Стойнев обеща: Оставка ще има другата седмица

БСП е готова да управлява сама, заяви министърът
Обновена: 19 юли 2014 15:18 | 19 юли 2014 14:29,
113
Стойнев обеща: Оставка ще има другата седмица
Снимка: Архив, Булфото

Правителството ще подаде оставка през следващата седмица. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в интервю за „Дарик”. Министърът призна, че политическата криза е факт и колкото по-бързо се проведат изборите, толкова по-добре би било за държавата.

По думите на Стойнев през следващата седмица ще стане ясно името на българския кандидат за еврокомисар.

Стойнев заяви, че БСП ще влезе в коалиция само ако има гаранции на 100%, че ще бъде постигната програмата й.

„Аз смятам, че БСП е готова и да управлява и сама, като използва целия потенциал на партията, включително и кадрови, за да поведе страната по един нов път, различен от този, по който вървяхме последните 23 години”, подчерта Стойнев.

Драгомир Стойнев посочи, че АБВ губи прекалено много време и енергия, за да критикува БСП.

„Трябва ни дебат за политики и за конкретни действия”, посочи той. „ Аз уважавам моите опоненти и мога да споря с тях за политика, но за съжаление ние стигнахме до личностни нападки и това трябва да се промени”, добави той. Според него трябва да има рестарт на политиката, в нея трябва да влязат хора, които не са обременени от прехода.

Що се отнася до състоянието на икономиката Стойнев заяви, че положението не е катастрофално, както е описвано от опозицията.

„Икономиката се отлепи от дъното и тръгна напред. Все пак обаче в Европа ние сме трудно конкурентни на останалите фирм”, подчерта Стойнев и допълни, че за първото тримесечие на тази година са създадени нови 40 хил. работни места.

Министър Стойнев очерта основните проблеми в държавата. Според него това са образованието, здравеопазването и демографският срив. Стойнев подчерта, че това са теми, ключови за лявата политика. 

„Когато БСП е на власт, увеличава бюджета за отбрана, а трябва да се увеличават парите за образование и здравеопазване”, заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДО СЕГА РЕАЛНОСТТА ПОКАЗВА ,ЧЕ КОАЛИЦИЯТА Е БИЛА ВИНАГИ БСП + ДПС така ,че глупакът си ти дето си мислиш ,че можеш да манипулираш и излъжеш хората.
52
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** НАРОД СМЕ.....ВСИчКИ КОИТО СА ПРОТИВ БСП СА ЗА КОАЛИЦИЯТА ГЕРБ И ДПС ..... И ТОГАВА ИДВА ВЕчЕ КРАЯ НА БЪЛГАРИЯ
51
2
 
8
 
! Отговори
доколенков преди 9 години
ти нормален ли си бе пелтек?
50
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ВАС КОМУНИСТИ АЛЧНИ !
49
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никаква оставка.Разкарвайте всички други партии и да си стъпваме на краката.
48
0
 
7
 
! Отговори
АНТИТРОЛ преди 9 години
"Да поведе страната по един нов "път"? В края на краищата, "АКО ЗАГУБИШ, ГУБИШ САМО РАБОТАТА СИ". С други думи, до сега сме вървяли, "С КРИВ ЧОВЕК ПО КРИВ ПЪТ".
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Испанците издигнаха паметник на Франко, чилийците имаха късмет с Аугусто Пиночет - такива биха възродили България!
46
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябваше да направим изборите през юли, както предложи другаря Станишев. Защото колкото време минава, тия *** от ГЕРБ повече качват резултата си, и накрая ще ни бият с много голяма разлика. Дано поне да останем втори.
45
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по добре БСП отколкото ГЕРБ.
44
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОРЕШАРСКИ БИЛ КАДЪРЕН. КОЙ ГО КАЗВА ? ЗАЩОТО И ПОЗИТАНО СИ ПРОМЕНИХА МНЕНИЕТО. ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ОСТАНЕ КАТО НАЙ-НЕКАДЪРНОТО ! НЕ САМО ОРЕШАРСКИ СЕ ИЗЛОЖИ КАТО ИКСОНОМИСТ АМИ И КАТО ЧОВЕК. ТОЗИ ЧОВЕК БЕШЕ ЕДНА СЛАМЕНА КУКЛА ,БЕЗ ЗВУК С ТАПИ В УШИТЕ ,РАБОТЕЩ ЗА МАФИЯТА. НЕ СЛУЧАЙНО ОЩЕ КАТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ МУ КАЗА НАРОДА ,ЧЕ Е ОЛИГАРСКИ !
43
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен оставка трябва и затвор особено за тарикатчета като тоя!
42
5
 
18
 
! Отговори
до Йоши преди 9 години
Бaцко, товa, което нaпрaви Борисов зa 3 години не успвникой дa нaпрaви зa 70. Тaкa че се вози удобно по Трaкия и недей дa говориш глупости.
41
18
 
6
 
! Отговори
Sven преди 9 години
До АнонименНяма оставка, Орешарски остава премиер, защото е най-кадърен. Хайде сега *** от мъка, боковче жалко!
40
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честно казано тоя пич ми стои доста мазно.
39
23
 
3
 
! Отговори
Йоши преди 9 години
И Белене ще има, и Южен поток, за ужас на Тиквата. А на него ще му разпорят *** в затвора, да помни кога е крал и лъгал.
38
2
 
11
 
! Отговори
важно!! преди 9 години
Стойнев, ПО-ВАЖНО е в правителствени структури да не влизат хора, ОБРЕМЕНЕНИ с идейност и дейност от 1945-1989.Да има ЛУСТРАЦИЯ!Да презтане "вечната дружба во веков с Идеи, опорни точки на Путин".Народът е избрал път-ЕС, демокрация.Ти искаш "КОРЕННО РАЗЛИЧЕН"??Евразия, връщане към социализма? А ЗАЩО ???? Русия, Киргизстан ти харесват?
37
0
 
2
 
! Отговори
V Rusiq sam! преди 9 години
До АнонименNadejda za nov Dqnkov li?
36
3
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
До Йоши Как пък не, да хабя цяла свещ да търся Орешарски и екипа му.И без това в БСП е пълно с некадърници ,който и да сложиш провала е предизвестен.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе как успявате да отделите единият ***, че не бил цял ***, ами малко по малко?На огромна част от населението им е вече през оная кой фиктивно ще застане отгоре. Хората си чакат денят за разплата с всички *** и... мисля, че наближава време да го дочакат.
34
2
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Крайно време е българите да осъзнаят, че докато във властта участват пребоядисаните комунисти, няма да си стъпим на краката!