За последно: ГЕРБ без Борисов даде кворум и си тръгна

НС няма да гледа актуализацията на републиканския бюджет, а само на НЗОК
Обновена: 4 авг 2014 14:27 | 4 авг 2014 14:21,
35
За последно: ГЕРБ без Борисов даде кворум и си тръгна
Снимка: архив, БТА

Последното заседание на 42-рото Народно събрание започна без проблем – 142 депутати от БСП, ДПС и ГЕРБ формираха кворума. Веднага след това народните представители на Бойко Борисов напуснаха пленарната зала. В нея останаха само трима от ГЕРБ – Цецка Цачева, Менда Стоянова и Десислава Атанасова.

Така Борисов спази обещанието си да помогне за приемане на промените в бюджета на Здравната каса, въпреки че извади партията си от парламента. Макар и депутатите му да не са в пленарната зала, БСП и ДПС сами ще могат да приемат измененията.

Още по темата
Самият Борисов не се появи в Народното събрание. Той не се е появявал от четвъртък, когато обяви, че напуска парламента.

Очаква се на днешното заседание депутатите да приемат на второ четене актуализацията на бюджета на Здравната каса. Парламентът изтегли от дневния си ред промяна в бюджета на републиканския бюджет, която предвиждаше да се вдигне таванът на дълга.

На заседанието няма да се обсъжда и допълнителни правомощия за служебното правителство, които да му дадат възможност да сключва споразумения с чужди държави и международни организации за теглене на нов дълг.

Началото на последното заседание започна с израз на съчувствие към пострадалите в наводнените райони. То беше отправено от председателя на Народното събрание Михаил Миков.

Той изненада депутатите и с подаръци, които ги чакаха на депутатските банки. Те представляваха кутии, увити в червено. Миков не разкри какво се крие в тях, но изрази надежда, че ще напомнят на народните представители за усилената им работа в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: парламентНЗОКкворум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Истина преди 9 години
Тиквата цяла година не работи и на края пак не отиде и след седмица го гледайте нареден да го изберат да папка,и ще го изберат, цяла година много работа свърши този човек.*** в България са много и ще си го изберат после ще реват.*** народ слаба държава.Само след изборите ако знаете какво са ви приготвили?Ток, вода ,Данъци ,глоби,всичко нагоре честито да ви е!Вие сте!
29
0
 
0
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Предлагаме за служебен премиер кмета на Карлово-Кабаиванов.Със сигурност след 2 месеца в България всички пари ще са в личната му сметка.Справка-финансовото положение на община Карлово.
28
1
 
3
 
! Отговори
cnupmucm преди 9 години
Герб общо взето като на почивка го караха последната година при присъствията си- иде ми, дойде ми.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DOVIJDANEDOVIJDANE I MOLQ NE SE VRYSHTAITE NIKOGA
26
0
 
1
 
! Отговори
Язе преди 9 години
ЦЕНЗУРА!!!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
когато двама се карат ДПС винаги печели
24
4
 
14
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"ГЕРБ без Борисов..."" Е нЕма такова животно".Без Боко няма ГЕРБ ,без Боко няма сеири в НС ,без Боко няма кой да "плещи"глупост ,след глупост... Казано накратко без Боко ще е скучно.Господи! До къде стигнахме-държавата ни да зависи от такива като Боко !
23
5
 
2
 
! Отговори
Язе преди 9 години
До мая кратунатаКратуно, виж, че Бойко с това действие им даде кворум и си ЗАТВОРИ ОЧИТЕ излизайки от залата.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 15 Навремето директора на мина Черно Море бил привикан в София, в министерството да дава обяснение защо още използва коне в мината (трябвало да механизира производството)... след като го нахокал министъра, директора отвърнал: "другарю министър, ако ще ме наказвате че в моята мина работят коне - накажете и себе си - че във вашето министерство работят магарета"
21
1
 
13
 
! Отговори
Язе преди 9 години
Тъй... Разбрали са се наще /всичките/, че тоя бюджет требе да се "нагласи", да има далавера. Бойко ги подкрепя щото... танту за танту. Обаче се дистанцира за пред публиката. Иначе що не стоят и да го обсъждат тоя бюджет? Що не се борят за всяка промяна в него "за" или "против", че да стане нещо от него?
20
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега, последно - Тиквуня със БСП ли е, или ДПС?
19
10
 
15
 
! Отговори
магив преди 9 години
Българина си заслужава съдбата още по голяма мизерия трябва да стане.Тия нестават на работа.Но се чудя на тези които толкова подкрепят Мутра пожарникаря и Цветанчо физкултурата.Незнам оправяите се.Като толкова ревете за тиквата кажете ми един министър председател в ЕС да е бил мутра и да е свързан пряко и явно с мафията.Защото ако не ви е ясно СИК,ВИС това в нормалните държави се нарича мафия.Лек ден на всички
18
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като чета някои от коментарите се убеждавам че си заслужаваме участта.Само така БСП никога за нищо не е виновна.
17
5
 
9
 
! Отговори
ДПС управлява преди 9 години
Това е подкрепата на ГЕРБ за ДПС :).Колко сте глупави само, все успяват да ви излъжат кой с каквото може. Едни ще ви оправят, други ще ви спасяват, трети ще ви вдигат пенсиите и заплатите с 1 000 лв. и ще национализират всичко и накрая всички те разчитат на подкрепата на ДПС и всички те са на колене пред ДПС.
16
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както винаги само ГЕРБ доказаха че са отговорната партия в този измислен парламент!
15
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
залата в НС се изпразни от трите кокошки на ГЕРБ-Менда,Цецка и чавката с очила,когато бе зададен въпроса:Къде отидоха парите от 1.4 милиарда лева дадени за здравната каса от НЕДУРАЗУМЕНИЕТО Симеон Дянков!!!!
14
1
 
7
 
! Отговори
БСП активист преди 9 години
едно село решило ,че така не може да продължава и трябва да имат юнак на селоторечено стореноконкурс и който изяде едно теле и изпие бъчва с вино той ще да е юнака на селотомного народ се пробвал ,ама ядец.никой не успялоклюмали се и изведнъж гледат една черна волгаказали на шифиора да се пробва след като няма месни юнационя се съгласил и изплюскал не едно а 3 телета и пресушил 5 бъчви с вино.зарадвали се селяните и рекле ,че той ще е юнакаоня се оклюмал и рекъл:аз съм само шифиора,юнака ще дойде по късно и бягайте да докарате поне едно стадо телета ,а за виното май бъчвите н
13
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един *** разиграва цялата държава ! Докога бе, докога ?!
12
9
 
27
 
! Отговори
Ювиги хан Аспарух преди 9 години
Наесен България ще има нова управляваща коалиция-БОСТАН. Казах!
11
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A te ne promeniha bujeta, bravo, bolnicite zatvarqt!