ГЕРБ иска 2 в 1 - референдум и предсрочен вот

Допитването трябвало да бъде за въвеждане на задължителното гласуване
6 юни 2014 16:13,
143
ГЕРБ иска 2 в 1 - референдум и предсрочен вот
Снимка: архив, БТА

Референдум за задължителното гласуване да се проведе заедно с предсрочните избори. За това се обявиха от ГЕРБ, след като по-рано днес лидерът на БСП Сергей Станишев лансира идеята за въвеждане на задължителен вот.

Според него това го изисква рестартът на държавата, защото той има нужда от масирано участие на гражданите. По думите му, за да се направят фундаментални промени, е необходима легитимност, а тя се постига, ако гласът на хората тежи.

От ГЕРБ са категорични, че има време това Народно събрание да приеме решение за произвеждане на национално допитване, което да отговори и на въпроса за въвеждане на задължителен вот.

„Днешният призив на лидера на БСП Сергей Станишев за въвеждане на задължителното гласуване изглежда неискрен, обслужващ двустранните отношения с ДПС и невъзможен за реализиране в преброените дни на 42-то Народно събрание и кабинета на Пламен Орешарски”, се посочва в позицията на народните представители на ГЕРБ, цитирана от партийния пресцентър.

Още по темата
От партията напомнят, че депутатите на ГЕРБ винаги последователно са отстоявали идеята за въвеждане на задължителното гласуване. Според тях само по този начин може да бъде преодолян купеният вот.

Трите парламентарни групи на БСП, ДПС и „Атака” категорично се противопоставяха на предложението на президента за произвеждането на национален референдум за промяна на изборните правила, в това число и за въвеждането на задължителното гласуване, напомнят от партията.

ГЕРБ участва активно в събирането на подписи заедно с „Инициативния комитет за провеждането на референдум в подкрепа на предложението на президента.

„При разбиране от страна на парламентарните групи в 42-то Народно събрание днес можехме да имаме въведено задължително гласуване, в това число и чрез промяна в Конституцията. Тогава обаче останалите групи и най-вече БСП се противопоставяха категорично на тази идея“, категорични са от ГЕРБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вместо да махнем ***,ще се разправяме с разни ,,референдуми,,На бойко какво му пречи да направи референдум след предсрочните избориУзурпирал е дясното пространство,ама се целува с руснаците и дава непрекъснато път на станишевАман от мекерета
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** от Герб не искат Бсп да си отидеСета си имаме 2 бесепетаБсп1 начело със станишев,което иска да ни върже към русия иБсп2=герБ,което иска да се прави на европейско,ама дава път на проруските партишНай-европейската партия се оказа ...Дпс
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега вече се вижда,че Герб е опора за комунистите в странанаГерб + Бсп= вечна дружба и любов
110
0
 
0
 
! Отговори
ПРОКЛЕТИ ДА СА ГЕРБ преди 9 години
НАЙ-ОТРОВНАТА КОМБИНАЦИЯ Е КОАЛИЦИЯ/ЯВНА И ЗАКОННА МЕЖДУ ГЕРБ И ДПС/. И ДВЕТЕ "ПАРТИИ" СА ПРОВОДНИЦИ НА ДЪЛБОКО ЧУЖДО НА БЪЛГАРИТЕ ВЛИЯНИЕ-НА САЩ И ТУРЦИЯ. ГЕРБ И ДПС СА МАФИОТСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ГРУПИРОВКИ,КОИТО В ИМЕТО НА ПАРИТЕ ЧРЕЗ ВЛАСТТА СЕ ЛЕГИТИМИРАТ КАТО ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ.НА ДОГАН И НА БОКО ТИКВАТА БИОГРАФИИТЕ СА КЪСИ,ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕЗИ НА ЦАРЯ И СТАНИШЕВ.ИКОНОМИЧЕСКАТА СИТУАЦИЯ В СТРАНА ДНЕС,ПРИ ЦАРЯ И СТАНИШЕВ БЕШЕ НАЙ-ДОБРА ЗА БИЗНЕСА И НАРОДА.ДПС И ГЕРБ СА СТРАНИ НА ЕДИН И СЪЩ МЕДАЛ
109
1
 
1
 
! Отговори
до бб преди 9 години
Хей Боко мисли хубаво кви ги вьршиш!!Хората които гласуват искат задължителен вот за да разкарат ДПС. Ако има референдум активността няма да е достатъчна и той ще се провали. Тогава с Герб ще стане същото като с БСП. Силен наказателен вот. И току виж ти изчезват 70% гласове като нищо. А дъртата вещица я реанимираш. Или действително си им съучастник. Аааа????
108
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прави си 129, еничарите са партията на бойко и росенчо
107
0
 
3
 
! Отговори
127 преди 9 години
хабиш се напълно напразно- дпс вечно отсега нататък ще бъде на власт ! Така е в еничарска Мутрария ! Да те попитам- кои са еничарите в тази " държава " ?
106
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българите сме изключително *** народец - всички плоят против дпс, но никой нищо не прави. Идват избори, знае ***, че ако всички гласуват дпс няма да има нито един депутат. И какво прави ***? Ами пие си ракийката и не гласува. После дпс влиза в парламента и си назначава министри, областни управители и т. н. *** се дърви и крещи: "Ууу, дпс, как не ги е срам, преядоха с власт!" Идват избори, *** пак кисне по домовете, пие ракия или отива за рибе и му е през оная за България, а дпс печели
105
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
126, не съм ли прав? Не оглупява ли *** от чалга? Оглупява? Гледа ли турски сериали? Гледа? Допуска ли с негласуването си дпс в управлението? Допуска? Добре ли сме като държава и народ? Не сме добре! Това имам предвид, но и ти си *** ганьовец, щом не разбираш! Стой си у вас, щом ти харесва да живееш в свинщината ганьовска.
104
2
 
1
 
! Отговори
до 125 преди 9 години
ти си най- тъпият от всички " *** " *** !
103
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този референдум ще пропадне, защото тъпият *** няма да си развали рахата да си дотътри мързеливия *** да гласува, поради което няма да има нужния процент за признаване на референдума. А че *** е изключително ***, се вижда от това, че всички европейски държави се оправиха, само ганьовата държава затъва все повече, щото *** предпочита да пие ракия, да слуша чалка и да гледа турски сериали, вместо да гласува и да решава в полза на България! Еми тъпият *** сам си избира ганьовската съдба.
102
1
 
2
 
! Отговори
и за 400 000... преди 9 години
швейцарски франка, никога, ама никога вече няма да ви дам моя глас, за да ви узаконявам блажения, райски живот ! Забравете, завинаги !!!p.s.- това се отнася за всички *** от т. нар. политическа " класа " !
101
4
 
5
 
! Отговори
правилното е преди 9 години
Да се въведе задължителното гласуване с поправка в конституцията.Нека "чуем" мълчаливото мнозинство. Българина ще проумее само с глоба!
100
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
По добре е всеки който гласува да получи 30-40 лв. по легален път .Тогава активността ще е повече от 150 процента
99
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека да има референдум за задължителното гласуване аз ще гласувам против напук на герберите
98
5
 
12
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Уплаши ли се и ти, Бойко, от вота на всички хора в тази държава? Не излизай с номера! Искате ведно с ДПС да си напазуравате гласове и да си дерибействате! Защо се обърна на 180 градуса, нали уж подкрепяше? Или след заседание на групичката ви, се оказа, че няма да можете да си издалаверствате вота?
97
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От новините току що:ББ е декларирал влог от 40 000 от ОБЕЩЕТЕНИЕ от натрупана отпуска докато е бил Премиер! Е защо не си е ползвал отпуските нали прие закон за това? Или за ББ може за нас простите българи не може?
96
4
 
8
 
! Отговори
7 преди 9 години
Айде, и на тия им лъснаха ибриците
95
3
 
5
 
! Отговори
stoian79 преди 9 години
GERB GI E STRAH OT ZADALJITELNO GLASUVANE.ZA ZADALJITELNO GLASUVANE!.BULGARIA-MONARHIA!.
94
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко СЕ НАИВНИ!!!!!!Подпалиха на четвърт и вече коментари,задължителни гласувания,ЛОКУМИ,ДЪВКИ,ЛОКУМИ,ДЪВКИ!!!!!!ЕНП/Европейската народна партия/ ОСРЕБРИ СЪС СИГУРНОСТ ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА ДПС, А ПЪК вие си мислете,че с вашия глас решавате нещо!!!!РЕШАВАТЕ-ГРЪНЦИ!!!!!ИГРАТА Е МНОГО,МНОГО ДЕБЕЛА МАФИОТСКИ КЛАНОВЕ ВОДЯТ ВОЙНА В ЕВРОСЪЮЗА И ЕВРОПАРЛАМЕНТА!!!ПАРТИИТЕ НИ СА ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА МОКРИТЕ ПОРЪЧКИ НА ЕВРОПАРТИИ И ЕС ЗА БЪЛГАРИЯ,НАИВНИЦИ!!!!ВЪН ОТ ЕС!!!ТОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ!!!!