Социалисти громят Станишев с писмо

Бунтът в БСП срещу лидера се разгаря
1 юли 2014 08:00, Анисия Иванова
147
Социалисти громят Станишев с писмо
Сергей Станишев. Снимка, архив Булфото

Бунтът в БСП срещу лидера Сергей Станишев се разгаря отново, след като вчера бе приета декларация от влиятелния дискусионен клуб "Георги Кирков", пише на  страниците си "Труд". Тя съдържа три точки: оставка на ръководството на БСП, свикване на делегатите на 48-ия конгрес до края на месеца и избор на ново ръководство.

Темата на сбирката на клуба, подготвяна от миналата сряда, била "Бъдещето на БСП". На нея се отзовали седем депутати (между които Страхил Ангелов и Кирил Добрев), петима общински председатели на БСП, знакови кметове социалисти, като Минчо Казанджиев (Ловеч), стари партийни кадри, като Янчо Таков.

Били и бившите соцдепутати Бриго Аспарухов, Петър Мутафчиев, Румен Овчаров. Модератор на срещата бил социологът Юрий Асланов. "Асланов изнесе убийствен доклад как за последен път работещите са гласували за нас през 1997 г., а на последните избори сред пенсионерите, за които направихме всичко, сме трета политическа сила", разказа участник в сбирката.

Декларацията ще бъде внесена на пленума на Националния съвет, който трябваше да се проведе вчера, но бе отложен. Според някои за четвъртък, а според други за събота.

Очаква се на пленума Станишев да предложи промени в Изпълнителното бюро. Когато и да бъде заседанието, е сигурно, че ще бъде горещо, защото Станишев нямал намерение да подава оставка, а само да делегира повече отговорности на някого. Най-спряганото име за целта е това на председателя на парламента Михаил Миков.

В момента Станишев е в Страсбург, където се сформира новият Европарламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не са социалисти, а хора, заради които истинските социалисти се разочароваха от лявата идея, ако изобщо има такава. Бриго да не се споменава, защото той е авторът на Боко. Асланов е осиновен брат на Станишев. За пенсионерите не са направили нищо - първата работа беше да отдалечат падането на тавана за още 5 години. Утрояването на такса смет - пак ще дерат пенсионерите - те са собственици на по две жилища.Свенливо вдигнаха тавана на максим. осиг. доход. Това е!Не сме в добри ръце!
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре ще бъде на този пленум БСП да се разформирова и извини, този път и на българите!
44
6
 
5
 
! Отговори
художника преди 9 години
До Анонимен 52Наскоро четох нещо, което ме изуми. Г.Димитров и Тито решават да направят "Балканска федерация" със всички съседи та чак до Унгария. Сталин научава и се вбесява. Привиква ги в Москва, но Тито се прави на болен, а нашия отива и... не се връща. Там се "разболява" и умира.Сталин избива най- верните му хора- Т.Костов и В.Червенков. Така в зародиш умира една гениална идея за независим Балкански съюз. Следва Т. Живков и... днес ето го резултата. Бедни и разединени Балкани.
43
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази партия е лекторален придатък на ДПС и е особено вредна защото узаконява едно управление целящо унищожаването на държавата.
42
0
 
5
 
! Отговори
до 40 преди 9 години
горката котка...
41
1
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Дреме му на черупката на съсела кой какво казал,ще си събере катуна с плодовитата и оправна монка и ще си живее живота като царче.А тези които дават оценка за работата му бяха най големите *** на *** му.На никой не вярвам,всички лъжат.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е край ще го принудят да подаде оставка
39
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До художникаабсолютно е така ! долната комунистическа *** продаде собствения си народ и то не веднъж! Това са и доказаните създатели на организираната престъпност унас в лицето на Генерала Любчо! Никога немога да гласувам за партия която доказано с факти е виновна за избиването на толкова много братя и сестри а и дечица! Немога да гласувам за партия която подари макеодния на србия само за да оближе *** на кръвопиеца в масови размери Сталин получовека! Хора, гласувайте но не и за БКП!!!
38
2
 
24
 
! Отговори
да преди 9 години
И от доклада се разбира, че нито работещи, нито пенсионери са гласували за БСП. Останаха само *** да са основните гласоподаватели. ДПС срина БСП, а държавна сигурност спи или вече е взела да умира...
37
1
 
12
 
! Отговори
Й Г преди 9 години
Колко много социалисти коментират вътрешнопартийните проблеми на бсп.А на мен не ми пука, кой ще управлява тази партия
36
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За пенсионерите направили всичко?Не,на пенсионерите вдигнаха пенсиите с 4.50,а депутатските заплати с 500 лв.Та другарье,всичко правите за вашите партиини джобчета,не за пенсионерите.Народа вече не е толкова *** и евроизборите ясно ви го показаха,а че сърГея и ко. не го виждате-то си е ваша работа.
35
1
 
13
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Банго Васил"Центристка и неолиберална" предполагат някакъв вид политика и идеология. Според мен по-скоро БСП е една партия тип БКП с върхушка-номенклатура, а надолу се прави единствено пропаганда. Неслучайно някаква част от избирателите пропуснаха урните тоя път. Бих я нарекъл посткомунистически олигархичен лъжеполитически субект, който в името на властта и парите организира метеж лани. Тази партия трябва да се разтури и да се сформира отново под друга форма и с други лица
34
3
 
25
 
! Отговори
художника преди 9 години
До ВасилевИ к`во му е по-специалното в "политиката" на Станишев? Баща му ограби пенсионния фонд, а той изтегли заеми и даде по 5лв. на днешните пенсионери, който заеми ще връщат внуците им.Да не изброявам нататък. СДС и БСП /БКП/ съсипаха България, на тебе Бойко ти е виновен.Аман от Слепоци.
33
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази партия унищожи България и трябва да бъде забранена. И пълна лустрация.
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
''...а на последните избори сред пенсионерите, за които направихме всичко, сме трета политическа сила", разказа участник в сбирката.''---------------Ето че Станишев вече и бабичките не може да излъже :))) Кеф . Бай Бай Бсп.
31
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми плъх капитан, няма как да стане. Щото плъхът напуска първи, а капитанът последен.
30
2
 
14
 
! Отговори
емо преди 9 години
едно време такива като станишев, бойко,доган местан цветанов и пр. са били набивани на кол за назидание.престъпници
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"... а на последните избори сред пенсионерите, за които направихме всичко, сме трета политическа сила", разказа участник в сбирката." - разочарование ли усещам? каквото си посял, ще пожънеш.
28
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цъкам на статията. Котката като му видя снимката се задави и повърна. Ужас, мега гнус.
27
3
 
11
 
! Отговори
Банго Васил преди 9 години
Голям погром, направо градушка удари Станишев......не Станишев е виновен за състоянието на партията, а трансформирането и в центристка, неолиберална, хайде да сложим и малко соц. за благозвучие, демократическа пасмина, по примера на други техни чужди сродни партии, също част от ПЕС. Та, този процес го започна Първанката при предателството / договорка с др. Лостов 97, последваха няколко изн. от ДПС и това е резултата. Без видим ляв завой БСП ще загине за около 20 години.