Драгомир Стойнев стана зам.-председател на НС на БСП

Лично Станишев го предложи и за член на Изпълнителното бюро
Обновена: 5 юли 2014 16:40 | 5 юли 2014 13:29, Веселина Йорданова
140
Драгомир Стойнев стана зам.-председател на НС на БСП
Драгомир Стойнев. Снимка: архив, БулФото

Настоящият енергиен министър Драгомир Стойнев вече е член на Изпълнителното бюро на БСП, както и зам.-председател на Националния съвет на БСП.

Още по темата
На днешния пленум Националният съвет на БСП гласува с пълно мнозинство предложението на председателя на партията Сергей Станишев, съобщиха от пресцентъра на БСП.

По право в бюрото влизат и новоизбраният председател на ПГ на КБ Атанас Мерджанов, председателят на софийската организация Калоян Паргов, който влиза на мястото на предшественика си Анна Янева, както и младежкият лидер Вероника Делибалтова на мястото на Явор Гечев.

По-рано пред съпартийците си Станишев предложи избор на нов лидер на 27 юли. Така председателят на БСП на практика обяви оттеглянето си от поста.

Драгомир Стойнев пък е най-спряганият кандидат за нов соцлидер.

Пред журналисти депутатът и член на Изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов определи позицията на Станишев като "много държавническа и обмислена".

"Националният съвет на БСП посрещна силно положително заявлението и с ясно добро отношение към Сергей за това, което е направил и прави в момента", посочи Гуцанов. По думите му БСП има мисия за промяна и в държавата и надали друга политическа партия и друг лидер биха подходили по този държавнически начин.

Попитан дали е възможно начело на БСП да застане жена, или настоящият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, Гуцанов каза: "Всичко е възможно." Според него е нормално "един успешен министър и млад човек да бъде член и заместник-председател на Бюрото".

На 27 юли ще бъде конгресът и ще имаме избор на нов председател и гласуване на всички документи, с които ще се явим на изборите през октомври, посочи той. Гуцанов не вярва Станишев да се кандидатира отново за председател. Тепърва имаме няколко седмици, започват номинации за нов председател на партията, добави той.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
106 ти си *** като на слон ***.. Не разбираш ли че никой не му пука кой ще стане еврокомисар.. на никой от българите не пука за ЕС , защото той пред разпад..
89
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Протести до дупка, ако се осмелят да предложат Станишев за еврокомисар !
88
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А дано този да изгони САЩ и НАТО от България.. Станишев излена ***..
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тези хора суверенитетът им тежи, защото това означава, че трябва да вземаш решения и да носиш реална отговорност за тях, а те нямат нито разбиране, нито капацитет, нито интерес, нито възможности за това; трето - това са хора с епигонско-резоньорски поглед върху света. Те дори не правят автентичен опит да си обяснят процесите в България, а вместо това използват вносни идеологически щампи като "преход", "тоталитаризъм", "либерална демокрация". Докато се развиват тези водевили, населението на България без война намаля от почти 9 милиона на 5 милиона. Затова казвам, че бъдещето на България е въ
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гледайте се наоколо и ще видите. За 25 години България смени цивилизационната матрица - културните, поведенческите, икономическите, социалните характеристики на България днес са като на страна от Третия свят. Вижте нивото на новите български генерации, които са полуграмотни, нивото на здравеопазването, нивото на индустрията - България вече няма индустрия, нивото на българските комуникации.България вече е периферна територия с рудиментарни белези на държавност. Трагедията във Варна онагледява това. Когато в една страна едно природно бедствие стане централна "политическа" тема, тази страна не
85
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спор няма Станишев си отмъщава на съпартийците. Краят на червените кхмери е по-близо от всякога.
84
7
 
17
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
Пелтек стойнеф оправи енергетиката,сега шъ упрай и бесипету??? Какво мислят хардлайнерите???
83
3
 
10
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
ЗА 25 ГОДИНИ ВСИЧКИ ДОКАЗАХА ЧЕ СА БАНДИТИ ИМКРАДЦИ ОТ ШАЙКАТА НА ДС,КВИТО И ИЗБОРИ ДА ИМА НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ,ТИЯ ВЕЧЕ СА КУПЕНИ ОТ МВФ,ЗА ВЯРНА СЛУЖБА ЗАПОЧНАХА ДА ПОЛУЧАВАТ ПОСТОВЕ В ЕП А ДРУГИ ГИ ПРАВЯТ ПРЕМИЕРИ,АКО БЯХА ТОЛКОВА ДОБРИ ПОЛИТИЦИ БГ ЩЕШЕ ДА Е БОГАТА ДЪРЖАВА,НЕ ИМ ВАРВАЙТЕ,НЕ ГЛАСУВАЙТЕ,ДА ГИ ИЗМЕТЕМ С МЕТЕЖ,С ВОЙНА,АЗ МРАЗЯ ДА *** КРАДЪТ,ПРЕДИ 25 БЯХ ДЕТЕ НА 13 И ИМ ВЯРВАХ,СЕГА ЩЕ СЕ БОРЯ
82
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
IZBETE SI BOKO, MAQ, MESTAN I BAREKA I GLEDAITE QKO SHOU NA GLADEN TUMBAK I GOL ZADNIK JALKI MATERIALI.
81
2
 
11
 
! Отговори
кой е той преди 9 години
"Млад, ограничен и наперен, който ще построи тръба, по която ще тече братска любов." Това гласи описанието на енергийния министър Драгомир Стойнев в най-голямата онлайн енциклопедия.Според описанието, Стойнев е "много продажен и леко глуповат човек, който съумява да е почти чаровен в нелепите си публични изяви".
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЛАСУВАЙТЕ СИ КОЛКОТО СИ ИСКАТЕ, ЗА КОГОТО СИ ИСКАТЕ, КАРАЙТЕ СЕ, ДА ПЕЧЕЛИ КОЙТО ИСКА, ТОВА НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ!!! НИЕ СМЕ В ЕС И НИ УПРАВЛЯВА ЕС!ДРУГОТО СА КОКОШКАРСКИ ИСТОРИИ
79
3
 
10
 
! Отговори
Български пощи АД преди 9 години
Голямо развитие от ,,ПОЩАЛЪОН" става ,,ЛИДЕР НА БСП"!!!!
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е НИЩО ДЕ И ТОЗИ Е ДОСТОЕН ДА ФАЛИРА БСП ТОЧНО КАКТО ФАЛИРА И НЕК ......КОГОТО И ДА ИЗБЕРАТ ФАЙДА ЗА 80 % ОТ БЪЛГАРИТЕ ЪОК ,ФАЙДАТА СИ Е САМО ЗА ТЯХ...СМЕНЯТ САМО КАСИЕРА НА ЧЕРВЕНИТЕ АКУЛИ !
77
2
 
3
 
! Отговори
кой е той преди 9 години
Депутатът от БСП Драгомир Стойнев вече е станал пристрастен фен на софийските ***.Политикът от "Позитано" 20 дотолкова се отдал на новата си мания, че посещавал почти всяка вечер по една жрица на любовта на столичния булевард "Христо Ботев". Според непотвърдена информация имало само едно обяснение защо другарят Стойнев вливал парите си в сивата икономика - червеният политик изживявал тежка партийна драма. Мнозина твърдят, че контактите му със Сергей Станишев били строго забранени, а
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BEZ BSP, DPS, GERB V SLEVASHTIQ PARLAMENT INAK SPASENIE NQMA TOVA VSICHKOTO E RIJBA NA BKP DRAGI BYLGARI
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като излезе досието от шесто на... великия, други песни ще пеете от Герп!
74
3
 
3
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
не знаех, че Бойко Борисов бил комунист. Значи на следващите избори ще гласувам за комунистите от ГЕРБ, на моята бабичка същото ще заръчам
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 83Ами като това са фактите, гласувай за ГЕРБ бе другарю. Нали и те са комунисти като теб, значи само ГЕРБ, нали така?
72
1
 
0
 
! Отговори
Енгелс преди 9 години
до капиталистДецата ми ще друскат на коленца твойте, а тоя големия ще ти сцепи джуруляка, изеднико!
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DO 80 NE TE UBEJDAVAM TOVA SA FAKTITE BOKO SYSHTO E KOMUNIST A TI TYP LI SI ILI KIORAV