Плевнелиев във Варна: Не е време за политизиране

"Няма място за вайкане, има място за целенасочен труд"
Обновена: 23 юни 2014 15:42 | 23 юни 2014 12:54, Камелия Цветанова
93
Плевнелиев във Варна: Не е време за политизиране
Снимка: Impact Press Group

Президентът Росен Плевнелиев призова политиците да работят заедно за преодоляването на последствията от водната стихия през миналата седмица.

Още по темата
„Сега е време всеки, независимо от цвят и партийна принадлежност, да покаже отношение си към своя народ, който е в беда“, заяви той, след като присъства на отслужването на траурна литургия в Катедралния храм "Свето Успение Богородично" във Варна в памет на жертвите от наводненията в страната.

Държавният глава подчерта, че сега не е време за политизиране и отиграване на ситуации.

Аз ще се върна пак, за да видя какво е свършено, допълни Плевнелиев. Според него сега „няма място за вайкане, има място за целенасочен труд“.

Той подчерта, че днешният ден е ден на национален траур за жертвите на природната стихия във Варна и Добрич, но и ден на национална съпричастност към семействата на загиналите, към всички пострадали, а след голямата мъка трябва да дойдат и изводите.

Държавният глава  смята, че мерките са ясни и те трябва да бъдат ефективни, целенасочени и конкретни.

„Кмет и областен управител трябва да бъдат не на бюрата си, а там на място. Комисиите трябва да заработят мащабно и денонощно“, призова президентът.

По думите му държавата в лицето на правителството е пожелала, ангажирала се е и е дала всички
гаранции, че хората ще бъдат обезщетени.

Комисията по бедствия и аварии трябва да заработи извънредно и да изпрати представители тук на място, посочи Плевнелиев.

Днес ние сме опечалени, но от действията ни оттук-нататък ще зависи дали гражданите ще имат повече вяра и ще се върнат към държавата си, или ще станат още по-разочаровани, коментира той.

Президентът благодари на хилядите доброволци от цялата страна, които работят денонощно и помагат, както и на
стотиците хиляди българи, които се включиха в дарителските кампании.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
11
 
! Отговори
petar.stoimenov.18 преди 9 години
Ок,връщаш се, не е свършено, и? Ще се разплачеш ли, какво ще направиш, Бийн?
30
3
 
21
 
! Отговори
Цигани доброволец преди 9 години
Аз съм *** доброволец - пръв на опашките за помощи. Правя го доброволно!
29
4
 
13
 
! Отговори
мунчо преди 9 години
вярвам на Офшорски, колкото на ***-доброволец.да сте видяли някъде *** доброволец
28
2
 
8
 
! Отговори
Вай, Вай, Вай преди 9 години
"Няма място за вайкане, има място за целенасочен труд"- Вай, вай, вай - рече малката мутра на чист чехословашки взик.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стегна ги герберите около шията и пропяха нова песен. Вината за традегията е политическа! Дъжд вали от както свят светува. Престъпно бездействие! Нулева превенция. Фатална корупция. Вече хората измират, защото политиците крадат всеки лев до който се докоснат.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Благата Мутра се появи.
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Исус Христос : Лицемерите,фарисеите и книжниците ще ги видите на първите редове в храмовете.......Справка снимката горе -без коментар
24
0
 
17
 
! Отговори
Стара истина е, че преди 9 години
Където е текло, пак ще тече!Природата свърши това, което никоя власт не е посмяла да направи - събори незаконните комптори на ***. Жалко, че пострадаха и законните къщи заради тях. Бог да прости загиналите.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Konchita Vurst otnovo v akcia. Zashto be muhul, zashto ne se sktiesh barabar s partiata GERB deto te natika v politikata. Videhte li gerberaskia kmet na Varna dokude dokars grado ot kradene I dlaveri? Da be pone umen s toi duma ne moje da obeli no na *** platil da go izberat I mulvhi kato takova za gnusnite *** maroderi! Varnenci, razkaraite tova govedo, to grsbi I luge bezmilostno!!!!
22
0
 
13
 
! Отговори
бачкер преди 9 години
А оставките на виновниците? На работа главата на началника пада първа, независмо кой е виновен от работниците за грешките. Началника е за това началник да предвижда грешките. Затова и взема по-голяма заплата. Ако си кмет или областен изглежда няма отговорност, но пък има голяма лапачка. Имаме най-безморланите типове за управници.
21
3
 
9
 
! Отговори
Тишо преди 9 години
Плювчо,кажи го това на Вожда си и вашето недоразумение Калинката Портних! Каква излагация на тежката ви артилерия само! Неадекватна реакция и неумение да се действа в извънредни ситуации! За какъв *** го сложихте за кмет?
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХОПППААААААА - ПОЯВИ СЕ И ДРУГАТА ТИКВА
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Президенте, президенте... Пак празни общи приказки! Нямаш смелостта да кажеш, че е крайно време да се сложи край на *** беззакония и обгрижването на *** от всички партии, че и *** трябва да плащат данъци, вода и ток като всички останали. Ами хубаво, прави си тъжните физиономии и гледай как опостушават държавата!
18
0
 
15
 
! Отговори
Балканджиева преди 9 години
Скъпи пострадали, не чакайте от умрял писмо. Когато къщите ни до временно пуснатия завой на пробитата улица "Николаевска" пропаднаха и се разцепиха на 5 март 2009 година, вследствие водопроводна авария от недопустимото двупосочно ежечасно натоварване на 100-годишния стоманен водопровод, същите господа казваха, че няма да ни оставят без помощ. Тогава управляващите политическите сили от БСП и ГЕРБ се прегръщаха и си правеха далаверите за наша сметка. Нашите къщи не влязоха в сметките.
17
1
 
16
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Браво на президента, направил е достатъчно тъжна физиономия на снимката. Няма да се очудя, ако изкара и 2-3 сълзички.
16
1
 
7
 
! Отговори
За Чехльо 100% ромск преди 9 години
През 2011 г. на местните и президентските избори за Герб и Плевнелиев гласуваха 100 % от *** в техните махали и квартали, само Варна "изостана" с 94, 6%. Цветанов ги беше заплашил, че ще им запалят гетата като в Катуница.
15
0
 
17
 
! Отговори
Кметът е длъжен да: преди 9 години
Чл. 65. (1) Кметът на община:1. организира и ръководи защитата при бедствия на територията на общината;3. организира, координира и провежда превантивни мерки за недопускането или намаляването на последиците от бедствия;4. осъществява своевременното оповестяване и информиране на населението при заплаха от възникване или за възникнало бедствие;6.представя на областния управител ежегоден доклад за дейността по защитата от бедствия7.създава със заповед щабНищо от това Портних не направи 1 год.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скърбиш ли за 10-те паразита които гласуваха за партийката на господарят ти, Халкидикова ***?
13
4
 
15
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ШЕХЛЬО ГОВОРИ САМО ТОВА КОЕТО МУ НАРЕДИ МУТРАТА!!!
12
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До WilderКак ще си събори при положение, че в тези къщички живее електората на Герб.