Драгомир Стойнев стана зам.-председател на НС на БСП

Лично Станишев го предложи и за член на Изпълнителното бюро
Обновена: 5 юли 2014 16:40 | 5 юли 2014 13:29, Веселина Йорданова
140
Драгомир Стойнев стана зам.-председател на НС на БСП
Драгомир Стойнев. Снимка: архив, БулФото

Настоящият енергиен министър Драгомир Стойнев вече е член на Изпълнителното бюро на БСП, както и зам.-председател на Националния съвет на БСП.

Още по темата
На днешния пленум Националният съвет на БСП гласува с пълно мнозинство предложението на председателя на партията Сергей Станишев, съобщиха от пресцентъра на БСП.

По право в бюрото влизат и новоизбраният председател на ПГ на КБ Атанас Мерджанов, председателят на софийската организация Калоян Паргов, който влиза на мястото на предшественика си Анна Янева, както и младежкият лидер Вероника Делибалтова на мястото на Явор Гечев.

По-рано пред съпартийците си Станишев предложи избор на нов лидер на 27 юли. Така председателят на БСП на практика обяви оттеглянето си от поста.

Драгомир Стойнев пък е най-спряганият кандидат за нов соцлидер.

Пред журналисти депутатът и член на Изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов определи позицията на Станишев като "много държавническа и обмислена".

"Националният съвет на БСП посрещна силно положително заявлението и с ясно добро отношение към Сергей за това, което е направил и прави в момента", посочи Гуцанов. По думите му БСП има мисия за промяна и в държавата и надали друга политическа партия и друг лидер биха подходили по този държавнически начин.

Попитан дали е възможно начело на БСП да застане жена, или настоящият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, Гуцанов каза: "Всичко е възможно." Според него е нормално "един успешен министър и млад човек да бъде член и заместник-председател на Бюрото".

На 27 юли ще бъде конгресът и ще имаме избор на нов председател и гласуване на всички документи, с които ще се явим на изборите през октомври, посочи той. Гуцанов не вярва Станишев да се кандидатира отново за председател. Тепърва имаме няколко седмици, започват номинации за нов председател на партията, добави той.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Старите комунисти да се скрият в миша дупка, орела комунистояд ще ги клъвне по кратунката
69
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ALOO PRIEMETE ZAKONA ZA LUSTRACIQTA I GERB ZAGINA AAXAAXAAXMILI ANTIKOMUNISTI
68
3
 
4
 
! Отговори
до комунистите преди 9 години
До 77Ами след като се опитваш да ме убедиш, че ГЕРБ са комунисти, тогава призовавам всички пенсионери и комунисти да гласуват за ГЕРБ. Ето, другарят 77 дава безспорни доказателства затова. Никакво бсп, само за ГЕРБ!
67
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЧНО КАТО ПРИ ДПС . ТАКА СА НАУЧЕНИ ОТ КГБ ПОДЛЕЦИТЕ. УЖ СЕ ОТТУЖГЛЯ АМА САМО НАУЖКИМ.....КАКТО СОЦИАЛИЗМА СИ ОТИДЕ АМА САМО НАУЖКИМ ,ВСЕ ОЩЕ КОМУНИСТИТЕ СА НА ВЛАСТ , А БЕДНИЯТ НАРОД ЗИНАЛ С ОТВОРЕНА УСТА .....
66
1
 
1
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Не ни трябва някой да става шеф, а драг мир да бъде в България, затова разписвам за Стойнев Драгомир. И Енгелс ще разпише.
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AAAXAAXAAX TO BIVA DA SI TYP NO GERBERITE SA IZVIKALI.POSOCHETE MI EDIN DEPUTAT OY VASHITE DA NEE BIL KOMUNIST KOMSOMOLEEC ILI BKP NACHELO S BOKO DET NE SI E VYRNAL BKP BILETA I U TQX E V RAMKA LEELEE CHE TYPI GERBADJIII VIE STE VSICKO NO NE I ANTIKOMUNISTI BE *** AAXAAXAAX
64
1
 
6
 
! Отговори
Зaеквaщия преди 9 години
Поредното вбуче нa червените терористи спуснaто с пaрaшут...
63
1
 
4
 
! Отговори
капиталист преди 9 години
До Маркс и ЕнгелсАми Ок, направи си твоите деца работници, че да има кой да работи на мойте :)))
62
1
 
5
 
! Отговори
БГ преди 9 години
След като ни тресна двойно с цената на Южен поток, вече спокойно може да го издигнат за заслуги към партията /и вреда на държавата/ Доказал , че може да постави партийните интереси над държавата, та ако ще с цената на заплаха на държавния суверенитет
61
0
 
3
 
! Отговори
бог да прости бсп преди 9 години
До 1223То така чичо доктор каза и за моята баба столетница, ама накрая се спомина.
60
1
 
6
 
! Отговори
С.Стан. преди 9 години
От Брюксел ви пиша, другари.Не предавайте БСП.Аз съм добре. Получавам 7 хил,. евра, а вие с 400 лв. заплати не ме *** ха хах оправяйте се
59
2
 
2
 
! Отговори
Маркс и Енгелс преди 9 години
В Книгата пише, човек да си изкарва хляба с труд и пот, така, че по- добре децата ви да са работници и фермери от колкото мутри и трафиканти!
58
1
 
1
 
! Отговори
Бесепедераст преди 9 години
Само Бзп ей само Бзп БзпБзп БзпБзп
57
4
 
2
 
! Отговори
1223 преди 9 години
Здравейте тиквочиБСП ще се оправи
56
3
 
1
 
! Отговори
Герберистас преди 9 години
Само Герп ей само Герп ГерпГерп Герп ГерпГерп
55
3
 
2
 
! Отговори
Лагериста преди 9 години
Само Боко ше оправи нещата. Маркучи такива. Марксисти
54
2
 
5
 
! Отговори
Драгомир Стойнев преди 9 години
ПОСТАНОВЛЕНИЕ НА ПОЛИТКОМИНТЕРНА НА БСП, БългарияТърсят се млади госпожици за започване на работа на Позитано 20.Ще правят кафе и други интересни работи.Драго Стойнев
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП е работническа партия,само че в БГ вече най-голям дял в в така наречения човешки капитал имат служителите,които са в сферата на услугите.Логично е БСП да има по-малък дял в управлението. БСП искат да се трансформират в партия на мениджъри,но са слаби мениджъри и реално пречат на държавата.Дами и господа,имаме шанс да пратим БСП в историята,нека не се проваляме,защото в противен случай децата ви ще бъдат шлосери,заварчици,шивачки,доячки и т.н.
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Драгомир Стойнев, нито ден трудов стаж. Неизчерпаеми сте на намазани ***!
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако сложим на неговото място Деси от Дулуво ще стане нали веднага щом е то Герб става олелеее божеее колко мъка има по тоя свят божее