ГЕРБ удари рамо на левицата за задължителното гласуване

Според Цветанов е реалистично предсрочен вот да има септември-октомври
105
ГЕРБ удари рамо на левицата за задължителното гласуване
Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов смята, че за законови промени за задължително гласуване БСП може да разчита на парламентарната подкрепа на ГЕРБ.

Цветанов видя именно в предложението на левицата то да се въведе „единственото положително“ от брифинга на Сергей Станишев.

По думите му задължителното гласуване е единственото противодействие на контролирания вот, на купения вот „практика на други политически формации“.

Още по темата
БСП искаше по този начин да даде отговор на вчерашната позиция на ДПС за разтуряне на тяхната коалиция, смята обаче Цветанов.

По думите му ГЕРБ е изразила принципната си подкрепа за задържително гласуване, включително чрез участие в подписка, инициирана от инициативен комитет за това.

Партия ГЕРБ предостави над 500 000 подписа на инициативния комитет, напомни той.

Цветанов каза, че високата избирателна активност „ще даде правилен отговор на всичко, на което не могат днешните управляващи“.

Той смята, че след вчера ДПС с искането си за предсрочен вот до края на 2014 г. са поставили в незавидна позиция БСП и лично Сергей Станишев. Той днес нямаше друг разумен ход от това да говори за по-ранни избори, коментира Цветанов.

По думите му ГЕРБ ще се съобрази с това, което те ще предложат и българските граждани желаят повече от година, но изтъкна, че колкото по-скоро има избори, толкова по-добре.

Според него септември или октомври е съвсем реалистично те да бъдат проведени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
ДПС OUT преди 9 години
ГЕРБ седят зад една наистина добра идея, това значи, че ДПС няма вече да са фактор на политическата сцена дано приемат този закон.
79
0
 
2
 
! Отговори
Калина Станкова преди 9 години
КОЯТО И ПАРТИЯ ДА СПЕЧЕЛИ ДАНО ПОНЕ Е ЧЕСТНА И ПОЧТЕНА С БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ !!!
78
2
 
1
 
! Отговори
емо преди 9 години
цвък не трябваше ли да е в затвора.и той и другия престъпник боко
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Задължително гласуване за филиалите на БКП. Няма вече 5-6, ше ги избираш :D
76
3
 
1
 
! Отговори
thuri преди 9 години
golyam smyah - zadaljitelno glasuvaneto...:-) :-) i 70% ot glasopodavatelite ne glasuvali...kato zadaljitenoto obrazovanie do 9 klas .... kato zadaljitelnoto vaorajavane na bg narod s lichno orajie...:-)
75
5
 
3
 
! Отговори
реостат преди 9 години
Задалжително гласуване ммм ,,,,,, нееееееееееее по скоро кога хората не излязат да гласуват всички вие де се гласите за ВЛАСТ !!!!!!!! БАСТААААА и да ви няма . 25 г все едни и същи *** не разбрахте ли че хората не само не гласуват но и емигрират заради вас
74
4
 
0
 
! Отговори
Не се заблуждавам преди 9 години
Какво и да ви казват....не им вярвам. Задължителното гласуване е опит да се скрие , че народът не ги понася и да имат повече пари, защото субсидията е въз основа на брой гласували....Мамка Ви ***..ГЕРБ, БСП, АТАКА и др. ***...моята бюлетина бъде...която партия си припознае вота...за нея да бъде.
73
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласуваш за Б.Б. - получаваш Плевналиев!
72
8
 
6
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Ми те така си управляват- заедно, ГРОБ и БСП, от години, само че любовта им е тайна. Да не разберат сините и центристки невести, че всъщност все за едни и същи ***, подлизуващи на една обща върхушка, иде реч. Никой няма да ме закара в почивния ми ден насила до никоя изборна копаня, за да пускам храна на свинете!
71
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цецо, ти що не си още в черно бяло, очакваш изборите да те спасят ли?! Кво стана с Галеви, Маргини.Мръсни престъпници, ако бяхме народ да сте *** пред Парламента.
70
2
 
10
 
! Отговори
ЗА 89... преди 9 години
...МИСЛИ ТИ КЪДЕ ЩЕ ЛЕЖИШ ,.....ОСТАВИ ДРУГИТЕ , ***!!!ВСЕКИ СИ ЛЕЖИ ....НА СОБСТВЕНАТА СИ КЪЛКА!!!
69
1
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Това трябваше да стане преди 10г. когато *** бяха малко, а българите не бяха избягали. Сега ДПС набира все повече сила.
68
9
 
2
 
! Отговори
БЕЗ ДПС....??!!!! преди 9 години
.....Я , НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ И НЕ ГОВОРЕТЕ ТЪПИЗМИ!!!СПРЕТЕ ВОДКАТА И ЛЕГНЕТЕ ДА СПИТЕ!!!УТРЕ ЩЕ ВИ ДОЙДЕ АКЪЛА ...НА ТРЕЗВО!УТРОТО Е---ПО МЪДРО ОТ ТАЯ ВЕЧЕР!!!ЕГА ....ПОУМНЕЕТЕ И ...ВИЕ, ХА,ХА,ХААААААААААААА....ТОВА СА БЛИЗО 1, 2-МЛН......ЕТНИЧЕСКИ ГЛАСОВЕ!КАК ЩЕ ГИ ИГНОРИРАШ , ***...??!!!
67
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ били ударили рамо на БСП????? Как така ГЕРБ ударили рамо на БСП след като именно ГЕРБ подеха масовата кампания за организиране на референдум по този въпрос? По-скоро БСП капитулира пред исканията на българското общество след кански мъки да го избегне.
66
1
 
18
 
! Отговори
Тъмничар преди 9 години
Къде ли ще лежи тоя от снимката, ако ГЕРБ вземе властта ?
65
2
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
Страхотна идея! Това ще е краят на ДПС. Не се опъвайте, ами зацепете смисъла на това да избереш най-малкото зло. Ако искаме промени, да пробваме парламент без участието на ДПС.
64
4
 
9
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ! преди 9 години
=ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ".....СИ Е ЗА ОТМЪЩЕНИЕ НА ДПС ОТ СТАНИШЕВ!ГЕРБ СИ ПРАВЯТ МАЙТАП---ЗА ДА УСКОРЯТ КРАЯ НА БСП, ЗАЩОТО ДПС---НЯМА ИНТЕРЕС ОТ "ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ!Тръгне ли това предложение на БСП---Орешарски подава оставка ---и изборите са готови!БОКО , ЧУДЕСНО ИГРАЕ ПОКЕР....НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ТОВА!!!ИГРАЛ СЪМ С НЕГО!!!
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото и да ме задължават, никога няма да гласувам за тия маскари!!! Как така ще ме задължат, като нито един от "кандидатите" не ме устройва?!Могат да ме хванат за дедовия... За статуквото не са виновни хората които не гласуват. Това си е тяхно демократично право. Виновни са тези, които като овце гласуват под строй за една и съща партия всеки път!!!
62
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ГЕРБ И БСП И ДПС СА ТОТАЛИТАРНИ ПАРТИИ. ЩЕ ВИ НАРИСУВАМЕ ПО ЕДИН ЧЛЕН НА БЮЛЕТИНАТА И ПАК НЯМА ДА Е ВАШЕТО!!!!
61
1
 
4
 
! Отговори
негей преди 9 години
Местан до сега пляскаше Сер гей и когато трябваше да се разменят Местан избяга от оргията.Сега Стани Шеф иска и мен да ме включи , ама аз от такъв секс не се интересувам