ДПС няма да стане причина за свалянето на кабинета!

Движението ще остане коректна и лоялна политическа сила, посочи Местан
Обновена: 28 май 2014 21:19 | 28 май 2014 16:43, Красимир Ангелов
76
ДПС няма да стане причина за свалянето на кабинета!
Лютви Местан. Снимка: БТА

От ДПС не може да се очаква да стане причина за свалянето на кабинета "Орешарски", се посочва в позиция на лидера на партията Лютви Местан, разпространена от пресцентъра на партията.

"Обективният анализ на резервите кабинетът да изкара пълен мандат не може да се интерпретира като свалено доверие от Орешарски и правителството му", се чете в позицията на Местан.

Още по темата
Той посочва, че изявлението му от днес "категорично не дава основание за интерпретации от рода на "ДПС произнесе присъдата на кабинета"Орешарски", "ДПС зачеркна пълния мандат на кабинета" и др., защото точно ДПС е политическата сила, която получи най-силната подкрепа на евроизборите".

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес в парламента лидерът на ДПС заяви, че не вижда вариант кабинетът да изкара пълен мандат, защото "такива са политическите реалности". Попитан каква е вероятността правителството да довърши мандата си, Местан отговори: "Аз не бих обсъдил такъв вариант". Нито една опция не е изключена за ДПС, каза още председателят на движението в парламента.

Според позицията на Местан този следобед вотът на избирателите е и вот за ДПС като поддържаща управлението на страната партия.

"Избирателят не ни даде мандат да искаме сега предсрочни избори. Подчертавам повторно, че с оглед на по-общите измерения на вота, за нас са отворени всички опции за стабилизиране на политическия живот в страната, без реваншистки страсти обаче. Затова призовах към диалог без излишни емоции и ултиматуми. Еуфорията е лош съветник, особено когато няма реална база за нея", се посочва в позицията на Местан.

Той припомня, че победителите в евровота от ГЕРБ също губят, при това над 400 000 гласа в сравнение с изборите през май миналата година. Реформаторите също губят над два пъти от вота, който получиха преди година, посочва Местан и допълва, че малко повече предпазливост и разум никому не са излишни.

"Единствената политическа сила, която не губи, а увеличава доверието си, е Движението за права и свободи. Точно затова от нас не може да се очаква да решим съдбата на кабинета. Това на първо място се полага на основния носител на властта - БСП. ДПС ще остане коректна и лоялна политическа сила", се посочва в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
rogi преди 9 години
narkoplasiorite agenti lideri ot dps estestveno imat siguren elektorat ot 400 000 glavi - nali tova sa vse narkoproizvoditelite na Bulgariata, deto se radvat na jaltite stotinki za robskia si trud, a agentite narkoplasiori ot dps obirat gigantskite pechalbi!za 1 kg suh tutun davat na bg proizvoditel 3?, a dps prodavat tosi edin kg suh tutun za 800?. 797 ? v dpsa posle i danak 20% DDS slagat na proizvoditelitedokato imat narkoproizvoditeli bg robi, narkoplasiorite ot dps i bsp ste sa vse dobre
61
0
 
3
 
! Отговори
ДПС преди 9 години
ДПС са ОК другите Партии да се оправят , тоест да се спасяват
60
2
 
1
 
! Отговори
бай дядо преди 9 години
Щом говори така, значи вече са се разбрали със следващата им жертва.Когато хиляди хора дни наред викаха 'оставка' не искахте да чуете, а сега били лоялна партия.Смехория. ДПС не трябва да съществува!
59
1
 
2
 
! Отговори
vot42 преди 9 години
Ако сме българи,при едни нови избори,всички трябва да гласуваме,за да натрием носа на Местан!Вместо да се плюем,да гласуваме!!! А Атака да се сниши,защото те са причината Местан да се пъчи!Ако ДПС е във властта,това подхранва амбициите на тази безскрупулна партия.ИВан Костов беше казал: "ДПС Е ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!"
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ясно.Да не са луди да се разделят с толкова много власт на тепсия.Атака пък ще се държат до последно като удавник за сламка,че им е за последно.Затова и Чуколов днес беше в бясна надпревара с Бареков по простотии.Ужас!Не пожелаха да останат назад и Кирил Добрев - пича,и Явор Куюмджиев-катаджията,и изкукалия Стойнев.Данчо Ментата малко изостана,но се раздаде в усмивки и ръкостискания с пристигналия мигове преди края на вота на недоверие Орешарски.Големи майтапи. Само дето не е смешно.Отврат
57
1
 
2
 
! Отговори
Dudue преди 9 години
vreme e turskata partia da ima vatreshen minister, finansov minister i pravosaden minister v Bulgaria.a i premier - minister - naprimer nyakoi s bulgarski gazov pistolet da plashi pochitnite bulgarski prestapnici?!
56
2
 
9
 
! Отговори
Идеалист преди 9 години
ДПС купи всички ***. Давали са им по 30 лв за глас. По колко са давали на тарторите не знам. Кабинета ще го крепят до последния момент. Изсякоха горите. За това е виновен Станишко, който преди 1 година се продаде, като си мислеше, сега вече ще е кандидат за председател на Европейския парламент. Днес е вече лети към политическия гроб. Доган управлява България! Ако във властта се върне Цветан Цветанов ще е още по лошо - той е много отмъстителен човек!
55
13
 
4
 
! Отговори
СВЯТ преди 9 години
БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА Д.П.С КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ГЛАСУВАТА .ТОЛКОВА ПО ХУБАВО ЩЕ ЖИВЕЕТЕ
54
2
 
13
 
! Отговори
ХИТЛЕРИСТА преди 9 години
Умрете всички дпсари мръсни!
53
3
 
5
 
! Отговори
Boris преди 9 години
i da pluete i da ne pluete DPS sa faktor v rodnata politika veche 24 godini!! i za napred shte e taka!! aide heitvaite
52
2
 
22
 
! Отговори
журналист преди 9 години
Драги сънародници щом като хора като Бареков ръси мозък и морал ние нямаме бъдеще като Държава. Няма какво да коментирам негови изказвания. Видно е отвсякъде, че е проект на ДС да замести Волен в тройната коалиция. Единствения начин е да го спрем като гласуваме масово за ГЕРБ и РБ. Ако това не стане сбогом България.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбира се, вие и батака най-добре знаете, че вече никога няма да ви се отоври път към управлението, а и парите ви свършиха, трудно ще купувате гласове - как да си тръгнете сега, то не върви...
50
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОЛУ ДПС! ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ НА МЕСТАН-ТУРСКА-***
49
9
 
4
 
! Отговори
сега преди 9 години
това е момента когато Местанчо му е паднало да дръпне отзад тиквата Дай му Боко и поле стискай
48
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сергейчо хептен е свалил гащите за тая коректност. Сега кво крадене ще пада.
47
2
 
19
 
! Отговори
Dinosaurus преди 9 години
Любезно и мазно Местан и ДПС се подготвят "легитимно" да завземат цялата власт, която и сега е тяхна, но чрез БСП, която вече им пречи! Негласували, поспете си още малко, щото после, като станем рая в собствената си страна, ще ни е*ат денонощно! Червените продажници ни осигуриха просперитет и благоденствие, ура! Делянчо премиер, машаллах!
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да не останат лоялни и коректни. Колко хляб са яли от БСП. И още кой знае колко ще ядът.Особенно пък сега Бареков като направи и той партия. ДПС може да затихне
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така като гледам, Местан първо е решил, че Бареков е по-стабилен психически от Сидеров като "балансьор " и е тръгнал към избори. И като Бареков св изцепи днес, че "БСП са най-нормални", а трябваше да почака следващите да каже това, и сега Местан се разколеба ...
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
15/15
43
2
 
12
 
! Отговори
Жорж Ганчев преди 9 години
Българино не ме гледай умно , а гласувай за Бюрека, защото той е по голямо плямпало от мен. Не е важно какво говориш , а да плямпаш макар и простотии цял ден. Надяваш се , че една лъжа повторена 100 пъти може да стане истина. Това е в България , балъци колкото искаш и за 20 лв. ще се продадат и на дявола.