Явно Борисов е уплашен, вероятно има защо!

Йовчев: Не разбрах в какво точно ме обвинява лидерът на ГЕРБ
Обновена: 13 юли 2014 18:02 | 13 юли 2014 18:02,
682
Явно Борисов е уплашен, вероятно има защо!
Снимка: архив, Булфото

Очевидно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е много уплашен, вероятно има защо. От всичките му несвързани приказки не разбрах в какво точно ме обвинява. Така вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев коментира пред "Фокус" думите на Борисов, че всички - "от Цветлин Йовчев до Владимир Писанчев, както и премиерът Пламен Орешарски" трябва да бъдат арестувани заради случващото се около Корпоративна търговска банка.

"Според обвинението на прокуратурата източването на КТБ е започнало от 2011 година и може би хората ще си зададат въпроса кой позволи този бомбастичен ръст на КТБ по време на неговото управление. Кой позволи именно тогава да стане това източване на тези пари и тъй като той коментира и говори, какво е трябвало да направи МВР, трябва някой да му припомни кой беше министър на вътрешните работи през 2011 г. по това време”, изтъкна Йовчев.

Още по темата
"Интересно е, ако по неговите думи МВР си беше свършило работата и беше разкрило това източване, кой щеше да бъде арестуван – познайте от три пъти", коментира още МВР шефът.

"По отношение на идеите му и призивите му към прокуратурата искрено се надявам, че никога няма да живеем в общество, в което един бивш охранител с връзки с лица, свързани с организираната престъпност, ще арестува, ще обвинява и ще издава присъди. Мисля, че сме отминали тези времена, и бих посъветвал Бойко Борисов да не ми използва името напразно”, каза още Йовчев.

Припомняме, че днес Софийският градски съд заседава по искането на прокуратурата за постоянен арест на четиримата обвиняеми за длъжностно присвояване на близо 206 милиона. Освен изпълнителния директор на банката Орлин Русев и главната касиерка Маргарита Петрова обвиняеми са и главната счетоводителка Мария Димова и заместничката й Борислава Кючукова.

По информация на БНР от вчера прокуратурата е променила обвиненията им. Русев и касиерката Маргарита Петрова са обвинени в извършителство на длъжностно престъпление, а Димова и Кючукова, че са ги подпомагали, като документално са заличавали следите от присвоените 206 милиона.

Има промяна и в момента на кражбата. Вече не ставало дума за изнасяне на парите в чували в нощта на 19-и юни, ден преди КТБ да бъде поставена под особен надзор, а срокът на присвояването е доста разтеглен - започнал е от края на 2011-а година и е продължил до 19-и юни 2014-а година, като парите са били изнасяни на малки порции.

Според защитника на една от обвиняемите по делото няма счетоводни експертизи, а само свидетелски показания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


682
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
up преди 9 години
ah, tesi finasovi bulgar experti na bulgar kabinet! kak podhvarliha sluhove za izmisleni bankovi ataki s sms i e-maili, arestuvaha izmisleni izvarshiteli, zabraniha izkazvaniata i komentarite v internet, obyaviha traurno grobno malchanie, posle spasyavaha bg nationalna sigurnost, posle iskaha miliarden kredit ot eu, posle uspeshnoo reshiha ujkim problemite na bg bankite, ama steli vse pak da zadarjat miliardnite krediti... otkazvat finansova revizia na bg prezident...mediino porazyavane pak:(
18
0
 
20
 
! Отговори
Писна ми... преди 9 години
Тоя бил такъв,ония бил еди какъв си,а пък други били за затвора само дето нито един не е затворен.ДО ГУША МИ ДОЙДЕ от платени драскачи по форумите,които за шепа стотинки са готови да внушават идиотщини и от разни дълбоко заблудени,които не се поглеждат за да видят колко нещастни и при едните и при другите са.Не се погледнат да видят,че с нищо не са прокопсали вече 25г колкото и да лаят.25 г гледаме все едно и също как ни грабят и погубват,а ние мило и драго даваме това да продължава.*** СМЕ!!
17
9
 
13
 
! Отговори
още един българин преди 9 години
Те комунистите нямат националност, просто са интернациоална мафия. А дпс и бсп са си едно цяло, както и атаката.
16
17
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ НА БОКО ОТ ЗАТВОРА.
15
10
 
41
 
! Отговори
дон преди 9 години
Всички забравих те кой бе Борисов преди да дойде царя. Една мутра която се криеше покрай каратето. Този човек не спря да плюе българския народ. То на него всеки му е крив. Той не обича да дели с никого.А това което се случва е на гърба на обикновения човек който всекидневно е съдиран от лекари които постоянно реват за пари не са наситиха. ЧСИ които съдират по девет кожи и то безнаказано . Мобилни оператори , тополификаций и енерго. Дай народа да плаща . Кои са с депозити в тази банка кой ще каж
14
12
 
11
 
! Отговори
Чепа преди 9 години
ВИНОВЕН Е САМО ПАЗАЧА-ПРОСПАЛ Е СМЯНАТА<А ОВЧЕВ КАЗВА ЧЕ ИЗТОЧВАНЕ НА БАНКАТА Е ЗАПОЧНАЛО ПРЕДИ НЕИНОТО ОЧРЕДЯВАНЕ-БСП -МУХАЛ-ОВЧАР-НАГАЛ ТА НАГАЛ ПАСТИР
13
15
 
15
 
! Отговори
До 2 от Йовчев преди 9 години
До прокурор-пенсионер"Колко трябва да си *** и нагъл да се правиш на луд. Абе Йовчев кой прати въоражени полицаи в банката. Ти си пръв за затвора начело с Цацаров. Сега хората ще пият една студена вода а ти стана милионер само от тази операция."Ако не бях ги пратил и ако не бях разкрил това престъпление мутрата Борисов заедно с банкера си още щеше да точи милиарди в сметките си по света!!!
12
25
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МАЗНИЯ БОКО СКОРО ЩЕ ОТИДЕ В ЗАТВОРА.
11
23
 
24
 
! Отговори
dan преди 9 години
Йовчев коментара ти излъчва твоята нервност щом си служиш с мантрите които ни е омръзнало да слушаме Аколкото до компетентност избора ти на гл секретар говори и за твоите възможности Краставите кучета отдалече се подушват-казва норода
10
25
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това че прокуратурата твърди нещо, не означава че е точно така! Даже напротив. Освен това ти какъв беше през 2011-та? Не беше ли шеф на ДАНС? Финансово разузнаване няма ли в ДАНС? Да не би да си премълчавал нещо тогава? От известно време се наблюдава тенденция да обвинявате Бойко Борисов?! Какво точно е виновен той, освен че сдаде властта на некадърници и бандити? При неговото управление банките си бяха добре! Финансите на държавата се управляваха добре, а сега чуваме само лъжи, лъжи, лъжи
9
33
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е истина какво ги очаква крадците от това правителство. След изборите един по един ще бъдат в ареста. И тогава ще видим мазните им муцуни как ще изглеждат.
8
42
 
67
 
! Отговори
ФИФА преди 9 години
Този Борисов кога най-после ще го разследват , кога ще оповестят публично миналото му от 1985 година насам? Този човек е вреден за България, откакто е на политическата сцена българите и България няма покой! Никога България не е била така разделена и така ожесточено хората да се плюят помежду си! Борисов раздели българите насъска ги един срещу друг и дано не станем една втора Украйна! Защото честите му посещения в Америка не вещаят нищо добро!Как допуснахме такъв *** и *** в политиката.
7
42
 
37
 
! Отговори
1515 преди 9 години
Абе Борисов вчера го виждах играхме тенис и беше се много уплашил . Каза че ви разпори есента всички като миризливи риби.
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ченгесарски протежета сте всички, ами само си правите вятър на устата с тия обвинения един по друг. Не забравяйте , че и вашият ред ще дойде да бъдете използвани по най-бруталния начин, ама тогава ще е късно за вас да говорите.
5
50
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да се учудя, ако Йовчев каже, че Борисов е виновен за банковия обир от БСП-ДС през1997 г. Това са такива ***, че просто няма подходящи думи.
4
33
 
57
 
! Отговори
Генерала преди 9 години
Борисоф и Йовчев са две противоположности.Първия е "артист" и двуличник,вторият е точен и възпитан.В сремежа си да се хареса по Живковски на народа Б.Б създава впечатление на отявлен ***,което на моменти му е от полза,Но мисля че сдържаното поведение на Йовчеф би трябвало да е притежание на всеки сериозен политик.Лично мнение-нищо повече!
3
23
 
39
 
! Отговори
гошо преди 9 години
До АнонименПропуснал си ГЕРБ бе герберист ***.
2
40
 
43
 
! Отговори
прокурор-пенсионер преди 9 години
Колко трябва да си *** и нагъл да се правиш на луд. Абе Йовчев кой прати въоражени полицаи в банката. Ти си пръв за затвора начело с Цацаров. Сега хората ще пият една студена вода а ти стана милионер само от тази операция.
1
42
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проклятието на България са БКП-БСП-ДПС . Тези престъпни партии когато са на власт започва да властва беззаконието. Всеки ден убийства, кражби, катастрофи и разбира се специалитета на комунистите-фалиране на банките и ограбване спестяванията на хората. Как не го разбраха 80 % от тъпите пенсионери, които още си мечтаят за ТКЗС-тата и гласуват като зомбирани за тази престъпна партия.