Борисов с нов план - иска избори в средата на септември

Той все пак ще отида на политическите консултации в петък
Обновена: 25 юни 2014 20:51 | 25 юни 2014 11:01, Камелия Цветанова
162
Борисов с нов план - иска избори в средата на септември
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще отиде в петък на политическите консултации между парламентарно представените партии и ще поиска предсрочните избори да са в средата на септември. Това призна самият той в парламента.

Миналата седмица лидерът на ГЕРБ твърдеше, че няма да отиде на консултациите, защото не вярва на БСП и ДПС, които по думите му са се подиграли с него и самите те са скъсали споразумението, прието при президента за плавен преход към политическа стабилизация.

Освен това Борисов до днес беше съгласен и вотът да е на дата в периода между 28 септември и 12 октомври, нещо което също беше договорено при държавния глава.

Още по темата
"Има промяна в плана ми за дата на изборите. Вместо държавата да катастрофира плавно, катастрофата се превърна в бедствие. Вчера, докато слушах този псевдопремиер Орешарски, ми се изправя косата за всяка седмица какво още могат да направят. Ще отида в петък, защото считам, че средата на септември могат да се проведат избори, тази агония трябва да спре“, обясни днес лидерът на опозицията.

Според него средата на септември е разумен срок, защото хората ще са се прибрали от почивка и трябва да си готвят децата за първия учебен ден.

"За да се умири държавата, за да се опитаме нещо да поправим, в петък ще отида, иначе ще кажат: “Борисов се инати, Борисов проваля”. Знам им вече опорните точки какво ще напишат и какво ще кажат. Ще отида, за да предложа тази дата. Този парламент няма как да работи повече, няма и какво да решава. Това, което им беше важно -  да си сложат техните хора, те си го решиха. В това не виждам какво може да се консултира", коментира още Бойко Борисов.

Той отново обвини управляващите, че са довели до катастрофа държавата и последната една година е нулева за страната.

"Да излязат и да кажат: „Ние банкрутирахме държавата“. За да не пострадат хората, трябва да дойде МВФ, нещо от което съм се пазил като от дявол, защото дойде ли фондът, това означава, че държавата не е държава“, нападна Борисов.

"На един мъртвец, каквато е държавата в момента, има едно златно зъбче - “Козлодуй“, искат да му извадят и златното зъбче, на трупа искат да му вземат и златното зъбче, за да е изцяло труп, наказателно преследване трябва за тези хора, защото това са щети, които са непоправими", заяви лидерът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
abee kade e niki duduka ?
64
8
 
29
 
! Отговори
Я, ДА МЛЪКВАШ преди 9 години
ЗАЩО ГЛЕДА КАТО НААКАН? ТОЙ БИЛ КАНДИДАТ НА НАУКИТЕ? НА КОИ НАУКИ? НА МУТРЕНСКО-ДАЛАВЕРАДЖИЙСКИТЕ, ЗАЩОТО ДОКАЗА, ЧЕ САМО ОТ ТОВА РАЗБИРА. НАИСТИНА ОРЕШАРСКИ С ВСИЧКИТЕ КУСУСРИ НА ТОВА УПРАВЛЕНИЕ, НА КОЕТО МУТРИТЕ ОКОЛО "КАНДИДАТА НА НАУКИТЕ" И АЛЧНОТО МУ ЗАДКУЛИСИЕ НЕ ДАДОХА ДЪХ ДА СИ ПОЕМАТ, Е ПРЕКРАСНИЯ ВАРИАНТ В СРАВНЕНИЕ С ВЕРОЯТНОСТТА ТОЗИ ПРИМИТИВЕН,*** И АЛЧЕН ТИП ДА СЕ ВЪРНЕ НА ВЛАСТ. МНОГО МУ СЕ ЩЕ ДА "ВИКНЕ ФОНДА"/МВФ/ПРОДАЖНИКЪТ ПРОКЛЕТ,КАТО ЧЕ ЛИ МУ Е НА БАИРА НА СЕЛО,ЛУДО К....ЛЕ
63
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли кой да го застреля бре народеееееее?
62
1
 
29
 
! Отговори
всички знаят, преди 9 години
че следващото правителство ще изкара също няколко месеца,затова си траят.Чак след това старите лидери крачка назад,новото поколение ще се разберат.
61
16
 
36
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
НАЙ-ГОЛЕМИЯ *** БОРИСОВ НЕ ГО ЧАКА НИЩО ХУБАВО!!!!ТОЙ САМИЯ СИ ОБЯВИ, ЧЕ Е ХОДЕЩ ТРУП И САМО ЧАКА ДА ГО УБИЯТ ЗА МНОЖЕСТВОТО МУ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СПРЯМО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ,ЧЕ ПЪРВАНОВ БИЛ ВИНОВЕН НЕ ТОЙ!!!
60
12
 
34
 
! Отговори
Къде са скриха? преди 9 години
Къде са скриха платените ГЕЙберастки ***? Гледам масова омраза има тук към тиквата банкянски а на смазващите го коментари се дава само един минус ,а всички останали с плюсове подкрепят мачкането на тиквун. Само 1 дежурен ГЕЙберастки *** ли е останал във форума питам????????????????????
59
14
 
36
 
! Отговори
Топли черва преди 9 години
Тоя *** пак огладня и натиска за избори
58
19
 
41
 
! Отговори
БОЙКО ВРЪЩАЙ СЕ преди 9 години
Бойко идвай по бързо,че вдигнаха с 6 лв. пенсията и добре,че беше ти да ни уведомиш,че с тези 6 лв. се фалира държавата.Идвай,че фалира енергетиката след като за 1 година 2 пъти намалиха тока раята трябва най-малко с 20% отгоре да плаща за да я спасиш.Идвай,че ти объркаха ограбването на пенсионерите с цели 4 месеца.Идвай,че ни обеща 24% ДДС.Идвай,че трябва да продаваме БДЖ,ВМЗ и Български пощи.Идвай,че дизела е под 2.80лв.Сега е 2.40лв.Идвай,че връщат ДОД на мин.раб.заплата.Идвай,че вдигат пенсиите от юли.Трябва пак да бъдат замразени 4 години.Идвай,съсипаха ни.........
57
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дайте на другаря Борисов избори на 9-ти септември.
56
5
 
28
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Да ги направят на 7-ми септември, рожденния ден на бай Тошо!След това ще празнуват (нЕкои) 70 години комунизъм в България!
55
11
 
38
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
ГЕРБерската фотоволтаична мафия прави всичко възможно да свали правителството на Пламен Орешарски и да върне своя любимец Бойко Борисов на власт.ГЕРБ искаше да вдига цената на тока с 40% ! Забравихте ли ?!БСП го свали с 15% !ГЕРБ държеше пенсии и заплати замразени 4 години.БСП вдигна веднага минималната работна заплата и обеща ежегодна индексация на пенсиите.ГЕРБ упорито отказваше да вдигне "майчинските".БСП ги вдигна веднага щом дойде на власт.ГЕРБ работеше в полза на Вашингтон и Тел Ави
54
4
 
18
 
! Отговори
fa la преди 9 години
referendumi za izlizane ot eu, nato i za majoritarni izbori v bg.stop na parite za bg mafiotski partii.
53
10
 
23
 
! Отговори
Иван преди 9 години
До Сергей СтанишевДа,аз помня че миналата година февруари дизела беше 2.80 лв. а сега е 2.40. Да,намалението е малко само с 40 ст. на литър,но все пак е НАМАЛЕНИЕ и не е нагоре както бе при Буда. Да помня че тока бе намален 2 пъти- 1 път с 10% и 1 път с 5%. Малко е ,но е НАМАЛЕНИЕ.Да помня че Герб искаше да го вдига с нови 40%. Да,-помня истерията за яйцата на миналия великден когато бяха 40 ст. и Герб се оправдаваше че били от щастливи кокошки. Помня и истерията за олиото което стигна 4 лв.ДА,НИЕ ПОМНИМ
52
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОЙДЕ ЛИ ТИКВАТА И МАЛКОТО ОСТАНАЛИ ИНТЕЛИГЕНТНИ БЪЛГАРИ ЩЕ НАПУСНАТ ДЪРЖАВАТА. НАРОДА СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА - ДА БЪДЕ БЕДЕН, ***, ДА ГО УПРАВЛЯВА ПОЖАРНИКАР ПРОЧЕЛ ЕДНА КНИГА ПРЕЗ ЖИВОТА СИ И ПО ЦЯЛ ДЕН ДА МУ БЪДЕ НАБИВАНО В КАНЧЕТО ЧЕ Е КРИЗА И НЯМА ПАРИ. А НОРМАЛНИЯ СВЯТ Е 25 ГОДИНИ ПРЕД НАС, ЗАЩОТО НИЕ ОТ 25 ГОДИНИ СМЕ СПРЕЛИ ДА СЕ РАЗВИВАМЕ И СЕ ДВИЖИМ САМО НАЗАД.
51
3
 
22
 
! Отговори
Веско преди 9 години
До 13 : Правилно сте сложили лъжата реформатори в кавички - това са ликвидаторите от бившото СДС ,които след страхотния народен шут в *** ,се пръкнаха като ДСБ и разни фалшиви имена ! Сега пак заблуждават Българите с гръмкото име реформатори ! Само че ,България няма нужда от пребоядисали се ЛИКВИДАТОРИ НА ДЪРЖАВАТА !
50
3
 
24
 
! Отговори
Сергей Станишев преди 9 години
Помните яйцата от щастливите кокошки бяха 40ст. а сега 17.Олиото бе стигнало 4лв. а сега 1.90. Това е положението е нека Борисов си изпълни обещанието и редуцира Българския народ до 5 млн.А също така нека ел. енергията бъде увеличена с 40%. Да,нека отново в ЧЕЗ и ЕВН бъдат назначавани хората на Митко каратиста и пашата а вие ще платите цената.
49
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както винаги, ББ си сменя мнението по два пъти на ден. И винаги мнението му е против всички друго, само и единствено да саботира всичко и всички.Той проваля държавата, той държи ДПС на власт защото ако обсъжда решения с БСП и ГЕРБ ги гласува заедно с тях отдавна ДПС щеше да отиде в небитието.ББ има само една цел - да провали държавата, защото само провалена държава би търпяла такъв *** за премиер. И да управлява сам за да краде сам, защото в коалиция има взаимен контрол има и други интереси
48
1
 
24
 
! Отговори
Сергей Станишев преди 9 години
Ще призова нашите симпатизанти и тези на патриотичната партия "Атака" идната зима да имат търпение и да не излязат по улиците на страната колкото и тежко да е положението. Нека тези които ще гласуват за престъпната клика Герб изпият горчивата чаша до дъно. Нека те линчуват и ликвидират очертаващото се правителство на ГЕРБ и ДПС.Нека си спомнят че когато дойде правителството на Орешарски цените на бензина бяха 2.78лв а на дизела 2.81. Сега бензин е 2.39лв. а дизел 2.40.
47
2
 
29
 
! Отговори
ХАХАХАААААА преди 9 години
ЩЕ УПРАВЛЯВА ГЕРБ НА КУКУВО ЛЯТО. В Парламентарните избори през 2009 за ГЕРБ гласуваха 1 678 641 души. В следващите Парламентарни избори през 2013 ГЕРБ получи 1 081 605 (това значи 597 036 по-малко). В Евроизборите през 2014 него го подкрепиха 680 838 избиратели (в сравнение с предишните 400 767 по-малко). Или за периода 2009 2014 ГЕРБ е загубил общо 997 803 гласа, кажи-речи 1 000 000.
46
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най-ще е добре да поверим държавата в ръцете на Станишев и той да управлява докато е жив.