Рано е за служебно правителство, заяви Плевнелиев

Предсрочните избори не са самоцел, смята президентът
10 юни 2014 21:04, Александър Попов
67
Рано е за служебно правителство, заяви Плевнелиев
Снимка: Булфото, архив

Предсрочните избори не са самоцел, а за служебно правителство още е рано да се говори, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Още по темата

"Тези избори са част от национално отговорно усилие за повече стабилност в държавата и за по-ясен хоризонт за проевропейско и продемократично развитие“, коментира държавният глава пред журналисти и напомни, че очаква отговорно отношение от всички политически лидери.

Запитан счита ли, че е под въпрос финализирането на Партньорското споразумение с Европейската комисия за новия програмен период 2014-2020 г., президентът посочи, че работата по проекта на Споразумение може да бъде продължена успешно както от правителство в оставка, така и от служебен кабинет.

Президентът изрази и притеснение, базирано на публикации в медиите, за риск от спиране на средствата по още две оперативни програми.

Президентът Росен Плевнелиев свиква на 17 юни, вторник, от 9.00 ч. извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема „Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
teritorialno_podelen преди 9 години
То може да е рано за служебно правителство, но няма да е зле постепенно да се обмислят хората в този кабинет, за да не се получи същото като с Райков.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
що бе чехъл
48
0
 
0
 
! Отговори
don baston преди 9 години
Естествено, че е рано, то не е каквото Станишев каже и иска, а какво Бойко. Плевнелиев има достатъчно време да го мисли този въпрос, тъй като предварителната дата за вот е 28 септември.
47
0
 
0
 
! Отговори
Илияна преди 9 години
Роската, какво си мисли, че ще стане, като ей сега съвсем скоро това правителство падне?? Ще управлява той ли?? Ако иска направо да си пренапише конституцията и да ставаме президентска държава? Много е зле, първо викаше Оставка, сега пък не било баш така?!
46
1
 
1
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Това нищо пак се изказва неподготвен. Предсрчони избори по Коснтитуцията на РБ винаги се предходжат от служебно правителство и не може да не е рано да се говори за предсрочни избори, а да е рано да се говори за служебно правителство. Пълна некомпетентност.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм президент на Герб и ще мълчите разбрахте ли! /Р.Плевнелиев/
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пастиркеее колко си доленн тииии
43
1
 
2
 
! Отговори
joro преди 9 години
Защо да е рано г-н президент . Нещо в разрез с вашите планове ли се случва ??
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Роска, набиййй им канчетата на всички!!!! В петък народните представители барабар с огражденията да се извозят на сметището, а Серльо и Мазньо под усилен полицейски кордон на летището и за Анадола щото в Украйна си имат достатъчно политически ***!!!!!Незабавни избори за ВНС и нова Конституция.
41
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 9 години
***!
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от вашингтон е решено-бойко агента на цру да става пак министър-председател.изборите и резултата от тях са без значение.
39
1
 
8
 
! Отговори
варна преди 9 години
искам въвеждане на задължително гласуване иначе изборите нямат смисъл.
38
4
 
7
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Както е тръгнало, Плевнелиев ще направи рекорд по съставяне на служебни кабинети. Вече направи един, втори е на път до 3 месеца, а предвид сложната ситуация, нищо чудно да има и трети догодина. Дори да не го изберат за втори мандат, за 5 години той ще има 100 пъти повече работа и проблеми, отколкото Първанов и Стоянов взети заедно. Онази руска *** Първанов в момента е бесен, че по негово време нищо не се случваше и той си остана просто статистика в историята.
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
... republikata E ISTINSKIA GENOZZID, tia E ISTINSKIA GENOZZID srestu VSSICHKI BALGARI, ne samo srestu tiurkoGOVORASTITE BALGARI, a MNOGO POVECHE srestu slovoGOVORASTITE BALGARI, koito ssa Dali 500 - 600 000 / 500 - 600 HILADI / ZZERTVI za 50 - 60 godini REPUBLIKANSSKO ROBSSTVO, unistozzavani v STOTIZZI LAGERI, ZATVORI i PSSIHIATRICHNI KLINIKI ot republikansskite UBIIZZI, PRESSTUPNIZZI i KRADZZI... ZZarstvo Balgaria i Tarnovsskata Konsstituzzia, GERBA 1930 godina, NAZZIONALNIAT HIMN '' SHumi Maritza '' i NAZZIONALNIAT PRAZDNIK 22 SSeptemvri - DENAT na NEZAVISSIMOSSTTA SSa EDINSSTVENO ZAKONNITE
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АФЕРА разкри канавата на разтрисането на политическата ситуация у нас и скандала между БСП и ДПС, който доведе до позицията на ДПС за предсрочни парламентарни избори. Още от първия ден на правителството Орешарски АФЕРА многократно предупреди, че именно фигурата на Цветлин Йовчев ще торпилира това правителство. Преди Лютви Местан да обяви позицията на ДПС за предсрочни избори е имало среща между Сергей Станишев и Ахмед Доган. Основният препъникамък на тази среща е била темата Цветлин Йовчев. Станишев е поставил на масата пред Доган шокиращи факти за Цветлин Йовчев, включително касаещи обвър
35
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 9 години
Брей цялa годинa се дърпaт, пък сегa изведнъж сa се рaзбързaли. Нa всички е ясно, че летни избори обслужвaт сaмо бсп. Избирaтелнaтa aктивност ще е достa нискa, освен товa червените се тресaт от скaндaли.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕЙ предател,всички избори в БГ са фалшиви - ти го знаеш най-добрв.По-добре тия 30 млн дето ще ги пропилеете за ибото + милионите дето ще откраднете чрез служебното правителство ги дайте да се НАПРАВИ ОГРАДА ПО ГРАНИЦАТА С ТУРЦИТЕ ЗА ДА НЕ НИ ЗАЛИВАТ ПОСТЯННО С НЕЛЕГАЛНИ ИСЛЯМИСТИ И ТЕРОРИСТИ!!!ПРЕДАТЕЛИ, ДАНО СИ ПОЛУЧИТЕ ЗАСЛУЖЕНОТО!ПОЗОРНИ ПЕРСОНАЖИ - ЖАЛКИ ***!
33
2
 
1
 
! Отговори
трол к ътил жилест преди 9 години
избори на всяка година електронноако са о'к-продължават до следващата година
32
10
 
20
 
! Отговори
оптимист преди 9 години
В момента Бойко е в Сащ на инструктаж. Роско не занае какви да ги плещи ..Иска ама не сега рано е ,а после ще каже късно е...Калинките наискачаха.Но така ще е като хората гласуват като овце.Защо не питат кои им Чопна парите за здраве???1.5 млд лв??Чудна врътка ,а народа мучи че мрял като мухи по улиците.за 4 г бб врътна и 4 млд лв от фиска.+ 4 млд лв заем.с дянкоф избяга без да се извини.Но така е с ценните кадри.За нас пак гласуване,емоции в изборната нощ пресконференции.ЕЕЕ това е живота.
31
2
 
2
 
! Отговори
пън преди 9 години
нещо пак там рам тирирам