Борисов с нов план - иска избори в средата на септември

Той все пак ще отида на политическите консултации в петък
Обновена: 25 юни 2014 20:51 | 25 юни 2014 11:01, Камелия Цветанова
162
Борисов с нов план - иска избори в средата на септември
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще отиде в петък на политическите консултации между парламентарно представените партии и ще поиска предсрочните избори да са в средата на септември. Това призна самият той в парламента.

Миналата седмица лидерът на ГЕРБ твърдеше, че няма да отиде на консултациите, защото не вярва на БСП и ДПС, които по думите му са се подиграли с него и самите те са скъсали споразумението, прието при президента за плавен преход към политическа стабилизация.

Освен това Борисов до днес беше съгласен и вотът да е на дата в периода между 28 септември и 12 октомври, нещо което също беше договорено при държавния глава.

Още по темата
"Има промяна в плана ми за дата на изборите. Вместо държавата да катастрофира плавно, катастрофата се превърна в бедствие. Вчера, докато слушах този псевдопремиер Орешарски, ми се изправя косата за всяка седмица какво още могат да направят. Ще отида в петък, защото считам, че средата на септември могат да се проведат избори, тази агония трябва да спре“, обясни днес лидерът на опозицията.

Според него средата на септември е разумен срок, защото хората ще са се прибрали от почивка и трябва да си готвят децата за първия учебен ден.

"За да се умири държавата, за да се опитаме нещо да поправим, в петък ще отида, иначе ще кажат: “Борисов се инати, Борисов проваля”. Знам им вече опорните точки какво ще напишат и какво ще кажат. Ще отида, за да предложа тази дата. Този парламент няма как да работи повече, няма и какво да решава. Това, което им беше важно -  да си сложат техните хора, те си го решиха. В това не виждам какво може да се консултира", коментира още Бойко Борисов.

Той отново обвини управляващите, че са довели до катастрофа държавата и последната една година е нулева за страната.

"Да излязат и да кажат: „Ние банкрутирахме държавата“. За да не пострадат хората, трябва да дойде МВФ, нещо от което съм се пазил като от дявол, защото дойде ли фондът, това означава, че държавата не е държава“, нападна Борисов.

"На един мъртвец, каквато е държавата в момента, има едно златно зъбче - “Козлодуй“, искат да му извадят и златното зъбче, на трупа искат да му вземат и златното зъбче, за да е изцяло труп, наказателно преследване трябва за тези хора, защото това са щети, които са непоправими", заяви лидерът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЯзеНие ако решим, дали ще има ТЕ!
124
2
 
21
 
! Отговори
Неизвестен преди 9 години
*** първи на държавата е Бойко.
123
1
 
17
 
! Отговори
Lidia преди 9 години
to o6te ot proletta se use6ta6e 4e niama da reagirat barzo za da stanat 2 v 1 izborite
122
2
 
20
 
! Отговори
akud преди 9 години
Не Борисов, а САЩ искат избори насред лятото, САЩ се притесняват от етническа война на Балканите точно в този момент, война която е неизбежна. има голяма възможност при силно гласуване на Българитеза една или две партии дпс да не сформират партийна група и това ще нанесе голям угар върху американските интереси......................
121
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много лош избор на дата Бойко.
120
1
 
20
 
! Отговори
Гойко Митич преди 9 години
Септември ,ще бъде май..
119
2
 
25
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 9 години
Тиквата, нагалата, проста, дебелокожа, лицемерна мутра от Банкя !
118
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очевидно,на някои журналистки им е особено приятно да навират непрекъснато в очите тази зелена самовлюбена тиква, от която вече ни се драйфа(с извинение).
117
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може избори и през юли и през септември-октомври стига Борисов да поиска. Предсрочни президентски през юли и предсрочни депутатски през септември или обратно.
116
6
 
28
 
! Отговори
вихър преди 9 години
План за ново унищожение на България ли имаш ,бе Бойко ????
115
3
 
28
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Бойко Борисов отново започна с лъжливите обещания и след като наивните хора клъвнат на тях бързо ги забравя
114
2
 
29
 
! Отговори
Коцето преди 9 години
Тикво може да допринесеш с нещо за българската политика като веднъж завинаги изчезнеш от нея !!!!!!!!!
113
0
 
28
 
! Отговори
Пеевски преди 9 години
Какъв МВФ бе Боко.....чекай първо да фалираме банките....нали така се разбрахме?
112
2
 
29
 
! Отговори
Камен преди 9 години
Нали нямаше да участваш в политически консултации бе г-н Тиква на всеки 2 секунди се отмяташ от думите си
111
2
 
24
 
! Отговори
Мишо 0 преди 9 години
През годините той направи много такива посещения, за да излъска образа си у дома. В действителност стотици неамерикански официални лица посещават Вашингтон всеки месец, често по тяхно искане, за срещи и разговори по широк кръг въпроси. Г-н Борисов бе приет в Държавния департамент на равнище помощник държавен секретар, което е подходящо за лидер на опозиционна партия. Не бих коментирал нищо специално от това посещение.
110
2
 
27
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Репортер: Бившият премиер Бойко Борисов посети неотдавна САЩ и се срещна с представители на различни политически среди. Може ли това да се тълкува като знак, че САЩ биха желали нови отношения с неговата партия, които по време на премиерския му мандат не бяха много топли?Джемс Пардю: Сигурен съм, че г-н Борисов би желал българите да си мислят, че това са някакви специални отношения, но посещението ми прилича малко на политически театър, игран от бившия премиер. През годините той направи много так
109
3
 
31
 
! Отговори
До 125 преди 9 години
Ти си голям ***.Или си самият Бойко.Ей Бойче,знаем ти хитрите андрешковски номера.Едва ли има нормален и що-годе интелигентен човек,който да не разбира колко си ограничен и как ако не дай си боже пак успееш да се докопаш до властта наистина ще фалираш държавата.
108
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ima oshte da se kradeeeeeeeeee , vsi4ki partiiiiiiiiiiiiiii sy edno kym edno MAFIAAAAAAAAAAAA.
107
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Боко,като държавата е фалирала,защо се натискаш толкова много отново да я,/ни/яхнеш,а????ЗАЩО????
106
2
 
27
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Плана не е нов . Той му беше даден заедно с останалите указания по време на " Щатската "седмица !