Орешарски е срам за всички времена, не може да смята!

Борисов с критика към властта, не искали да признаят провала си
Обновена: 10 юли 2014 14:10 | 10 юли 2014 10:16, Камелия Цветанова
634
Орешарски е срам за всички времена, не може да смята!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Целта на управляващите сега е да не признаят провала си във всички сфери, за да не понесат отговорност, смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Просто Орешарски е срам за всички времена. Целта им е да се измъкнат, без да признаят краха на всички системи. Видя се, че Орешарски не може да смята, и аз не мога да разбера как смята дори и фискалния резерв, след като сега ще похарчат и трите милиарда дълг, който изтеглиха, за запушване на дупките“, разкритикува той.

Той упрекна управляващите, че не са готови с актуализация на бюджета на НЗОК, въпреки че съгласие за това беше постигнато още във вторник.

Още по темата
„Местан, Манолова, работодатели, синдикати, какво ли не казаха за актуализация на Касата, а ние стоим тук и гледаме особено важния закон за растенията“, коментира Борисов.

Вчера в Министерския съвет актуализация на бюджета на НЗОК не беше внесена, а впоследствие здравният министър Таня Андреева обясни, че се очаква финансовото министерство да предложи варианти до дни, откъде ще дойдат недостигащите пари в здравеопазването. Андреева иска и анализ от Касата кои разходи може да намали. Премиерът Пламен Орешарски пък беше категоричен, че няма нужда нито от актуализация на бюджета на НЗОК, нито на този на държавата.

Въпреки че актуализацията на НЗОК не е в дневния ред на парламента, защото няма предложение за това от Министерския съвет, Борисов призна, че е поискал депутатите да я разгледат, защото е бил длъжен да махне напрежението и „опорната точка, че ГЕРБ пречи на някакви важни закони да се приемат“.

„Виждате кои са важните закони, Законът за растенията, тук сме, ще го гласуваме, а можеше вместо Закона за Сметната палата и за МВР да минат тези закони“, заяви още лидерът на опозицията.

Той отново призова за актуализация на държавния бюджет, защото според него държавата ще влее средства в КТБ, която ще отвори на 21 юли.

„Искам да защитя хората, заради това искам сега да се актуализира бюджетът, да подпрем държавния резерв с необходимите средства, защото финансовият министър в служебния кабинет без парламент не може да вдигне дълга, това означава, че в тези три месеца, докато дойде ново правителство, няма да има никакъв буфер за защита на всички останали банки и заради това искам резервът да е пълен. Сега, като изгребат резерва, с какво ще бъде подпиран, ако няма парламент, който да реагира бързо“, коментира Борисов.

Той припомни, че по време на управлението на ГЕРБ от Европа са ги хвалили за добрата фискална политика, за доброто управление на банките.

„За една година те съсипаха всички системи, а ние взимахме дълг, за да кофинансираме европейските проекти и заради това имаше лотове, зали, преработвателни станции, те сега харчат пари и не се виждат къде са“, обобщи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


634
Още по темата: Бойко БорисовНСГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
369
3
 
15
 
! Отговори
Стефанов-Странджата преди 9 години
Повече за герб няма да гласувам аз и моето семейство благодаря ви за прекрасния живот който предстой
368
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само така Бойко , и бой по главите на крадливите ***! Този път ...никаква прошка!
367
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOI BACE VINETU ZATOVA XODI DO USA DA VZEME PRIMER KAK SE UNISTOJAVA KORENNO NASELENIE I DA NI OPRAVI.
366
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
IZBERETE BACE VINETU TOI STE VI OSIGURI BYRZO I BEZPROBLEMNO ZAMINAVANE VYV VECNITE LOVNI POLETA VYV VID NA UMRQL OT GLAD I STUD SVETEC I NAI XUBAVOTO DYRVO KYDETO SHTE SE SUSHITE DA NE ZAEMATE CENNO MQSTO NA ZEMQTA
365
3
 
19
 
! Отговори
ГАЙ ЮЛИЙ ЦЕЗАР преди 9 години
А ТИ ПРОСТАКО СИ СРАМ ЗА ЦЯЛ ЕДИН НАРОД КАК МОЖЕ ДА СЕ ИЗКАЗВАШ БЕ *** С ТВОЙТО КИЛИЙНО ОБРАЗОВАНИЕ КАК НЕ ТЕ Е СРАМ БЕ СМРАДЛЯК , ТИ ЛИ СИ ЧОВЕКА НАЙ ТАРИКАТ БЕ МУТРО ЛЕЛЕ КВО ТЕ ЧАКА ЛЕЛЕ @!!
364
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коментарите са идентични на интервюто на ББ, иначе се губи връзката между Вожда и матреала.
363
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
А ти с какво си по-различен от него!Толкова нагъл и ***!Засрами се бе.....Всички се бутате за кокала,нещастници!
362
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
БОЙКО БОРИСОВ НЕ ХОДИ НА РАБОТА , А ОРЕШАРСКИ НЕ ОТСЪСТВА ОТ РАБОТА.. ОРЕШАРСКИ Е ПРЕПОДАВАТЕЛ В ИКОНОМИЧЕСКИЯ ИНСТИТУТ А БОРИСОВ Е ПРЕПОДАВАТЕЛ В СИМЕОНОВО ...НАПРАВЕТЕ СРАВНЕНИЕ.........
361
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти пък щото можеш, картоф
360
0
 
4
 
! Отговори
asan преди 9 години
DAI NQKOI LEV BA BATE ILI PAK SHTE ZATQGAME KOLANITE.AMA AZ KAT NQMAM NI KOLAN NI GASHTI KVO SHTE MI ZATQGASH BA BATE?
359
7
 
4
 
! Отговори
Огледало преди 9 години
Не знам ББ дали е *** (в такива случаи винаги се сещам за лудия и зелника), но забелязвам, че тук коментиращите не блестят с кой знае каква интелигентност, най-малкото по отношение на правописа...Което пък само по себе си говори за умствения багаж на електората на тая, другата партия...Аман от неграмотници, ей!
358
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така ми е хубаво като чета за ББ, че мога да го правя и денем и нощем и само броя дните, когато ще го дават нон стоп по всички телевизии.
357
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A ETO GO BATKO BACE TI KAT SPECHELISH IZBORITE SHTE DADESH LI NQKOI LEV NA TYPIQ MATERIAL ?
356
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Геерп!
355
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама недейте така, ББ е доктор на науките, инженер, дженерал и свръх човек!
354
4
 
15
 
! Отговори
БАШ ПОЖАРНИКАР преди 9 години
ПРОСТАЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ТАКА УСПЯВАТ КАТО ХУЛЯТ УМНИТЕ ТОВА Е ПАТЕНТ НА БЪЛГАРИТЕ. КРАИНО ВРЕМЕ Е ТОЗИ *** С ФИЛИЯТА С МАС ДА СИ ХОДИ НА СЕЛО
353
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
emanita muskaria са хапнали, но в малки количества...
352
2
 
8
 
! Отговори
GABATA преди 9 години
Искам да открия точно каква отровна гъба са яли тези които дори харесват ББ и Дянков. Сигурен съм че ще стана Нобелов Лауреат. Даи Боже да имам успех....ще запаля много свещи....
351
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бракя, ББ е велик! Когато ББ смята, в Софето токът спира щото сърварите на Герб го изчепват, а тоя Орешарски, ако и да е професор смята на ум, колко назадничаво е това, м?!
350
3
 
6
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Боко,гламав си като градински чаиник.Огледаи се около себе си,ако можеш.