В парламента мислят различни варианти за парите в КТБ

ДПС иска още консултации за специален закон по казуса
Обновена: 15 юли 2014 16:00 | 15 юли 2014 16:00,
141
В парламента мислят различни варианти за парите в КТБ
Снимка: Булфото, ахрив

Работни групи в Народното събрание обсъждат допълнителни варианти, с които да не бъде допуснат срив в икономиката, касаещ депозитите и разплащателните сметки на държавните и общинските фирми в КТБ. Това обяви шефът на групата на „Коалиция за България“ Атанас Мерджанов.

Той съобщи, че до момента не са постъпили законодателни предложения и че обсъжданията били на ниво експерти в различните групи. 

Още по темата
Лидерът на ДПС Лютви Местан пък призова за продължаване на търсене на консенсус за приемането на специален закон по казуса „КТБ“. Според Местан въпросът дали трябва да се възстановяват депозити и над 100 000 евро не е лесен за отговор.

„Ако ни води публичният интерес, съдбата на редица предприятия, чист бизнес, коректни данъкоплатци и ако има обща воля да се види това по-широко измерение на публичния интерес – нека да го видим и да се опитаме да постигнем съгласие. Затова препоръчваме разговорите да продължат“, каза Местан.

Лидерът на ДПС обяви, че е въпрос на време да се разбере дали проблемите в КТБ са дело на външна намеса, или на вътрешни действия, които могат да се окажат в разрез със законите у нас.

„Не познавам лицето Цветан Василев, не съм във физически контакт с него, нямам сметки в КТБ, не съм получавал кредит. Абсолютно същото се отнася и за ДПС“, обяви Местан в отговор на въпрос.

Шефът на бюджетната комисия Йордан Цонев пък цитира писмо от БНБ, в което се удостоверява, че депутатът от ДПС Делян Пеевски няма кредити и депозити в КТБ. „Майка му има два кредита, които не са на голяма стойност, обслужвани до ден-днешен“, допълни Цонев, уточнявайки, че това е информация от квесторите и потвърдена от БНБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: КТБМерджанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
12
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
На този мазен фес,маи агентурното му име в ДС беше агент Павел.Може да говори до утре и нищо да не каже.Не мога да отрека,говори много правилно граматически,за което го поздравявам.Работата е друга.Руснаците си взеха парите от КТБ,а нашите продажни ку..и им се пече яице на ***.Много добре знаят,че американците не дават пари.
102
0
 
15
 
! Отговори
BNB преди 9 години
На БНБ вече никой не вярва, днес твърди едно, утре обратното. Банката щяла да отвори - не няма да отвори, 200 милиона откраднати в чували, ама то не било в чували. Чуждите вестници съобщиха за кредити на Пеевски от 100 милиона евро и отказа на Василев да предостави нов кредит. А използването на подставени лица и безброй фирми на ДПС - в това никой не се съмнява.
101
0
 
8
 
! Отговори
titi преди 9 години
В парламента мислят различни варианти за парите в КТБ даааааааааа мислят за това как да сиги разделят кой по колко да си прибере и доокраде *** мамата на цялата държава мафиоти долни *** ти ги плюеш те викат че дъжд вали
100
1
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 9 години
До и ся ко праймИване верно ли бе ??? Аз се чудех как можеш да дрънкаш цял ден глупости !!! Ето значи какво било спасете банката... спасете ми милиона ?
99
1
 
10
 
! Отговори
и ся ко прайм преди 9 години
Семейството на Иван Костов има няколко депозита за общо около 1 млн. лева в КТБ, съобщи Капитал. От тях два депозита - на съпругата му Елена Костова и на една от дъщерите му, значително надхвърлят гарантирания минимум от 100 000 евро. С други думи, Иван Костов е в тежък конфликт на интереси и опитите му да насочва общественото мнение по казуса КТБ в посока, която му е лично изгодна, са много грозни.А междувпрочем и другият споменат активен говорител по темата - бившият финансов министър Стоян Александров, също има депозирани в КТБ над 1 млн. лв., пише още медията. /БЛИЦ
98
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм счетоводител - имам две фирми с големи кредити в КТБ. Вчера говорих с кредитния инспектор - всичките ни отчети, договори и тем подобни са си там, в банката - човека веднага намери папката и ми каза неща, които иначе няма как да запомни...... Само глупости приказват да плашат и настървяват хората.....Толкова са гадни всички - и тоя Искров е такъв ***, не е истина...... Нямат капка човешко достойнство, за мъжество да не говорим......а финансовия министър на евнух прилича......
97
1
 
12
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 9 години
Затова-бурканбанк или пришит джеб отвътре на антерията..Малко,но сигур!
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Финансова пирамида като КТБ може да се спаси само временно чрез нови влогове.
95
1
 
10
 
! Отговори
Ненормално преди 9 години
Всички ние и нашите деца ще плащаме милионите на престъпниците-вложители десетилетия наред, ако променят закона или направят нов! Това е положението бедният дава на богатия... честният на престъпника с власт.
94
0
 
6
 
! Отговори
до 98 преди 9 години
А може би и така трябва да стане. Нека фалират, системата е толкова опъната, че се къса по веригата. На печалбите скрънзи, но на загубите да сме солидарни. Виж Исландия какво направи, би шута на банкерите, теглиха чертата и сега се възстановяват и са щастливи. Не може да даваш 1:33 и да не фалираш (пример САЩ). Какво става когато кредитора си поиска парите?!!
93
0
 
7
 
! Отговори
Илиян преди 9 години
това е голяма измама, с цел да се откраднат много пари, едните няма да си вземат депозитите, сдругите няма да си върнат кредитите, а с държавните пари не се знае какво ще става. Банкинг по български !! Всички властимащи и олигарси са враг на бедния и отруден народ и го доят както могат
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бе всеки тука и граждани и политици и икономисти реве че били гарантирани парите до 100к -ами като са гарантирани да ви ги върнат бе ама кво - само ви излъгаха че на 21 банката щше отваря - еййй че сте глупави.... гарантирани са ни само данъците и смъртта мишоци...
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В свежо има една много интересна статия за шавливата ханъма.
90
4
 
10
 
! Отговори
do 90 преди 9 години
Давам ти следния пример:Ако не изплатят депозитите над 100 хил. евро, всички които имат такива в която и да е банка ще ги изтеглят и ще си ги преместят в чуждестранни банки, от там тръгва ефекта на доминото, фалит след фалит.
89
0
 
5
 
! Отговори
Специални закони преди 9 години
да се приемат само за връщане на смъртното наказание, когато става дума за банкови фалити или държавен фалит,с ясно посочване на виновните-изпълнителни банкови директори, управителни съвети, правителства до шеф на агенция включително. Иначе за покриване на индивидуалния риск с колективни усилия-не! Аз да не съм му харчил лихвата по депозита на изгорелия в КТБ?
88
1
 
8
 
! Отговори
КОШМАРА преди 9 години
ЛИЦЕТО БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ МОЖЕ ДА Е БИВШ ОХРАНИТЕЛ ОТ "СИК" СВЪРЗАН СЪС СЕНЧЕСТИЯ БИЗНЕС И ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ. НО ЗА ЕДНО Е ПРАВ- ДЕПОЗИТИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ГАРАНТИРАНИ КАКТО Е ПО ЗАКОНА- ДО 100 ХИЛ. ЕВРО. А НЕ КАКТО ПРИЗИВИТЕ НА ПРЕСТЪПНИТЕ И КОРПОРАТИВНИ ПОЛИТИЦИ ИВАН ЙОРДАНОВ КОСТОВ И НИКОЛАЙ ТИХОМИРОВ БАРЕКОВ СВЪРЗАНИ ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ С КТБ. КОСТОВ С МИЛИОННИ ВЛОГОВЕ И БАРЕКОВ СПОНСОРИРАН ОТ ТАЗИ БАНКА. ЗНАЧИ ТЕ ОПОСКАХА МИЛИОНИТЕ А НАРОДА ДА ПЛАЩА. ДА СЕ ДЕЙСТВА СПОРЕД ЗАКОНА.
87
0
 
5
 
! Отговори
Пепа преди 9 години
На Владимир Зидаров трябва от сега да му стане известно, че КРАДЕЦА НА КТБ е негов "тлъст" депутат, че БисероФ е също от неговото "котило" намиращо се в сараите на Доган (недозастреляния)!
86
0
 
9
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Безрискови инввстиции няма, както за частни фирми, така и за държавни. Всеки да си поема рисковите, а виновните в зандана.
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
окументите са в прокуратурата, не са хич изчезнали, ама ги пазят, защото и прокуратурата в крайна сметка трябва да гушне от краденото.
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виж, съгласен съм, ама ти още като си внасяш парите на депозит, се съгласяваш с техните условия върху твоите пари. А те са - може да фалираме и тогава държавата ти гарантира до 100 хил., но в какъв срок ще ти ги плати, не е много ясно.Това е.Ако те е страх от мечки, не ходиш в гората. И тук така - ако те е страх от фалити,ги влагаш в нещо друго,буркан,имот,злато. В живота нищо сигурно няма.Особено в ш*баната ни държавица.Тъжно,но факт.И е по - добре да банката да бъде оздравена,а не фалирана