Решението за 7 блок на АЕЦ "Козлодуй" е на кабинета "Орешарски"!

Красимир Янков: Имаме последователна позиция по бюджета
Обновена: 2 авг 2014 08:21 | 2 авг 2014 08:19, Веселина Йорданова
9
Решението за 7 блок на АЕЦ "Козлодуй" е на кабинета "Орешарски"!
Красимир Янков. Снимка: БСП - Варна

„Решението за споразумение с "Уестингхаус" за изграждането на 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" е взето без политическата санкция на БСП, не е част от ангажимента на левицата, а е решение на кабинета „Орешарски” и на министър от кабинета".

Това заяви в предаването Newsroom на News7 депутатът от Коалиция за България Красимир Янков. Той уточни, че червените народни представители официално са поискали да бъдат запознати със споразумението, което е подписано, а решението за „Уестингхаус” ще бъде първа точка в дневния ред на Националния съвет на партията, който ще се проведе на 8 август.

Още по темата
„Но можете да бъдете сигурни, че решението няма да кореспондира с това, което се е случило”, категоричен е Янков. По думите му БСП винаги е имала ясна позиция за развитието на ядрената енергетика, включително като ангажимент пред българските избиратели на парламентарните избори през 2013 година, а именно - строителство на АЕЦ "Белене" и инвестиране на необходимите средства за удължаване живота на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй".

Въпросът за споразумение за строеж на седми блок не е обсъждан нито в Изпълнителното бюро, нито на Национален съвет на партията. „Защо при положение, че БСП е мандатоносител, се взема такова решение без знанието и политическата санкция на партията и то в 12 без пет и от правителството в оставка”, пита още Янков.

Той уточни, че за повечето леви депутати това прилича повече на задкулисие, което не трябва да се допуска. Янков заяви още, че БСП има последователна позиция относно актуализацията на бюджета на НЗОК. „Всеки български гражданин има право да бъде здравно обезпечен”, заяви още Янков и допълни, че червените депутати остават против актуализацията на бюджета и разширяване правомощията на служебния кабинет.

„Изборът на БСП е за един партиен, предвидим човек, който няма да изненада БСП. Държавник”, каза още Янков по повод избирането на Михаил Миков за председател на партията. Янков призова номинираните за поста да не се опитват да капитализират и артикулират подкрепата, която са получили. „В момента ние трябва да бъдем консолидирани и единни. Тази теза присъства и в моето изложение пред конгреса – да застанем зад идеите си, водени от новия лидер и да потърсим подкрепата на българските избиратели”, категоричен е Янков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е най добрата инвестиция в България. По добре е да затворят 5 и 6 блок, защото са остарели а със бъдещия 8 блок УЕСТИНГХАУС да получи 100 процента собственност на АЕЦ КОЗЛОДУЙ.
5
0
 
0
 
! Отговори
ЧЕПА преди 9 години
НАГЛИ,НАГЛИ ТА НАГЛИ
4
2
 
11
 
! Отговори
celsius преди 9 години
Как не се наядоха гадни комунисти.-Първата тройна коалиция подписаха и наляха милиарди в гьола "Белене" -Втора тройна коалиция 7-ми блок "Козлодуй"И накрая Бойко им виновен като на света Путин.
3
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Това се получава поради натиск и лобиране от страна на американците, най-вече от посланничката Марси Рийс, но ако е нужно идват и конгресмени. Нас ни загробват с неизгодни многомилиардни проекти а те си прибират печалба. Нашите политици трябва да се научат да казват - НЕ когато защитават националния интерес. Стига значи стига.
2
3
 
1
 
! Отговори
ЦАНКО преди 9 години
До ники: ДОСЕГА ,ПО РАЗЛИЧНИ ПРИЧИНИ ,БСП НЕ Е ИЗРАЗЯВАЛА ТВЪРДО СТАНОВИЩЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА СДС-ЛИКВИДАТОРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ! КАЗВАТ ,ЗАЩОТО БСП СЪЗДАЛА СДС ,НО ТОВА Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ И СЛУЖИ ЗА ОПРАВДАНИЕ НА "ВЕЛИКИТЕ ДЕМОКРАТИ " , ЗАРАДИ РАЗРУХАТА И ЛИКВИДАЦИЯТА НА ВСИЧКО ОТ ТЯХНА СТРАНА СЛЕД 1989 Г. ! СЕГА СЪЩИТЕ ЛИКВИДАТОРИ СЕ ВЛЯХА В ГЕРБ И НАПРАВИХА СЪЩИТЕ ПОРАЗИИ ,ЗАРАДИ КОИТО СЕГА ДЕМАГОЗИТЕ ОТ ГЕРБ ОБВИНЯВАТ ОРЕШАРСКИ ! ОСВЕН ТОВА ,ПАК СЪЩИТЕ ЛИКВИДАТОРИ ,СЕГА СА РЕФОРМАТОРИ !
1
1
 
11
 
! Отговори
ники преди 9 години
Докога *** ще отъждествяват държавата с тяхната партия? КОЙ им казваше, че накрая ще си измият ръцете с олигарски? КОИ? Винаги след комунете идва банкова криза, безпаричие и нищета. Този път надминаха себе си - само за 14 месеца откраднаха и нанесохо толкова щети на държавата, че им се чудя на тези които ще се кандидатират на следващите избори. А бе оставете ги и тази зима за да стане НЯКОЛКО в 1. Хем ще ги изгоним с камъни, хем самите те ще си изморят голяма част от електората си .2565