Драгомир Стойнев стана зам.-председател на НС на БСП

Лично Станишев го предложи и за член на Изпълнителното бюро
Обновена: 5 юли 2014 16:40 | 5 юли 2014 13:29, Веселина Йорданова
140
Драгомир Стойнев стана зам.-председател на НС на БСП
Драгомир Стойнев. Снимка: архив, БулФото

Настоящият енергиен министър Драгомир Стойнев вече е член на Изпълнителното бюро на БСП, както и зам.-председател на Националния съвет на БСП.

Още по темата
На днешния пленум Националният съвет на БСП гласува с пълно мнозинство предложението на председателя на партията Сергей Станишев, съобщиха от пресцентъра на БСП.

По право в бюрото влизат и новоизбраният председател на ПГ на КБ Атанас Мерджанов, председателят на софийската организация Калоян Паргов, който влиза на мястото на предшественика си Анна Янева, както и младежкият лидер Вероника Делибалтова на мястото на Явор Гечев.

По-рано пред съпартийците си Станишев предложи избор на нов лидер на 27 юли. Така председателят на БСП на практика обяви оттеглянето си от поста.

Драгомир Стойнев пък е най-спряганият кандидат за нов соцлидер.

Пред журналисти депутатът и член на Изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов определи позицията на Станишев като "много държавническа и обмислена".

"Националният съвет на БСП посрещна силно положително заявлението и с ясно добро отношение към Сергей за това, което е направил и прави в момента", посочи Гуцанов. По думите му БСП има мисия за промяна и в държавата и надали друга политическа партия и друг лидер биха подходили по този държавнически начин.

Попитан дали е възможно начело на БСП да застане жена, или настоящият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, Гуцанов каза: "Всичко е възможно." Според него е нормално "един успешен министър и млад човек да бъде член и заместник-председател на Бюрото".

На 27 юли ще бъде конгресът и ще имаме избор на нов председател и гласуване на всички документи, с които ще се явим на изборите през октомври, посочи той. Гуцанов не вярва Станишев да се кандидатира отново за председател. Тепърва имаме няколко седмици, започват номинации за нов председател на партията, добави той.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
1
 
! Отговори
БеСиПе преди 9 години
И ОТ ТОЯ НИЩО НЕ СТАВА
109
6
 
1
 
! Отговори
електорат преди 9 години
Боже кога ще ни избавиш от комунизма
108
3
 
3
 
! Отговори
електорат преди 9 години
нямам нищо против хората с някакъв дефект. и те имат право на труд и щастие. но пелтек да е министър и да става партиен лидер!!!!!!!! но като видя и примера със смешната министърка на образованието. Все едно една дебелана да е балерина. Въобще цялото управление щеше да е много смешно за тази последна година, ако това не предизвиква една голяма трагедия за БЪЛГАРИЯ
107
2
 
1
 
! Отговори
FELIKC преди 9 години
STOINEV E NOVIA PREMIER NA BALGARIA TOI I CIDEROV MOGAT DA CPASAT BALGARIA OT DPC I GERB---predatelite na BALLGARIA
106
2
 
6
 
! Отговори
До 119 преди 9 години
Стойнев не заеква ," когато е превъзбуден ", а заеква когато се опитва да лъже...Ако се опита да говори истината , може и да си поизчисти дефекта!
105
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако и на този конгрес не стане промяната на следващия половината норламини ще идват при бареков, а другата половина при АБВ и БСп ще се стопи до 10-12 процента.
104
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дъбов - вън *** с *** такъв. Писна ни от динозаври
103
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
силно се надявам Стойнев да се отърве от всички *** които се исказаха срещу преференциялният вот и по тоиз наин - срещу волята на народа. Дъбов, Кутев, Илияна Йотова, Янаки стоилов за мое голямо съжаление и той с подведе - вънпърваат задача е бсп да стане партия на народа, каквато днес не е - там денс има разни олигарси разни манджуковци, м. Захаревци, К.герговци, Орешарсковци, кадиевци и др. - вес бизнесеменивтораат задаач е БСП да стане лява партия.
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срщу бързо говорене на Л.дилов няхте нищо против а заекването на Стойнев имате? срамота! пък и каков като заеква ще иде на логопед и готово. Освен това журналистите няма да предават интервютата му с заекването - има начин да се редактират. При симеон така се правеше дълог време и не виждахме простотията му.
101
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 112 - какво като заеква . Той Симеон Сакскобурготсик едни изчения не можеше да върше от думи без да оплесак нещо смислово ние премиер го направихмве ( Справка - аз познавах братята Пеноч и петър славейков - две грешки в езно изречение, Симеон е роден 10 години след смъртта на Пенчо С.) Стойнев е по-интилигетен и заеква само като е превъзбуден
100
0
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Аз пък като го погледна и неволон с сещам за жан виденов - много млад, много честен, мноог надъхан - без никаква връзак с реалността. И Стойнев така. ИЗглежда ми много чесетн и с желане да обърне нещата към по-добо не о избрал погрешен начин и само трупаме нови задължения. Вместо да създава производство или идустрия той трупа заеми..
99
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и аз смятам че драго стойне има потенциял - млад е, има желание да създаде една нова програма на расетж реалин доходи но много му се пречи - то н бе ДПС, то не идваха от Америка сенатори да му казват как да си върши работата. Иначе ми харесва че от мноог вреем Стойнев е първият който се държи като мъж и има собствено мнение, затоав се опитват да го издухат и да му прехвърлят чижди вини.
98
3
 
5
 
! Отговори
Янко преди 9 години
Момчето е читаво, има потенциал и затова е този вой срещу него. А дано стане и Председател на партията си! Мая трябва да я оставят да нанася фланкиращи удари, това тя го умее с поразяващата уста. Но Председател - никога!
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе къде са тролчетата? Да не са им спряли кранчето? Тук таме , някой пръдне леко . / Не че ми липсват/Да не би Моника и тя да се измества на някоя друга работа в Брюксел?
96
4
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Ето и хората в неравностойно положение си имат представител в ръководството на БСП
95
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Столетницата изнемощяла, започва и да заеква! Най-после да се отървем от това зло, което ни дърпа назад, вече 24 години!
94
5
 
7
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 9 години
Поредната лансирана марионетка.
93
5
 
14
 
! Отговори
хип-хип БСП преди 9 години
Тоз Стойне, какво е работил или Станишка така ги избира- да нямат трудов стаж и да са крадливи и с обратни наклонности, по-възможност и с някакъв дефект, за да не го засенчват през дъртите фенки!
92
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Male male po zle ste i ot ***! Samo znaete da obijdate i dase mrazite!Ne e vajno az da sam dobre! A komshiqta da e zle!*** qsno.
91
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега БСП трябва да се преименува на "Имате поща"!