В Костенец са унищожавали остатъци, трупани 4 години

За периода не е намерено друго решение, твърди Ангел Найденов
Обновена: 8 авг 2014 14:49 | 8 авг 2014 14:47,
2
В Костенец са унищожавали остатъци, трупани 4 години
Снимка: Булфото

Доскорошният военен министър Ангел Найденов обясни, че взривът във военния завод в Костенец днес е станал при унищожаване на остатъци, трупани в продължение на почти 4 години. В този период от време не е било намерено решение за тяхното унищожение, каза Найденов преди заседанието на Националния съвет на БСП.

Още по темата
Той отхвърли обвиненията, че инцидентът е станал заради смяната на предишния директор. Найденов обясни, че предишният ръководител е бил освободен заради навършване на пенсионна възраст.

„Естествено е да бъде освободен“, каза ексминистърът и допълни, че сегашният директор работи от дълго време в завода, минал е през различни длъжности, запознат е с всички технологични процедури и процеси.

Найденов обясни, че когато има взрив, трябва да има проверка и изрази задоволство от това, че тя вече е назначена.

„Причините за инцидента може да са човешка небрежност, пропуск или нарушаване на технологичните процедури, но всичко това следва да бъде изяснено в резултат на проверка“, каза още Ангел Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
9
 
2
 
! Отговори
Hiter преди 9 години
Унищожават наседеното от Станишев. Много рпавилно, който прави и изнася оръжи нелегално Близнашки го хваща.Работниците са работели на две смени само и само да свършат преди проерка евнтуална и то ко стана станаха център на внимането