Стойнев обеща: Оставка ще има другата седмица

БСП е готова да управлява сама, заяви министърът
Обновена: 19 юли 2014 15:18 | 19 юли 2014 14:29,
113
Стойнев обеща: Оставка ще има другата седмица
Снимка: Архив, Булфото

Правителството ще подаде оставка през следващата седмица. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в интервю за „Дарик”. Министърът призна, че политическата криза е факт и колкото по-бързо се проведат изборите, толкова по-добре би било за държавата.

По думите на Стойнев през следващата седмица ще стане ясно името на българския кандидат за еврокомисар.

Стойнев заяви, че БСП ще влезе в коалиция само ако има гаранции на 100%, че ще бъде постигната програмата й.

„Аз смятам, че БСП е готова и да управлява и сама, като използва целия потенциал на партията, включително и кадрови, за да поведе страната по един нов път, различен от този, по който вървяхме последните 23 години”, подчерта Стойнев.

Драгомир Стойнев посочи, че АБВ губи прекалено много време и енергия, за да критикува БСП.

„Трябва ни дебат за политики и за конкретни действия”, посочи той. „ Аз уважавам моите опоненти и мога да споря с тях за политика, но за съжаление ние стигнахме до личностни нападки и това трябва да се промени”, добави той. Според него трябва да има рестарт на политиката, в нея трябва да влязат хора, които не са обременени от прехода.

Що се отнася до състоянието на икономиката Стойнев заяви, че положението не е катастрофално, както е описвано от опозицията.

„Икономиката се отлепи от дъното и тръгна напред. Все пак обаче в Европа ние сме трудно конкурентни на останалите фирм”, подчерта Стойнев и допълни, че за първото тримесечие на тази година са създадени нови 40 хил. работни места.

Министър Стойнев очерта основните проблеми в държавата. Според него това са образованието, здравеопазването и демографският срив. Стойнев подчерта, че това са теми, ключови за лявата политика. 

„Когато БСП е на власт, увеличава бюджета за отбрана, а трябва да се увеличават парите за образование и здравеопазване”, заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само приказки, приказки
72
0
 
8
 
! Отговори
Yakov преди 9 години
Откраднаха парите от "Сапард" които бяха за Българското земеделие и с тях построиха хотели. Сега откраднаха парите от банките и построиха какво.................. фотоволтаиците. А сега познайте кой е прецакан два пъти и ще плаща? Народът нали? Познахте! Ще плати и още как, веднъж с цената на тока и втори път път кредите на крадците. Да живее България. Е.., няма такава държава!
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Момчето не е само ! Не го мъчете.
70
1
 
2
 
! Отговори
Васил преди 9 години
Амин дай-боже да не ти виждаме повече глупавата физиономия.
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До атакист: Чшшшшш,ало ,не се подавай из под масата,сматаняци!!! Надай те се, да сте в парламента,ама като му доде времето!! Сега под масата и люпете семки!!
68
2
 
7
 
! Отговори
бобо преди 9 години
- Стойнев,послушайме,Вие никога повече няма да управлявате!!! Ти си един пешкир с който ще си избърша оная работа имам прредвид лявата обувка!!!
67
2
 
7
 
! Отговори
БГ преди 9 години
ДАЙ БОЖЕ ТОЗИ ДА СИ ГО ИЗБЕРАТ ЗА ВОЖД. ТОПГАВА ЦИРКА С *** ЩЕ БЪДЕ ПЪЛЕН. ОСВЕН ТОВА ЛИЦЕТО ЩЕ БЪДЕ КЛИЕНТ НА ПРОКУРАТУРАТА И НА СОФИИСКИЯ ЦЕНТРАЛЕН,КЪДЕТО С ДРУГАТА КОМУНИСТИЧЕСКА *** орешко ЩЕ БИТУВАТ ДЪЛГО. ПЪРВИТЕ 20 ГОДИНИ ПРИ СТРОГ РЕЖИМ. ЗА ДОРАЗКАПВАНЕТО И ДООГРАБВАНЕТО НА РОДИНАТА НИ. НУЛЕВА ТОЛЕРАНТНОСТ ОТ ТУК НАТАТЪК ЗА ***. А И ТОВА ЩЕ БЪДЕ ТЕСТ ЗА ГЕРБ .ДА ВИДИМЕ ЗА КАВО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ СА НА ДЕЛО. ЕВРОПЕЙСКО ИЛИ путлеро-АЗИАТСКО. НАЛИ БОКО ЩЕ СТРОИ ЮП !!!
66
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква друга седмица бе ! ВЕДНААГААА...
65
6
 
16
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
. Кой ще ви даде да управлявате пак? Тези от БСП всичките са за лудницата. Боже опази, нима хора с такива разбирания са елитът ни?
64
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** мръсни!Съсипахте ми държавата и продължавате да го правите!
63
6
 
17
 
! Отговори
червен колю преди 9 години
Ще управляваш пак ама с 5% ако можеш.
62
8
 
3
 
! Отговори
папакоч преди 9 години
бсп, дпс и герб ис менкат власта, тук някакви коментатори си мислят, че на 23-ти ДС си отива завинаги. не, една смяна си отива, идва друга. дано да сте така гневни и срещу бойко рапона от СИК. ама едва ли, от мутри ви е шубе..
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Drudata sedmiza ... na koi mesez i godina ? ;-)
60
4
 
22
 
! Отговори
ицо преди 9 години
Смятал бил че БСП била готова да управлява сама! Този чува ли се какво говори бе,тия наистина ни мислят за много кух народ,а може и до някъде да са прави!Стойневци,Манолковици,Станишковици,Главни Секретаровци (обясняващи се като учителки по литература пред к...а),омитайте се и хич не ни се връщайте......Наглост безподобна бе хора.....БИЛ ГОТОВ за УПРАВЛЕНИЕ......
59
4
 
8
 
! Отговори
ицо преди 9 години
Абе какви са тия *** ми дойди ми,Жеко аз сам не вярна.........оставка на тия *** им се иска има няма от година и нещо,те сега какво искат нещо да ни успокоят ли?Ние си свършихме вика нашето ей сега баламурници такива ще ви дадем оставка да си трошите главите от тука на сетне.Стойнев(*** кухо) взимай си назначенията,взимай си кадърните колеги и колежки и си омитай парцалите и ти и кухата ти свита от партийка Позитанкова.....Ей писна ни от вашите схеми,калкулации,селски номера и какво ли
58
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подаването на оставка ще е съпътствано с празненства в цялата страна. Отпразнувайки краят на Станишев и БСП. Само не разбрах защо се протака цялата история толкова дълго, явно хапват като за последно, кой каквото може да вземе.
57
4
 
20
 
! Отговори
ЧИЧО МУ ОТ СЕЛО преди 9 години
ПЪЛЕН *** И ***
56
3
 
17
 
! Отговори
Надблюдател преди 9 години
Каква ли смрад ще остави след себе си ?
55
2
 
21
 
! Отговори
робур преди 9 години
Комунистите да си ходят
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
рапорт приет , Стойнев