Орешарски не бил готов с промени в кабинета

Премиерът ще се консултира с ДПС и БСП
Обновена: 28 май 2014 17:37 | 28 май 2014 17:25, Камелия Цветанова
132
Орешарски не бил готов с промени в кабинета
Снимка: архив, БТА

Премиерът Пламен Орешарски ще проведе консултации с ръководствата на парламентарните групи на БСП и ДПС, партиите, които стоят зад кабинета. Това съобщи самият той и добави, че винаги е подчертавал, че „подкрепата към кабинета на двете партии е ключ“.

Попитан дали чувства по-малко подкрепа от ДПС, премиерът заяви, че ще отговори на този въпрос в близките дни след консултациите с двете партии.

Още по темата
По-рано днес лидерът на движението Лютви Местан попитан каква е вероятността правителството да довърши мандата си, Местан отговори: "Аз не бих обсъдил такъв вариант". Нито една опция не е изключена за ДПС, каза още той.

Премиерът не е готов с промени в кабинета, нито пък е избрал наследник на Искра Михайлова, която ще напусне поста на министър на околната среда, за да стане евродепутат от ДПС.

„Страхувах се за това от края на мината година, защото още тогава имаше евентуални планове Михайлова да попадне в листата и то на доста предно място, а не в опашката, така че за мен не е изненада“, призна той.

За нейното място премиерът обясни, че има много имена и възможности, но не се е спрял на нито една.

От думите на министър-председателя стана ясно, че да бъде премиер „за Пламен Орешарски никога не е било детска мечта“.

Орешарски не отговори и на въпроса дали е разтревожен от ниската подкрепа за БСП на евроизборите.

„Аз виждам по-високо ниво на подкрепа на другата партия, която стои зад правителството“, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
15
 
! Отговори
S.T.A.L.K.E.R. преди 9 години
Не искаме промени, а оставка
32
11
 
6
 
! Отговори
Предложение преди 9 години
Гледайки Борисов забелязвам, че човецеца се СЪСТАРЯВА прогресивно и има защо...Боко губи всеки ден пари и то много пари...Не само, че не печели нови средства, както е свикнал, но и губи ежедневно от НАТРУПАНИТЕ крадени средства. Ако така продължи още няколко месеца Борисов ще се разболее от мъка и то от доста страшна болест. Предлагам да го съжалим, да го ОБЯВИМ ЗА ВЕЧЕН И ПОЧЕТЕН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ И ДА МУ ДАДЕМ ТЕЛЕВИЗИОННО ВРЕМЕ, ВСЯКА ВЕЧЕР, КАКТО И ДА ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА КРАДЕ БЕЗКОНТРОЛНО ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ.
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Параноята е обзела Рапоня.Човече, не се ли чувстваш неудобно да ги копи-пействаш тия глупости, при положение, че загубихте 9 пъти (!) на избори срещу тоя банкянски ***? Рапоня си е много добре, мислете му вие, че *** не прощава да му харчат парите напразно :)))))))))
30
1
 
6
 
! Отговори
f преди 9 години
да опита неп0дготвен, дявола му с дявол!1
29
1
 
16
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Най после Бареков си призна, че иска да се коалира с БСП а това значи и с ДПС. Е сега какво стана с уж плюенето по БСП и ДПС -нищо но от сърце. Нали си е *** наркоман, Бюрека днес си призна без бой какво искат неговите господари. Това е нова тройна коалиция БСП-ДПС-ББЦ-ДС. Това показва, че единствените партии на които може да се разчита са ГЕРБ и РБ. Другото е самоубийство на Българщината и Държавата.
28
2
 
11
 
! Отговори
:) преди 9 години
До АнонименАбе, някой да е виждал Болен последните дни? Почна да ми липсва вече. ------------------И на мен започна да ми липсва Бялата Златка...
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво ми го давате тоя
26
4
 
15
 
! Отговори
тъпч0 преди 9 години
Тук още не е написано ама ЕС спира Южен поток:))))))))))) И то го спира заради нашите продажници които се опитаха по селски да шикалкавят и да прокарат руските интереси. Изооооооообщо не ща да съм на мястото на *** сега. Господ може и да прощава ама Путин -не!! Ай на бас, че я "инфаркт" , я катастрофа ще сполети някой от червените.
25
15
 
5
 
! Отговори
ухахааааааааааа преди 9 години
Тиквун Банкянски се мята като риба на сухо!Времето, когато всичко зависеше от него свърши, а сега и никой освен жалката му мутромилиционерска банда ГЕРБ не се интерусва от мнението му.Тиквуняка прилича на Хитлер в последите дни на световна война - мести на картата несъществуващи армии, заканва се как ще победи и размаже всички и плюска като обезумял, превръщайки се в жалка лоена топка! Ясное ,че без власт тази застаряла мутра ще бъде сполетяна от психично разсройство...... и бегом на 4 км!
24
16
 
4
 
! Отговори
ха- ха-ха преди 9 години
Параноята е обзела Рапоня.Страха от възмездие за извършените престъпления/вкл. и убийството на Чакъра/ е сковала празната милиционерска главица , криеща се зад бронираните стъкла на Аудито , купено с парите за субсидия на ГЕРБ.Като прибавим и задаващите се срещи с Дамбовеца и Сретан , паниката е пълна...Гръдна жаба , високо кръвно, патерици...Побеля , оплешивя и затлъстя Вожда.Властта му дойде в повече на глуповатия и алчен ***.Пътник е Боку , пътник е..
23
3
 
21
 
! Отговори
Серж преди 9 години
До 11 това са фактите. Събуди се! Фактите са, че ГЕРБ печели винаги досега.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Орешарски не бил готов.." !...ами, че дайте му още един шанс !!!
21
3
 
14
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Ами няма нужда да е готов с промени в кабинета, защото просто си взима шапката и се моли за по-малка присъда.
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И_диот, този борсук става все по-грозен и ***. Ха-ха-ха, имал подкрепата на другата партия, демек на ДПС. Ами, има, подкрепата на Догановия ***.
19
2
 
3
 
! Отговори
Surat Chelebi преди 9 години
spokoino be Efendi! bg naroda ima opit i mnooogo staj v tarpenieto - ehei 500 godini si e tarpyal, tarpyal, che oste 3 godini li nema da te iztarpi - tebe, Bashbakam Efendi i otbora ti ot kastata na "Saedinenieto pravi silata (na slepite, gluhite, nemite)"! s po 55 evro mesechni bg dohodi i 20% DDS
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, някой да е виждал Болен последните дни? Почна да ми липсва вече.
17
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Марш в СибирЗа любимите ти еврогейци законите са едни, а за отношението им към България законите са съвсем други. Всеки в Европа може да действа в своя икономическа изгода, но явно според любимите ти еврогейци това не важи за България. Само българо-убиици са там.
16
2
 
13
 
! Отговори
:))) преди 9 години
До МинувачМи понаакал се е как да гледа
15
3
 
6
 
! Отговори
КО?НЕ! преди 9 години
До това са фактитеТОВА СА НЕОБЕКТИВНИТЕ ФАКТИ НА ОПОРНИТЕ ВИ ТОЧКИ!
14
5
 
14
 
! Отговори
Минувач преди 9 години
Горкият *** :) Как гледа от снимката , като * дете -майка си :))))