкрепата към кабинета на двете партии е ключ“.

Попитан дали чувства по-малко подкрепа от ДПС, премиерът заяви, че ще отговори на този въпрос в близките дни след консултациите с двете партии.

Още по темата
По-рано днес лидерът на движението Лютви Местан попитан каква е вероятността правителството да довърши мандата си, Местан отговори: "Аз не бих обсъдил такъв вариант". Нито една опция не е изключена за ДПС, каза още той.

Премиерът не е готов с промени в кабинета, нито пък е избрал наследник на Искра Михайлова, която ще напусне поста на министър на околната среда, за да стане евродепутат от ДПС.

„Страхувах се за това от края на мината година, защото още тогава имаше евентуални планове Михайлова да попадне в листата и то на доста предно място, а не в опашката, така че за мен не е изненада“, призна той.

За нейното място премиерът обясни, че има много имена и възможности, но не се е спрял на нито една.

От думите на министър-председателя стана ясно, че да бъде премиер „за Пламен Орешарски никога не е било детска мечта“.

Орешарски не отговори и на въпроса дали е разтревожен от ниската подкрепа за БСП на евроизборите.

„Аз виждам по-високо ниво на подкрепа на другата партия, която стои зад правителството“, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
8
 
! Отговори
Марш в Сибир преди 9 години
Проектът Южен поток трябва да бъде прекратен до постигане на пълно съответствие с европейското законодателство. Това се казва в Комюнике на Европейската комисия до Европейския парламент и Съвета.В заключенията на документа се споменава проектът за строеж на газопровода Южен поток. "Новите инвестиции в инфраструктурата, които се правят от доминиращите доставчици, трябва да са съобразени с правилата на вътрешния пазар и конкуренцията.В частност, проектът Южен поток трябва да бъде прекратен до постигане на пълно съответствие с европейското законодателство, след което трябва да се направ
12
5
 
14
 
! Отговори
ХАХА преди 9 години
До избори - 2017ХАХАХА ТОВА ВИЦ ЛИ Е? НАРОДА КАЗА ОСТАВКА! ВЪПРЕКИ ПЛАТЕНИТЕ ГЛАСОВЕ СЕ ПОКАЗА,ЧЕ НЯМАТ НИКАКВА ПОДКРЕПА!
11
1
 
11
 
! Отговори
Авел преди 9 години
Само Пп Зелените не получиха шанс досега..
10
15
 
7
 
! Отговори
това са фактите преди 9 години
На изборите редовните които ще бъдат след 3 години ще се случи....Герб ще се е разпаднала дотогава и главатарите й ще са в затвора!Ако на изборите 2009 год. получиха 1 млн. и 700 хил. гласа,през миналия месец май получиха 1 млн. и 80 хил.гласа то на тези получиха 610 хил, гласа. Тоест останаха верни само твърдото ядро на Герб- общинските служители с бонусите,полицаи,военни и купените ромски гласове. Какъв победител е Герб тогава питам?
9
2
 
21
 
! Отговори
СЪБУДИ СЕ! преди 9 години
ЧУХТЕ ЛИ И ВИДЯХТЕ ЛИ ИЗКАЗВАНЕТО НА ОРЕШАРСКИ? АБСОЛЮТНО НЕАДЕКВАТНО,НЕАДЕКВАТНО!!! РАЗБРАХТЕ ЛИ,ЧЕ НИКОЙ НЕ ГО ИНФОРМИРА КАКВО СТАВА В КАБИНЕТА ТОЙ Е ЗА ПАРАВАН!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
3
 
21
 
! Отговори
Е каква да е преди 9 години
До ПешкоЕдин жалък човек, заслужава жалка снимка...
7
19
 
7
 
! Отговори
избори - 2017 преди 9 години
Само му е на Орешарски до капризите на бандата тикви. Да си гледа задачите, народът има нужда от нормални политици като него.
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски може да подаде веднага оставка и да ги прееб. яко. ГЕРБ и ДПС ще останат без отпуски през лятото.
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямам нищо против БСП и ДПС да опитат да управляват държавата с подкрепа на 10% от избирателите - пенсионери, социално слаби, *** и турци. Спомням си, че и аз навремето се опитвах да карам един 25-годишен пасат Б2 с изгоряла гарнитура - компресия нулева. Така и с правителството, нека да опитат партийците и да се убедят, че не става.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Орешарски не бил готов с промени в кабинета"Европата към която си се насочил, Орешарски - не пита дали си готов. Тя направо е*е. Защитавай българското, а не се шляи налево-надесно само и само да се задържиш на власт - ту към Европата, ту в някоя друга посока. На вас политиците не ви пука за българския народ.
3
2
 
14
 
! Отговори
250 000 преди 9 години
СЕА МОЯТ ДА ОСТАЯТ ДРУГИТЕ ДА ВРЪЩАТ 7-ТЕ МИЛИАРДА ЗАЕМИ!!! ВКЛУЧИТЕЛНУ И ЧАРВЕНИТЕ БЕТОННИ ГЛАВИ!!! ДАНО НЕ СА ПРЕИЗПЪЛНИЛИ ПЛАНА - 250 000 РАЗРИТИ ГРОБНИ МЕСТА!!!
2
3
 
18
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
доста жалка снимка
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако ще има избори, Роско назначава нов служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС. Какви промени искат ДПС?! Хем искат избори, хем нов кабинет на Орешарски--)