Дават 1,2 млн. лв. за ракети против градушка

Използват се само за земеделски площи, не за градове
Обновена: 9 юли 2014 12:09 | 9 юли 2014 12:09, Веселина Йорданова
52
Дават 1,2 млн. лв. за ракети против градушка
Снимка: БТА

1,2 млн. лева за закупуване на допълнително количество ракети против градушка отпуска правителството.

От правителствената информационна служба съобщават, че заради непостоянната климатична обстановка само през месец май са изразходвани около 200% повече ракети в сравнение с количествата, използвани в предходните години.

В началото на юли са доставени нови количества, но продължаващата градоопасна обстановка налага дозареждане, за да не се допусне природното бедствие да унищожи селскостопанската продукция.

Още по темата
Агенцията за борба с градушките обработва градоопасни облаци само над земеделски площи. Ракети не се използват над градове, каквата беше вчерашната ситуация с бурята в София и в Монтана.

С друго свое решение правителството отпуска 2,2 млн. лв. за актуализацията на цветна цифрова ортофотокарта на страната чрез ново самолетно заснемане.

Кабинетът одобри и допълнителни 350 000 лв. за дейности по консервация и частична реставрация на обект „Арена“ в Националния историко-археологически резерват „Плиска“.

На редовното си заседание днес Министерският съвет отмени и решението за приватизация на почивна база „Св. Св. Константин и Елена” – Варна, която се предвиждаше да бъде продадена чрез публичен търг с явно наддаване.

Причината е искане за безвъзмездно предоставяне на почивната база на Министерството на правосъдието за нуждите на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: градушкаМСракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
миналата година падна една в село Субел на къщата ни и нямаше нищо страшно
43
0
 
8
 
! Отговори
Munio преди 9 години
Градушката е природно бедствие и като такова следва да се съобразяваме с него! Това, че си купуваме коли от по 5-10-20-50 хиляди коли и се налага после да се застраховаме е друго. На пазара има коли от по 500 лева, като тресне градушка просто си купуваш нова и воала. София не е България, тя е просто един град и нищо повече! Пък и как фермерите щели да си купуват сами ракети, бе кой ще им даде да целят парламента бре? :)
42
2
 
6
 
! Отговори
Емо преди 9 години
ДПС си гласуваха още 1.2 милиона лева да откраднат от ИАБГ. Ракети ще купят, ама друг път...
41
0
 
6
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
След дъжд - качулка. Намазаха стъкларите и тенекиджиите, друго не знам. Това, което е задължително обаче е подобни облаци да се разбиват, преди градушки да са отнесли реколтата. Тогава ще става страшно. Освен това, задължително е периодично обследване и почистване на канализацията. Нямам спомен последните 15 и повече години да са чистели уличните шахти, освен при поредния авариен ремонт.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В радиус 30 км. около Сф не е пустиня, има около 30 населени места. Та, кое точно ще бомбардираме заради София?
39
3
 
6
 
! Отговори
Ракета преди 9 години
Ако бяха използвали ракети и бяха разбили градоносните облаци над София, но пък части от ракетите бяха паднали върху сгради улици и т.н тогава щяхте да ревете, че са изстреляни ракети над града и има поражения, а ако бяха свалили някой самолет с тези ракети, кой щеше да е виновен?
38
2
 
7
 
! Отговори
37 преди 9 години
Каква отговорност, че някой не е изчислил скоростта на вятъра, та дървото се е изскубнало ? Не знам кое е по - жалко - напъните на политиците да подгъ***зват на електората и да му обясняват за "облаци-суперклетки" или ниската обща култура на народа, който иска едва ли не ледените зърна да се ловят във въздуха, преди да паднат на земята. Природна стихия е това, хора, не се заблуждавайте. Поне за момента технологиите не са на ниво, което може да ги предотврати.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много разбойниции има тука бее
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иван Костов е виновен
35
3
 
4
 
! Отговори
до 32 преди 9 години
Ха, ха, ха....На хора които са виждали пшеница само на картинка няма какво да се обяснсва. Никой земеделец не ти е виновен. Ако имаш застраховка ще си оправиш прозорците и това е. Моят пфис е в Лозенец и нищо му няма. Ако бяха счупени нямаше ти да си ми виновен....с каквото и да се занимаваш.
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен колите и така оплюваните ни панелки, май забравихте че има загинал човек и пострадали хора. Ако наистина облакът се е образувал на 30км от града и е можел да бъде спрян, би трябвало да се потърси отговорност...
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зърнената мафия в България да купи ракетите а не Бойко да им дава един милиард и те викат само Бойкоо и прасета даже карат в София на площада аз тези хора ги наричам разбойниции
32
5
 
4
 
! Отговори
Мунчо преди 9 години
.... Плюс ТОРНАДОТО в Созопол ?!?!.................. и втория въпрос : КАКЪВ Е ТОЗИ ТАКА НАРЕЧЕН "НАТОВСКИ ЩИТ" , който така "приятелски" РАЗПЪНАХА НАД БЪЛГАРИЯ И ИТАЛИЯ по едно и също време - през 2012 година - и "съвсем случайно" точно в тези две страни имаше странни идентични земетресения през пролетта на 2012 година ?!?! КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТОЗИ "ЩИТ" И ОТ КАКВО ТОЛКОВА НИ "ПАЗИ" ?!?! Защото май е нещо съвсем друго......... и не може да се нарече точно "щит"........ !!!!!
31
3
 
3
 
! Отговори
Мунчо преди 9 години
Какви "РАКЕТИ ПРОТИВ ГРАДУШКИ" , бе , хора? Най добре се обърнете към представителите в България на формированието 'НАТО" с 2 простички въпроса - 1. С КАКВО СЕ ОБГАЗЯВА РЕДОВНО НЕБЕТО НАД МАЙКА БЪЛГАРИЯ ОТ КЕМТРЕЙЛС САМОЛЕТИ , КОИТО ОСТАВЯТ "СТРАННА СЛЕДА" , КОЯТО ВПОСЛЕДСТВИЕ СЕ ПРЕВРЪЩА В ОБЛАК И СЕ ИЗВАЛЯВА "СЛУЧАЙНО" НАД НЯКОЙ ГОЛЯМ БГ ГРАД?!?! И ТОВА ИМА ЛИ ВРЪЗКА С ЗАЧЕСТИЛИТЕ НЕРВНО-ВЕГЕТАТИВНИ, АЛЕРГЕННИ И ОНКОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ.. КАКТО И С ПОТОПИТЕ В ДОБРИЧ,ВАРНА И ЛЕДЕНИЯ АД В СОФИЯ?!
30
2
 
7
 
! Отговори
земеделец преди 9 години
Предлагам всички ракетни батареи за борба с градушка да се изтеглят от страната и разположат около София в радиус от 30 км. За всеки случай да се направи и един чадър с площта на София - 1344 кв км.
29
3
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
е ти честно ли забогатя бе хубавецо като те знам какъв разбойник си и с колко си ощетил държавата и не си внесал един ллев данък а само си цицал
28
0
 
7
 
! Отговори
сс до 28 преди 9 години
абе момче или момиче помисли малко и ще стигнеш до извода,че земеделците сами да си купуват ракетите пак ще са на печалба и то защото ще си вдигнат цената на продукцията а на бения народ никой няма да му вдигне парите ! и той ще плаща още повече ! защо ти не рева във форумите когато елхово,пловдив,подбалкана и още толкоз градове бяха ударени от градушка? или защото колата ти за 5 хилки и нямаше нищо. И след месец пак да удари такава градушка пак ще е същотото защото НЕ МОЖЕ да се ползват ракети
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо като почна да дава субсидии държавата на тия където обработват земята незаконно и печелят милиони и данъци не плащат и карат джипове и яхти да спре да им помага тогава няма да има джипове и яхти а ще си обработват спокойно земята
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вместо да си копувате джипове за по 80 000лв ще дадете 5000 лв за ракети
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия където вземат само субсидии и обработват по хиляди декари да се бръкат у джоба и да плащат мамка ви скапана и на вас ли бедния народ да ви плаща да ви пази нивите ааа разбойници с разбойници