Ако нямам 121 депутати, оставям БСП и ДПС пак да управляват!

Борисов потвърди, че ГЕРБ ще влезе в НС само за оставката на кабинета
Обновена: 23 юли 2014 14:03 | 23 юли 2014 09:02,
514
Ако нямам 121 депутати, оставям БСП и ДПС пак да управляват!
Бойко Борисов Снимка: архив, Reuters

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ако на предстоящите избори ГЕРБ отново е победител, но няма 121 депутати, отново ще даде на БСП и ДПС да управляват.

„Ако имам 119 депутати, ще оставя ГЕРБ опозиция, за да управляват пак БСП и ДПС. Да видим държавата колко време ще понесе още да й се сриват всичките системи. Ако имам пълно мнозинство, тогава мога да каня други партии, но не могат да ми скачат по главата”, допълни още Бойко Борисов пред Нова телевизия.

Той потвърди намерението депутатите му да влязат в пленарната зала на парламента само за да гласуват оставката на кабинета „Орешарски“.

„Омръзна ми от спекулации. Заявили сме точно и ясно – има ли точка за оставка на кабинета „Орешарски”, всички депутати влизат в пленарна зала. В противен случай не”, отсече той.

„Ако тройната коалиция „Атака”- БСП-ДПС си осигурят кворума, с който управляваха една година, ще влезем в парламента за една точка - оставка на кабинета”, уточни Борисов.

Той направи коментар и за ситуацията около Корпоративна търговска банка (КТБ), като поиска да бъдат отстранени незабавно управителят и подуправителят на БНБ и да бъдат назначени хора, които могат да поемат отговорност.

Според Борисов едва сега БНБ прави това, което трябваше да направи още преди месец – да говори с инвеститорите в КТБ и да бъдат направени опити за оздравяване на банката от тях, а не "да лъжат обществото, че банката ще отвори врати на 21 юли".

„Парите обичат тишината и спокойствието”, коментира още бившият премиер в отговор на въпрос защо неговото правителство е предложило Иван Искров на поста управител на БНБ. "Трябваше да има спокойствие и приемственост", допълни още Борисов.

"Имахме в нашето управление проблем с банки, но се справихме много професионално и хората дори не разбраха”, заяви още той. По думите му въпреки кризата българската банкова система е сочена като една от най-стабилните в Европа.

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че нито той, нито семейството му имат пари в КТБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още по темата: Бойко Борисовизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
392
0
 
0
 
! Отговори
Спиро Картечаро преди 9 години
На Борисов му хареса в Парламента ... нищо не прави , но Заплатата върви . Дават му Мандат - Връща го ?! .. и това , ако не е Бягство от Отговорност - наречете го както си искате . Борисов се уплаши ,че ще му правят Номера и реши , той да ги прави .. Така ,че ...Следва : НАДПИСА " Съединението Прави Силата "- да бъде Премахнат от Сградата .Защото , тези хора не работят за България ..те , работят за Себе си .
391
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов...не искаме ни дпс и бсп ни герб време е да го разберете вече
390
0
 
3
 
! Отговори
Електорат преди 9 години
Бойко май ни заплашва, да внимаваме да кой ще гласуваме!
389
1
 
3
 
! Отговори
Марко Кралевичи преди 9 години
Кара бат, Бойко синджир 121 депутати. То ако депутатите са негови, да гласува той за тях.
388
6
 
27
 
! Отговори
Ginko biloba преди 9 години
Човек трябва да е или мазохист или с много къса памет за да гласува пак за тази шайка. То не бяхме"лош материал", то не ни държаха на каишка, то не ядохме "Постна пица". Много бързо забравихме замразяването на пенсиите и заплатите, безумните назначения, грабежа на държавните предприятия, убииството на дребния бизнес и още знайни и незнайни престъпления. Нещо повече - това недоразумение /ББ/ съвсем на скоро заплаши с "реваншизъм до дупка" и "отмъщение". Май още ще живеем в интересно време!!!
387
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако тоя събере 121 депутата, емигрирам в Русия.
386
0
 
11
 
! Отговори
Икономист преди 9 години
До Анонимен 386Какво ще се отзовават депутати - отзовова се направо цялата партия, като през февруари 2013. Жалко, че тогава не отзовахме и Росито Магистралката, та сега да не ни излага с неадекватщини пред света!
385
0
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
До АнонименПо карате или таекуондо, че по друго не ги виждам2
384
0
 
6
 
! Отговори
панчо преди 9 години
айде сега фасони.недей бащице немой ни остави молим ти се
383
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Защо ми триете коментара - всичко е прочетено във вестниците!!! Нима и вас Боко ви е купил? Или ви е страх да не ме открие и тогава лошо пми се пише?
382
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Император Тиквоний
381
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ужас ! Такава Тролска воня се носи из форума , че е непоносимо нормални хора да се включат с мнение!
380
2
 
18
 
! Отговори
бойко преди 9 години
махай се от екраните, че не можем да гледаме телевизия ! Омръзна ни вашето блещолевене ,пак в опозиция и пак крадеца , ще вика дръжте крадеца ! Били професионалисти дрън дрън дрън глупости особено мрънкащата десислава !Всички сте некъдърници !
379
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи Боци цял мандат не спря да псува БСП и ДПС, но ако нямал 121 депутата, пак щял да им отстъпи властта... Тоя, Болен и Барека са едни и същи смешници
378
4
 
16
 
! Отговори
шоп преди 9 години
Епа, Боцееее, нема по-голем пъзльо от теб!
377
3
 
28
 
! Отговори
IVO преди 9 години
Тоя още отсега взе да се изживява като Александър Велики !Боже,боже,няма ли поне един свестен политик в България ,да изведе страната ни от това безвремие в което е изпаднала ?
376
3
 
1
 
! Отговори
USA преди 9 години
Vsichki veche znajat che tozi Cherven forum e Pulen s trolove a ne zdravo misleshti Chovezi....
375
2
 
1
 
! Отговори
USA преди 9 години
Tova e otgovorna Pozizia.....
374
4
 
18
 
! Отговори
Пак преди 9 години
...Олелеее, мутрата пак взе да плаши !!! не е дошъл на власт , а вече и командва !!! Само *** ще гласуват за този !!!
373
4
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
До Анонимен 441 Mnooogo zlu4 ,mnogo ganiov6tina , osobeno za okolovrastnoto , za kalinkite ....Mnogo si informiran po dosta temi , a te e strah smelo da si izleze6 s imeto .