След предсрочен вот Борисов отворен и към БСП

"Оставка веднага, след 5 месеца и да искат, няма да седна да говоря"
Обновена: 29 май 2014 13:59 | 29 май 2014 10:48, Камелия Цветанова
277
След предсрочен вот Борисов отворен и към БСП
Бойко Борисов Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че след предсрочни избори е готов за разговори с останалите партии, в това число и с БСП.

Толерантността ми е към всички и най-вече към БСП, защото и зад тях стоят избиратели, там има сериозни хора, заяви той, като уточни, че не става въпрос за коалиции.

В същото време Борисов настоя, че правителство и парламентът трябва още днес да си отидат, защото „като минат 5-6 месеца и държавата катастрофира, и да искат, няма да седна да говоря, ще кажа: “Сега ще си сърбате попарата“, отсече той.

Още по темата
Във връзка с това, че от ДПС поискаха контролиран процес към политическа стабилизация на страната, Борисов коментира, че това е, което и той казва, да се насрочат предсрочни избори и тогава „гласът на народа и партиите, които определи, както ги определи, ще са длъжни да намерят разумно управление“.

Според него кабинетът на Пламен Орешарски от първия ден няма одобрение, защото не е спечелил парламентарните избори.

Да се дръпне Станишев от управлението, да се стабилизира партията, да се стабилизира левицата, да има силно ляво, да има силно дясно, да има силно в центъра движение и оттам нататък всеки лидер трябва да поеме отговорност, за да няма избори до дупка, призова лидерът на ГЕРБ.

„Не може да не те искат вътре в партията, в партията не можеш да станеш пръв, а искаш да си пръв в държавата, искаш да определяш какво да се случва в държавата, защото адски наивно ми звучи 34 хиляди души да са се объркали, единственият разумен изход е оставка и предсрочни избори. Както ни наредят хората след това, да проявим зрялост, мъдрост, да седнем и да видим какво да правим“, добави той.

„Ако не се оттеглят всички, трябва да знаят, че те са разсипали държавата, и ако не се оттеглят, няма да участвам в никакви консултации, всеки трябва да си понесе пасивите за тези още няколко месеца управление“, отсече още лидерът на ГЕРБ.

Борисов беше категоричен, че не е говорил с ДПС, нито ще инициира среща, защото е в опозиция.

Според него, ако ДПС продължава да стои зад правителството, ще понесе тежки последствия.

„Няма да е честно следващото правителство да работи с бюджет, оставен от това, и заради това трябва още днес да подадат оставка и да се направи служебно правителство, като съм съгласен, че трябва да се направят между първите партии консултации и да се подготви такова служебно правителство, макар че това си е право на президента“, каза още Борисов.

Той призна, че членове на ГЕРБ са участвали в протеста вчера.

„Аз не обичам протестите. Уличният натиск, държава, която влиза в световните новини с демонстрации и ограден като концлагер парламент, това гони инвеститорите, аз обичам спокойствие, за да работят хората спокойно“, коментира той. Според него има и опасност Брюксел да спре финансирането по оперативните програми.

Този път няма да ни стигнат 9 месеца да ги пуснем, а това ще удари по джоба на всеки“, изтъкна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
0
 
0
 
! Отговори
Мутриландия преди 9 години
милиционерите и държавните служители със семействата си гласуват за тоя мафиот.
220
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
до 236 ами ще си я подаде как няма да си я подаде като има въртележки от зелена енергия , и как да отиде против себе си и ортаците си , и ни прати за зелен хайвер ей много глупав народ има в тая БЪЛГАРИЯ , ХЕМ ГЛУПАВ , ХЕМ ГЛУХ И СЛЯП КАКВОТО МУ КАЖАТ ТОВА ПРАВИ , А БЕ ВИЕ ЩО НАЙ ПОСЛЕ НЕ СЕ ОГРАМОТИТЕ , ДА РАЗУЧИТЕ НЯКОИ НЕЩА , ЕЙ ЗА ТОВА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ ЩОТ СТЕ СТАДО ОВЦЕ И ТИЧАТЕ СЛЕД ВСЕКИ ОВЧАР .
219
1
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
до 255 ако питаш мене и целия български народ ЦВ , И БОКО , МАСЛАРКАТА, ИВАН КОСТОВ , СТАНИШКАТА И ОЩЕ КОЛКО ЛИ КОЛКО ОТДАВНА ДА СА В АРЕСТА , АМА ТОВА МОЖЕМ САМО НИЕ ДА РЕШИМ И ТО С ПРОТЕСТИ НЕ ПЛАТЕНИ А ИСТИНСКИ ПРОТЕСТИ , САМО ИЗБОРИ , И ДО ТАМ ,ДОКАТО СИ ПРЕДАДЪТ КАБИНЕТИТЕ ЕДИН НА ДРУГ . А БЕ Я НА РАБОТА И ЕДНО ВЕЛИКО НАР СЪБРАНИЕ ЗА КАКВО НИ СА ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ , СМЕНЯТ СИ ЗАКОНИТЕ , РАЗПРЕДЕЛЯТ СИ ПАРИТЕ И.....
218
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен253 някой помни ли думите на б.б.при едно изказване през януари 2013г.беше казал,всеки осъден на първа инстанция,трябва да бъде в арестта,до получаване на осъдителна или оправдателна присъда.
217
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"*** комунистически ***" - абе недорасляк неграмотен -така можеш да наричаш мутренския си криминален лидер и бос на мафията в България Бойко Борисов
216
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както спокойно работеха при тебе хората и се чудеха дали да се запалят или да си платят сметките за тока, *** гаден....
215
0
 
2
 
! Отговори
ДАНЧО преди 9 години
ВСИЧКИ ВЛАСТОЛЮБЦИ СЕ ПРИСЛАМЧВАТ КЪМ БСП ЗА БЪДЕЩИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ ? МНОГО МИ Е ЧУДНО ТОВА ЯВЛЕНИЕ ,СЛЕД КАТО НА НИКАКВИТЕ ИЗБОРИ ЗА ЕВРО-ЛАПАЧИ ,ВСИЧКИ СЕ ОБЯВИХА ЗА ПЕЧЕЛИВШИ !
214
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съкрушителната победа на ГЕРБ направо нокаутира опонентите
213
2
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
prav e Borisov. za vsiako ne6to vse se otlaga , vse se zabavia ...
212
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е готов и с дявола да се съюзи само отново да бъде на власт и да ***,***,*** от европейските пари и да съдира кожите на народа.Никога повече ГЕРБ на власт.
211
6
 
7
 
! Отговори
ало преди 9 години
ДПС е трън в очите на Борисов. За какви избори говори не знам. Стар комунист ще разговаря с със старата партия е за това няма да се оправи тази държава.
210
3
 
14
 
! Отговори
681 преди 9 години
Можеш да излъжеш малко хора за много време, можеш да излъжеш много хора за малко време, но не можеш да излъжеш всички завинаги.Ейбрахам Линкълн
209
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Boiko ,govori malko ,no kazva mnogo ,a komunqgite ni zalivat s filosofiq do shiq I tolkoz .
208
20
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
А Бате Бойко е индиянец от комунистически произход,може и да е малаец, но е кръгъл ***!
207
6
 
7
 
! Отговори
681 преди 9 години
Ей, смени белото че ти личи кво земаш!
206
19
 
22
 
! Отговори
Шустакович преди 9 години
Едно си баба знае, едно си баба бае.Къде се е чуло и видяло в света народът да изрита едно правителство, а то да напира пак да се върне?! Ако беше нормален човек да се е покрил вдън земя.Бог знае какво чака страната ако му се поддадат на глупостите... сигурно пак бунтове, ама не красивите, богатите и интелигентните.
205
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко още може на този, да му се обръща внимание?
204
15
 
21
 
! Отговори
иван преди 9 години
Да прав си и точен- нахален *** но също и перфектен манипулатор.Ще организира метеж пред парламента но той не бил за безредици, не искал боеве на улицата даже скастри журналистките дето го подкокоросваха те да отивали да се бият, той самия бил за успех с мирни средства.И кои са тия повече от 600 000 които пак гласуват за него.Може ли 9%от българите да върнат този некадърник на бял кон в управлението на страната.
203
20
 
20
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Абе ,Вие,които лаете срещу Борисов ,не забравихте ли,че той си подаде оставка САМ след протестите срещу правителството ? За разлика от наглите червени *** ,които равнодушно реагираха на протестите срещу тях ??!! Не забравихте ли,че на парламентарните избори ГЕРБ отново спечел ?! Не виждате ли колко сте прости и неграмотни с " 15 /15 " ?? Не виждате ли кои спечелиха на евроизборите ???? *** тъпите комунистически *** !!ЕС ни управлявал ....А преди СССР ни казваше как да дишаме !!!
202
2
 
13
 
! Отговори
klecho преди 9 години
БСП доста отдавна си е пръснала семето по всички партии и движения така че спокоино може и да се разпусне