Борисов впечатлен от Близнашки, но е с резерви към министри

ГЕРБ няма да прави коалиция с ДПС, ако управлява след изборите
Обновена: 6 авг 2014 14:06 | 6 авг 2014 09:12,
168
Борисов впечатлен от Близнашки, но е с резерви към министри
Снимка: архив БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде подкрепата си за служебния премиер Георги Близнашки и част от министрите му. За други от членовете на новото правителство обаче не се изказа ласкаво. „Имам резерви към някои от тях“, призна Борисов пред bTV.

Още по темата
Лидерът на ГЕРБ разказа, че с Близнашки е работил по време на кампанията за събиране на подписи за изборен референдум. Сегашният служебен премиер тогава беше председател на Инициативния комитет, който организира подписката.

„Ние работихме с проф. Георги Близнашки по време на събирането на подписите, аз имам прекрасни впечатления от него“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов обясни, че не се притеснява, че заради хора от управлението на ГЕРБ в служебния кабинет, може  да бъде обвинен, че той стои зад подредбата на правителството. „Самият президент навремето беше поканен по същия начин от мен като министър и той доведе своя екип. Сега хората, които виждам, са хората, които тогава самият Плевнелиев доведе“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той обясни, че с някои от тях е работил и ги  похвали като добри експерти и специалисти. Сред тях Борисов нареди новия министър на финансите Румен Порожанов. Имената на министрите, към които има резерви обаче, не пожела да каже.

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че няма да направи коалиция с ДПС, ако управлява след изборите. Ако нямаме 121 депутати след изборите на 5 октомври, не виждам как ще участваме в управлението, каза отново той. Борисов отрече да има сближаване между ГЕРБ и ДПС. „Това е опорна точка на БСП“, каза той и обвини социалистите, че те са се прегърнали с ДПС и „Атака“, за да могат да седят на високо на парламентарната трибуна и да управляват.

Борисов за пореден път изрази притеснение, че е възможно след вота през октомври да не може да се сформира бързо правителство. „С тази омраза и антагонизъм между политическите партии, с това публично заклеймяване, ако няма партия победител за еднопартийно управление, не виждам как ще направим кабинет“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ изрази надежда, че Реформаторите ще влязат в следващия парламент и отново обяви, че те се са единственият възможен партньор на ГЕРБ. Той призна, че се е виждал с всеки от лидерите им, но отрече да е участвал в задкулисни разговори.

„На мен обаче ми омръзна да слушам все за техните избиратели. А избирателите на ГЕРБ кой ще ги мотивира, с какво ще докажат те, че не са по-добри от нас“, втвърди тона си Борисов. Той показа и че е разочарован от думите на Радан Кънев в откритото му писмо, с което се отказа да е говорител на Реформаторите. „Думи като „владетеля“, „къшей хляб“ „брошки“ не му отива да ги говори“, каза той.

 Борисов обяви, че до 5 октомври трябва да бъдат направени няколко важни стъпки, за да се оздрави КТБ. „Управителят и подуправитилят да се върнат на работа, да се вземат международни експерти, чрез квесторите да се опита да се оздрави банката“, посъветва той. Това според него означавало да се поканят акционерите, а ако и тогава не се намерело решение, трябвало да се търсят други форми. „40 експерти има в ЕК, които чакат да бъдат поканени да ни помогнат“, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че до октомври тези стъпки трябва да са направени, защото октомври ще е късно да се спасява банката. „Убеден съм, че Порожанов разбира, има и други хора във финансите, които знаят“, каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
иван преди 9 години
И да има и да няма резерви това ще е служебният кабинет, да им стискаме палци и да се надяваме да осигурят малко спокойствие и честни избори. Аз като ги гледах добре ми се сториха.
121
0
 
0
 
! Отговори
an.elica преди 9 години
Разчитам на разумно и безпристрастно вземане на решения независими от изминали събития и ситуации, с реална представа за правилен подход и мъдрост за предстоящите за страната ни стратегическии дипломатични ходове.
120
5
 
3
 
! Отговори
Каменова преди 9 години
Нямам доверие на друг освен на Борисов и хората му!
119
0
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Лакея на Тато обича слагачите!
118
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко е впечатлен от Лизашки, понеже и двамата са от един и същи отбор - този на пребоядисаните комунисти ренегати.
117
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, как няма да е впечатлен, нали той го назначи, индиректно, чрез марионетката си Плевнелиев.
116
6
 
2
 
! Отговори
Пулин преди 9 години
Всеки има право да изрази своето мнение, както и Борисов! Нормално е едни да му харесват, други не, но в случая по-важно е усилено да се работи. ГЕРБ са надеждата на хората!
115
5
 
1
 
! Отговори
konstantin.dimitrov преди 9 години
ГЕРБ трябва да се върнат на власт!
114
8
 
0
 
! Отговори
Ива преди 9 години
Няма да има коалиция с ДПС. Всичкото е театър, измислен от БСП, за да спечели някой глас. Но да не забравят, че точно те са във вечна коалиция с Доган.
113
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОКО ТИКВАТАТова казва всичко.
112
3
 
12
 
! Отговори
Я, СИ.... преди 9 години
ЗНАЧИ ВСЕКИ,КОЙТО ИСТИНАТА НЕЛИЦЕПРИЯТНА ЗА МУТРТА БОРИСОВ И ПИЛИГРИМИТЕ МУ, ТРЯБВА НЕМЕДЛЕНО ДА БЪДЕ УВОЛНЕН. ТОВА ДА ВИ Е СЕВЕРНА КОРЕЯ,*** МУТРЕНСКИ. ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР БТВ И ОСОБЕНО НОВА ТВ ПРАВЯТ СВИ*КИ НА БОКО ЛЪЖЕЦА И НАЙ-ВЕЧЕ КРАДЕЦА.
111
3
 
13
 
! Отговори
Алек преди 9 години
Как се вика на Бойко с половин мозък - "Надарен Бойко"
110
3
 
9
 
! Отговори
Ина преди 9 години
Тиквата пак впечатлява с елементарността на изказванията си, с която може да се сравнява само неговата некадърност в политиката
109
3
 
11
 
! Отговори
Тодор преди 9 години
Много е опасно ГЕРБ да се върнат на власт - те ще дестабилизират държавата и при най-малкия проблем лидера има Бойко ще избяга от отговорност, като си даде оставката - да не забравяме, че вече се случи
108
2
 
10
 
! Отговори
Даниела преди 9 години
Бойко ако е наистина загрижен за страната трябва да разформирова партията си и да напусне политиката завинаги. Така народа ще има някакъв шанс да оцелее
107
3
 
7
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Това е поредното лицемерно изказване на Борисов, с което цели да се дистанцира от правителството, а всъщност е точно обратното - именно той ще управлява страната в момента
106
7
 
4
 
! Отговори
don_toni1979 преди 9 години
Бате Бойко знае в кой човек има надежда да стане добър политик и министър
105
5
 
7
 
! Отговори
123 преди 9 години
Волгин е кадърен журналист и не пропагандира определена политика, както останалите журналисти, които просто са смешни със слагането си пред Б.Б. Не га харесват тези, които виждат, че е прав и много ги е яд, че нямат аргументи против, а само плюят, защото това си могат.
104
2
 
9
 
! Отговори
hahaha преди 9 години
Boiko shaltera pochna da lapa
103
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пичите въшки отново са плъзнали около снимката на Б.Б.