БСП решава, време е за консултации при президента

Местан: ДПС не предопредели, а ускори решението за предсрочни избори
Обновена: 10 юни 2014 16:43 | 10 юни 2014 16:39, Веселина Йорданова
112
БСП решава, време е за консултации при президента
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че е време за отговорни консултации при президента за предсрочните избори.

Ако мандатоносителят БСП е взел своето окончателно решение, коментарите са излишни. Решава мандатоносителят, лаконично коментира той заявката на лидера на БСП Сергей Станишев за предсрочен вот до края на юли.

В кратко петминутно изявление Местан каза още, че политическата ситуация изкушава към думи, към много думи – излишни и тежки думи.

Още по темата
Той беше категоричен, че пресконференцията на ДПС миналия четвъртък не е предопределила, а е ускорила вземането на вярното и правилното решение в интерес на българските граждани – предсрочни избори.

Според него случилото се не заслужава оценки като „произнесена присъда“ над кабинета „Орешарски“. Както Dnes.bg писа, това бяха думите на Сергей Станишев на пленума на партията днес.

„Докрай останахме лоялни на кабинета „Орешарски“ с тезата си, че в рамките на 42-то НС няма възможност за реализиране на друга формула на управлението освен програмен кабинет с министър-председател Пламен Орешарски“, заяви той.

Нищо не можем да предопределяме, решението е на суверена, подчерта Местан и допълни: „ДПС изрече най-вярната позиция по отношение на „Южен поток“ - един много важен проект за България и за редица европейски страни, който обаче не може да бъде реализиран въпреки Брюксел, а в диалог с Брюксел“.

По думите му преди ДПС да чуе позицията на президента Росен Плевнелиев за свикване на КСНС, от партията решили на ЦОБ и в парламентарната група да излязат с такъв призив. Сега съм още по-улеснен, заяви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
7
 
7
 
! Отговори
Георгиев преди 9 години
Аз ще гласувам за ДПС.Нито БСП е социална с червените милионери ,Нито ГЕРБ е дясна пълна с комунисти.
65
2
 
4
 
! Отговори
художника преди 9 години
До дядоЗнам че е така и не щадя никой, просто следвам фактите и мразя избирателно да се поставят нещата. А нали за да пожънеш първо трябва да засееш. Реколтата идва след време и решенията и действията на едно правителство се виждат при следващото . Сега след година на правене на НИЩО, следващото правителство ще обере негативите. Ама хората не виждат по-далече от носа си .
64
1
 
2
 
! Отговори
Жива Маймуна преди 9 години
Правилно Брато, Ще Тълкуваш!И не е пробелма в трудността на тълкуването /защото човек се учи докато е жив/, а в напъна, че маймуните са убедени че го правят правилно! - затова и ВИНАГИ ги пре-таковат!
63
4
 
8
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Мутрата Борисов трябва да знае,че само ако се опита да вземе властта ще има коктеили Моллотов ако не ни изпревари Сретен Йосич. 4 години увеличаваше с по 13% без ДДС ел.енергията,яйцата от щастливите кокошки бяха стигнали 40ст.,олиото 4лв.,нафта и бензин по 2.80лв. Сега яйцата по 17ст.,олиото по 2лв. тока 2 пъти бе намален,горивата по 2.40лв. Върне ли се този няма да оживее,нали каза че в следващото му правителство "финансовия ми министър ще бъде по строг от Дянков"
62
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво броите гласове тук. Винаги онзи, който управлява в България, губи гласове и избори. Хората винаги искат промяна. За пръв път управляваща партия като ГЕРБ продължи да бъде първа сила. Което означава, че хората са ги оценили. Аз бих гласувал за Реформаторския блок, но просто се опитвам да тълкувам правилно фактите.
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много се радвам,че на повечето хора им "светна" за това какво представлява ДПС. А преди плюехте по Живков за възродителния процес https://youtube/watch?v=fFN8ZwoK09EЕто думите му тук на които и до ден днешен се прекланям.
60
2
 
9
 
! Отговори
дядо преди 9 години
@художника,аз пък помня че 2009 имахме фискален резерв над 8 милиарда,а след като герб се предадоха през 2013 имахме малко над 4 ;)
59
2
 
7
 
! Отговори
потресен от вас преди 9 години
Браво ГЕРБери и БСПари, Браво!!Поредните жертви, мирни граждани, две деца за взели Киевските терористи.Много хубави неща подкрепяте, сигурно сте горди родители на вапите деца, но какви са другите!Важното е да сте тарикати, изпекани далаверджии...
58
1
 
9
 
! Отговори
дядо преди 9 години
Разбра се,че БСП и ДПС няма да мелят повече брашно заедно,след изборите ще се изкефя яко и ако ГЕРБ не ги приеме,тогава се надявам да стане,както при Костов-ДПС бяха навряни на кучето в г*за и нямаха стотинки за гориво.
57
9
 
4
 
! Отговори
художника преди 9 години
До ИСТИНАТА 51Много избирателно помниш пич.. ! Що не си спомниш, че ГЕРБ махнаха посредниците Овергаз и Газпром, които надуваха цената на газта с техните комисионни?Като помниш цената на нафтата и бензина, що не си спомниш раздрънканите шосета преди ГЕРБ да дойдат на власт? Що не си спомниш за новите детски градини, спортни зали, ремонтирани театри, читалища, църкви? Аз ПОМНЯ и това, което ти казваш, но помня и другото, което премълчаваш- КАПИШ !!!
56
4
 
16
 
! Отговори
Иван преди 9 години
С банкянската мутра не може да се отнася човек по нормалния начин. Станишев това не можа да разбере. Трябваше веднга да се изнесат кирливите му ризи и бой, бой до дупка. Слушаш го на пресконференцията, която ГРОБ даде. Чудовищна арогантност и скудоумие. Хора на извънредните парламентарни избори на този трябва да се затворят устата веднъж завинаги.
55
1
 
4
 
! Отговори
Жива Маймуна преди 9 години
Е щом ще ме консОлтират, значи работата е сериозна!А щом е сериозна, значи и решението ще е умно!А щом е умно решението, значи ще е правилно!А щом е правилно, каквото и да е, трябва да стане!Ами ние сме пак готови за пълна програма бе :)))))))))))))))))))
54
4
 
9
 
! Отговори
Пред НОВА ТВ преди 9 години
Освиркаха Борисов с викове "ГЕРБ е ДПС". Борисов бе посрещнат, а после и изпратен с възгласи Бойко турчин, ГЕРБ е ДПС, Турция е твоята родина, Ердоган е вашият баща.
53
6
 
9
 
! Отговори
до АТАКИСТ преди 9 години
ЩЕ УПРАВЛЯВА ГЕРБ НА КУКУВО ЛЯТО. В Парламентарните избори през 2009 за ГЕРБ гласуваха 1 678 641 души. В следващите Парламентарни избори през 2013 ГЕРБ получи 1 081 605 (това значи 597 036 по-малко). В Евроизборите през 2014 него го подкрепиха 680 838 избиратели (в сравнение с предишните 400 767 по-малко). Или за периода 2009 2014 ГЕРБ е загубил общо 997 803 гласа, кажи-речи 1 000 000.
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам имах предвид. *
51
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иска в следващия Парламент да влязат и партии като Реформаторския блок, като АБВ. По-добри ще са от ДПС, Станишев, Барека, Сидеров...
50
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кво беше това атака. некви шизофреници ли бяха.
49
5
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
АЗ СЪЩО ПРИЗОВАВАМ КАТО СТАНИШЕВ ЧЛЕНОВЕТЕ НА НАШАТА ПАРТИЯ ДА НЕ ЗАЛЕЯТ УЛИЦИТЕ ПЛОЩАДИТЕ НА СТРАНАТА ПРИ ОЧЕРТАВАЩИЯ СЕ ЦЕНОВИ ШОК ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ И ДПС. КОЛКОТО И ДА ГЛАДУВАТ НАШИТЕ ХОРА И ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД НЕКА ДА ТЪРПЯТ. НЕКА СЪЩИТЕ ТЕЗИ КОИТО ЩЕ СИ ИЗБЕРАТ ОТНОВО ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ГЛАД И ЯРОСТ ГИ ЛИНЧУВАТ И ЛИКВИДИРАТ. ,ДА НЯМА ДА ГИ ЛИКВИДИРАМЕ НИЕ,ЩЕ ГО НАПРАВЯТ ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ГИ ИЗБЕРАТ. ЗАПОМНЕТЕ МИ ДУМИТЕ.
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе тия от ДПС са много смешни. катурнаха нещата. сега пък били изтълкувани неправилно. много сте лицемерни. ама сега комунистите да ви сърбат попарата като ви се ловят на въдицата.
47
1
 
9
 
! Отговори
Румен преди 9 години
Отпуските са планирани. НОРМАЛНИТЕ РАБОТЕЩИ ХОРА ЮЛИ СА ОТПУСКА И НЯМА ДА МОГАТ ДА ГЛАСУВАТ!Прекрасно, това няма да спре ромите, безработните и турците по селата.