НС избра членовете на Сметната палата, само ГЕРБ против

Започва вотът на недоверие
Обновена: 11 юни 2014 15:46 | 11 юни 2014 12:41, Веселина Йорданова
18
НС избра членовете на Сметната палата, само ГЕРБ против
Новите членове на Сметната палата полагат клетва в НС. Снимка БТА

Народното събрание одобри членовете на Сметната палата, предложени от председателя Лидия Руменова, които положиха клетва пред депутатите.

"За“ гласуваха 111 депутати, против бяха само от ГЕРБ с 80 гласа, един депутат от левицата се въздържа.

Още по темата
Така в Сметната палата влизат Горица Грънчарова-Кожарева, Дилета Касабова-Токатлиян, Евгения Пенкова-Панталеева, Ширин Исмаил, Златина Русева, Мустафа Занков, Стефка Михайлова, Тома Дончев.

По-рано депутатите се скараха за поисканата от ГЕРБ поименна проверка на кворума.

Мая Манолова, която председателстваше заседанието, заяви, че закрива дебата за членове на Сметната палата. ГЕРБ бяха изчерпали времето си, а останалите ПГ не пожелаха да вземат думата.

От ГЕРБ отново поискаха поименна проверка и призоваха Манолова да не се отмята и тя да се състои. Тя обаче настоя, че от ГЕРБ са изчерпали времето си и не могат да я предлагат.

Цецка Цачева призова Манолова да предложи членовете на Сметната палата да бъдат гласувани поотделно. Манолова се съгласи, но предложението не беше прието от парламента.

Така с час закъснение от първоначално обявения депутатите продължават работа с обсъждане на вота на недоверие за фискалната политика. 

Финанасовият министър Петър Чобанов и министри от кабинета заеха местата си в пленарна зала. Премиерът Пламен Орешарски също е в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
Се ще се намери преди 9 години
Се ще се намери начин, тези новоизлюпени синекури да бъдат изметени от Сметната палата!
15
1
 
8
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
Комунист-социалист Родина няма. Той е интернационалист, но неговия келепир да не се губи. Значи да продадеш на Русия интересите на България е хубаво нещо, а САЩ не трябва да стъпват в България , защото те не им дават рушвети. Другари каквото и да пишете както и да квичите вие сте политически трупове. Просто свиквайте, че има и по лоши трупове.
14
6
 
15
 
! Отговори
Бай Гецо преди 9 години
Да идва бат Бойко и с голямата метла да измита всичката турска и комунистическа ***, че си е... мамата!
13
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
добре стана, сега герберастите трудно ше крадат..иначе щеха да избиат рибата от далавери.Помните стариа председател на Сметната палата как скри далаверите на БУДА -агента на ДС , виден бандит от СИК..трафикант, крадец, далаверадшия. Плаче Цецка, нема да има лапачка..ще се краде по-трудно.....и кои им дава гаранция на герберастите, че ше са ьна власт след изборите.....никои. А ако не са..пак лиизбори....но второто им изритване от властта ще е окочателно.
12
5
 
24
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Кой влиза в сметната палата - хора да ДПС и БСП, които да не ги разследват или да ги разследват удобно в последствие. После ще питате що Бойко не ги бил вкарал с затвора. Защото комунистите са си вързали гащите предварително.
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
8 души комунисти...
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами та няма кой друг да е против.Управляващата тройна шайка си отива,като прави на изпроводят последните свои назначения с не по-малка наглост от тази,дето я наблюдаваме през цялата година.Гьонсуратлъкът е отличителна черта на БСП/ДПС/ДС.Атака само ги следваше със златния пръст на Сидеров,който волно се разхождаше по света и от време на време се завръщаше за някой скандал,за да може да отправя злостните си нападки почти към всички,освен работодателите си.Не подценяваше само Бареков,ясно защо.:)
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кой ще ги държи тези там - 6 души комунисти и двама турци.
8
7
 
0
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
До 6. Не позна, пич.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ситуацията в НС ми напомня на един виц, за смъртноранения комунист, който се чудил дали не е пропуснал да си плати членския внос за месеца
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чакайте бе, ами потурчените от Атака, къде са, къде са на Бюрека народните представители пък и ДПС защо гласуват нали отеглиха подкрепата си????? майка ви недоносена, после пак Боко ви виновен!!! Гледай народе, гледай ги и мисли на следващите избори, кой, за кого, как и за колко ще се продадете или кат *** балкански си кажете "Всинца са маскари" и отново не гласувайте те това чакат от вас
5
16
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
Мутро-милиционерската хунта е тази, която покровителствана от чужди сили и интереси от около година се опитва да свали Законноизбраното правителство на България. Заедно с плъха Президент.Ще се радвам обаче да се върне Тиквата на власт, който пак зимата ще избяга с кръвното в Правителствена и цялата християнаска и мюсюлманска висша управа ще се изреди да му ходи на свиждане.
4
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изведнъж всички български партии забравиха за ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ, защото така им наредиха американските сенатори.Задължителното гласуване щеше да унищожи ДПС.Америка обаче пази ДПС като зеницата на окото си.*** и ислямизацията на България продължава ...Обедняването и изчезването на българите също.И за това вече няма кой да ме убеди, че са виновни нито "комунистите", нито руснаците.Видя се, че България е колония на САЩ ! Колония от най-долнопробен и обиден характер
3
5
 
22
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Избрани за няколко месеца - циркова държава. Последни издихания на хунтата, която вкарва свои хора.
2
2
 
28
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Всички официално казаха, че това НС е мъртво. Защо приема такива важни решения? Защо оня ден ни загроби с 3млрд. лева?
1
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Циркът ГЕРБ - БСП продължава.Материялът си е купил пуканки и чака.