Катастрофата е факт, въпросът е колко ще е голяма, рече Борисов

"БСП и "Атака" показаха неуспех на теста пред избирателите"
Обновена: 1 юни 2014 19:41 | 1 юни 2014 19:39, Веселина Йорданова
289
Катастрофата е факт, въпросът е колко ще е голяма, рече Борисов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

Евроизборите бяха вот на недоверие към правителството. Две от партиите се сринаха – и БСП, и „Атака”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова телевизия.

„Аз разбирам да са спечелили парламентарните избори и да кажат – това са европейски, но те не са ги спечелили. С кой морал управляват?! Вотът на народа в демокрацията е най-висшето. Народът на два пъти подред им каза, че ние не искаме такава коалиция или най-малкото първата партия трябва да участва в управлението”, коментира Борисов.

Още по темата
За пореден път той заяви, че този парламент се е изчерпал.

„БСП и „Атака” на теста пред избирателите показаха неуспех. Парламентарните изброи нямали стойност, европейските нямат стойност – кое има стойност", попита лидерът на ГЕРБ.

По думите му 117 души „крепят“ това правителство от 240 депутати.

„Това правителство срива държавата. Дори и октомври да се правят избори – това ще е време да се прави бюджет, който ще трябва да е рестриктивен”, прогнозира той.

„Който влезе в следващото управление, трябва да влезе с такава обществена подкрепа и с ясното съзнание на българите, че катастрофата вече е факт. Въпросът сега е колко ще е голяма тази катастрофа. Само да се надяваме, че Господ е българин и да ни помага“, обобщи Борисов.

По думите му може би за БСП, ДПС и „Атака” е по-добре сега да стоят в управлението, но за държавата не е.

Разликата между мен и БСП е по-голяма от целия резултат на „България без цензура”, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Той уточни, че победите му срещу лидера на БСП Сергей Станишев на избори са 11.

Борисов се извини на избирателите на левицата. „С болните прасета имах предвид не избирателите на БСП, а ръководството на партията. Ако са се засегнали те, се извинявам", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
10
 
19
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Телето на снимката е най-голям извор на срам у малкото останали мислещи българи! Подлага на западняците-гробари на България, уникален крадец и ***! За останалите Бг *** е 'борец срещу комунистите', като че ли той не е комунист! Комунисти отдавна няма, миуи оуигофуени! Всички са еднакви предатели и продажници! Не го ли разбрахте? Истината е, че трябва да се срива системата, а не да се гласува за....
163
16
 
11
 
! Отговори
до 196 преди 9 години
Глупости говориш, сори! С кой да направи правителство бе, с комунисти? С Доган? С Волен? Ай мерси, браво на генерала, избра да не е предател!
162
4
 
6
 
! Отговори
Buda преди 9 години
Bankqnskiq tigyr da ne e katastrofiral ?
161
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атака - победа! Тази година 2 %, а следващата 0,2 %. Атака победи с 2,97 % под бариерата за влизане в парламента.
160
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов стига е ревал и повтарял до втръсване че сега управляващите не са ги спечелили парламентарните избори.Той и ГЕРБ като ги спечелиха нека обясни защо не състави правителство а върна мандата.БСП взе мандата и състави правителство с конституционно избрани лигитимни партии.Друг е въпроса как управляват,справят ли се или не.Кой му е крив,че егоцентризма и манията за величие са му много в повече.Катастрофата била факт т.е уж е сега,а пък ще видим понатам колко голяма ще е.При него катастрофата беше голяма,затова беше изгонен.ФАКТ!
159
3
 
5
 
! Отговори
Кольо Колев преди 9 години
Екзактният катарзис бил 15/15
158
3
 
7
 
! Отговори
:) преди 9 години
Кажетесибе, другари, за коалиционния партньор Пеевски?
157
8
 
9
 
! Отговори
Факт преди 9 години
Червените *** тук искат да ги налази Пеевски и да им нахлузи шалвари!
156
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Не знам кво печели но знам , че губи още 400 хиляди гласа в сравнение с предишните избори . Както се казва `` Бавна смърт``
155
14
 
9
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
По добре Бойко, отколкото педро станишев, ***, р. овч., кутев и гнусната *** манолова.
154
1
 
15
 
! Отговори
Димитър Асенов преди 9 години
Днес си говорих с мои познати.. Говорихме си че вече е крайно време да воюваме за бъдещето на България.... Много хора вече не издържат и вече не им пука за нищо.... Много шансове им дадохме да се променят но не го направиха време да поемат по пътя към задгробния живот... Много мъка причиниха на Българският народ.... Време е Братя да се докажеме като единен народ!!!
153
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма по-хубаво нещо от това някой да бие комунистите 11 пъти.Та дори и да не беше Бойко.
152
9
 
6
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
САМО АТАКА, САМО ВОЛЕН, САМО ТЕЛЕВИЗИЯ АЛФА - АТАКА, САМО РУСИЯ, САМО ТУРЦИЯ И САМО ДПС!
151
5
 
5
 
! Отговори
istinata преди 9 години
produljavaite v su6tia duh i skoro shte iadete na *** sireneto.boiko e prav i iska prosto da vi vkara v red da stanete hora.dps 2-bulgaria bez cenzura ili dps 3 ataka koe si izbirate prosta4eta
150
7
 
7
 
! Отговори
АНКЕТА преди 9 години
Борисов +Пеевски -
149
0
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
избори ли никакви избори повече , спонсорират само ромите , а те какво пак много от тях не гласуваха .ТЕ ДАВАТ ПАРИ НИЕ ПАК НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ КОЙ ДАВА 50 , 100 ЛВ ЕЙ ТАКА , КАЗВАТ СИ ХОРАТА НЕ КРИЯТ . А БЕ ТИЯ ЗА 24 ГОД ТАКА СЕ НАГУШИХА , ЧЕ С ПАРИТЕ СИ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ СВИНАРНИЦИ , КРАВЕФЕРМИ ОВЦЕВЪДСТВО , ОРАНЖЕРИИ , НАЛИ ИМА БЕЗРАБОТИЦА Е ДА ОТКРИЯТ РАБ МЕСТА И ДА ПО РИНАТ МАЛКО ДА ВИДЯТ КАК СЕ РАБОТИ
148
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отново *** и ***, както се полага на *** !Арогантен и нахален, както се полага на мутра .Конгречулейшън *** .
147
14
 
7
 
! Отговори
Факт преди 9 години
Малий, тва Пеевски не ще да пуска власта бе, и много *** тук му свирят на ***
146
7
 
18
 
! Отговори
ЖАЛКА МИЖИТУРКА преди 9 години
МОЛЯ НЕ СИ ХАБЕТЕ ДУМИТЕ ЗА ТОВА ДОЛНО И НАГЛО НИЩОЖЕСТВО ,ГОРКИЯ Е ТОЛКОВА *** , НЕГРАМОТЕН И ЗАСЛЕПЕН ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ОЛИГОФРЕНИЯ ,ЧЕ ВСЯКА ОБИДА И ПОДИГРАВКА ОТПРАВЕНА КЪМ НЕГО ИДИОТA ГИ ПРИЕМА КАТО КОМПЛИМЕНТ И ГЛАС ЗА НЕГО .
145
8
 
2
 
! Отговори
Бивш Атакист преди 9 години
Атака предаде избирателите си още по време на тройната коалиция: БСП, ДПС, НДСВ, но никой не забеляза това и за това се стигна до тук, че след това ги предаде отново, като качи ГЕРБ на власт, а след това отново БСП и ДПС ги върна на власт със златното си подплатено и скъпоценно пръстче. За пръв път го направи, като 2-*** депутати от Атака се продадоха през далечната 2005-та година и подкрепиха БСП и ДПС, които отново не им стигна мнозинството и се стигна до тройната коалиция с участие на НДСВ.