Стойнев обеща: Оставка ще има другата седмица

БСП е готова да управлява сама, заяви министърът
Обновена: 19 юли 2014 15:18 | 19 юли 2014 14:29,
113
Стойнев обеща: Оставка ще има другата седмица
Снимка: Архив, Булфото

Правителството ще подаде оставка през следващата седмица. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в интервю за „Дарик”. Министърът призна, че политическата криза е факт и колкото по-бързо се проведат изборите, толкова по-добре би било за държавата.

По думите на Стойнев през следващата седмица ще стане ясно името на българския кандидат за еврокомисар.

Стойнев заяви, че БСП ще влезе в коалиция само ако има гаранции на 100%, че ще бъде постигната програмата й.

„Аз смятам, че БСП е готова и да управлява и сама, като използва целия потенциал на партията, включително и кадрови, за да поведе страната по един нов път, различен от този, по който вървяхме последните 23 години”, подчерта Стойнев.

Драгомир Стойнев посочи, че АБВ губи прекалено много време и енергия, за да критикува БСП.

„Трябва ни дебат за политики и за конкретни действия”, посочи той. „ Аз уважавам моите опоненти и мога да споря с тях за политика, но за съжаление ние стигнахме до личностни нападки и това трябва да се промени”, добави той. Според него трябва да има рестарт на политиката, в нея трябва да влязат хора, които не са обременени от прехода.

Що се отнася до състоянието на икономиката Стойнев заяви, че положението не е катастрофално, както е описвано от опозицията.

„Икономиката се отлепи от дъното и тръгна напред. Все пак обаче в Европа ние сме трудно конкурентни на останалите фирм”, подчерта Стойнев и допълни, че за първото тримесечие на тази година са създадени нови 40 хил. работни места.

Министър Стойнев очерта основните проблеми в държавата. Според него това са образованието, здравеопазването и демографският срив. Стойнев подчерта, че това са теми, ключови за лявата политика. 

„Когато БСП е на власт, увеличава бюджета за отбрана, а трябва да се увеличават парите за образование и здравеопазване”, заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
14
 
2
 
! Отговори
Маклауд преди 9 години
Орешарски е безсмъртен.
12
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Надежда за България е само ГЕРБ.
11
4
 
13
 
! Отговори
Килюминати преди 9 години
Възлюбени братя и сестри в Господа Иисуса Христа, искам да кажа че червените кхмери са демони/дяволи и са от поднебесните сили на злобата и слуги на Принца на Тъмата - да се обединим за вечна битка със злото, сега и всякога и вовеки веков. С нами Бог братя и сестри! Амин!
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От 70г. слушам БКП как говори само в бъдаще време-ще ще ще ще и тн. до безкраи.
9
3
 
22
 
! Отговори
Ico преди 9 години
Колко трябва да си нагъл,за да кажеш че икономиката се отлепила от дъното и изкаш да оправляваш сам.
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Празнодумец.
7
4
 
24
 
! Отговори
Черен Петър преди 9 години
Хайде пак нов път се обещава, нови светли бъднини, пак промяна... а в същност само една подмяна.От БСП можели туй, можели онуй, тъй ще направим, инак ще направим.То от това можене разсипахте и окрадохте България през тези 23 години и през предишните.Какво направихте бе, жалки ***?Апаратчици, комисари, номенклатурчици, политбюро, другари и другарки подлизурковци на клана БКП.Един роден в Украйна, друг в Либия, трети в Америка. Що щете там бе, деца на бащите си?Щяло да има промяна? Аха
6
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка и веднага в централния!
5
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Простете му не знае какво говори Бълнували
4
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
1,май Стойнев е прав. Явно болничната сестра е забравила да ти остави хапчетата.Време е и за пари в здравеопазването..
3
5
 
30
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха :))) преди 9 години
Тоя пелтек не се чува какво говори :))) бсп щяла да управлява сама, ама как ще стане, като имат само 7% никой не уточнява. Същото може да го каже и Сидеоглу ага, ама ще си остане това само в мечтите му, както и в на пелтека
2
33
 
13
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
И като има оставка какво ? Ще цъфнем и ще вържем като върнат Тиквата на власт !
1
11
 
36
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Накрая ще излезе, че КТБ си е много стабилна , а Червените мошеници от БКП-БСП искаха да я откраднат. Така постъпиха през 1997 г. и мислят, че пак ще успеят. Да ама не . Вече сме член на ЕС и работата е друга. Каквито и опорни точки да пускат Кутев и Моника , БСП ще бъде жестоко наказана на изборите и едва ли ще прескочи 4 % бариера, а ГЕРБ ще има 145 депутати.