Близнашки: Може и да няма министър с ресор "избори"

"Ще се съобразим с критиките, които се отправят към Медарова"
Обновена: 10 авг 2014 20:31 | 10 авг 2014 16:47, Камелия Цветанова
195
Близнашки: Може и да няма министър с ресор "избори"
Снимка: Ройтерс, архив

Не е изключено и да няма министър за организацията на изборния процес, след като така остро се реагира на кандидатурата на Красимира Медарова, заяви служебният премиер проф. Георги Близнашки преди началото на 43-ия конгрес на Международната транспортна федерация, цитиран от БТА.

Още по темата
По-рано днес Красимира Медарова, предложена на 8 август от президента Росен Плевнелиев за служебен министър за организация на изборния процес, информира в отворено писмо, че е помолила държавния глава да бъде спряна процедурата по назначаването й в служебното правителство.

Чувствителни сме към тежненията на гражданското общество, така че ще се съобразим с критиките, които се отправят към Медарова, посочи Близнашки.

Той каза, че всички опитни хора, които разбират от избори, вече са били в ЦИК или по друг начин са били ангажирани с изборите.

По повод на кандидатурата на Медарова премиерът Близнашки коментира, че тя сама по себе си не е лоша.

"Г-жа Медарова е един утвърден професионалист, тя не се справи зле с изборите", каза премиерът. По думите му обаче, когато задкулисието реши да ти скрои номер, трудно се овладява положението. "Голямата сянка" дойде от костинбродската афера, посочи Близнашки.

По повод на конституционния съдия Емилия Друмева, служебният премиер посочи, че тя не е предлагана за министър за организация на изборите.

Тя ще бъде при мен в политическия кабинет, но няма да играе официална роля в изборния процес, каза Близнашки.

По неговите думи Друмева ще има отговорности, свързани с евентуални промени в законодателството, защото трябва да се промени законът за прякото участие на гражданите в управлението, Изборният кодекс и редица други неща. Според него който и да бъде предложен за министър за изборите, реакцията ще бъде еднотипна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
1
 
! Отговори
джиджи биджи преди 9 години
Интересно как човек, който с каменно лице изслуша подменената си биограография може да твърди, че ще върне нещата по местата им. Изгледайте представянето на кабинета отново. Нито един път Плевнелиев не спомена, че Близнашки е бил член на БСП, депутат от тази партия, нейно основно лице. Тази част от биографията на новото премиерче е заличена, все едно никога не я имало.
7
3
 
4
 
! Отговори
КРОНОС преди 9 години
Този кабинет има за цел единствено да подсигури честни избори, се превърна в нещо като риалити за Строгия президент и институционализираните протестъри, които се отказаха от уличния живот в името на министерските заплати. Подобен тип промоция е такъв парад на показното, че дори човек, неизкушен от политика, ще усети дефекта отдалече.
6
5
 
5
 
! Отговори
СБОГОМ ГЕРБЕРУГИ преди 9 години
Придаването на свръхважност на служебните кабинети е техника, запазена за настоящия обитател на "Дондуков" 2. Именно при него създаването на подобно временно правителство, без кой знае какви правомощия, се превърна в някаква пиар-оргия, където бащата на нацията стои да дава акъл, препоръки и съвети и гледа внимателно дали журналистките си записват всичко.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що за глупост се обсъжда ??? че ние въобще някога имали ли сме такъв министър и министерство и въобще някъде в нормалния свят имали "министерство по изборите" ??? че за какво ще ни е тогава ЦИК ?
4
5
 
11
 
! Отговори
galivlad преди 9 години
Близнашки все повече ни вкарва в реалността която следва. Сутрин мисли едно, на обед казва друго, вечер прави трето, Що е то? - Чичковоточервенотиквениче... Тези неща ги правеха ГЕРБ в продължение на един мандат! Та нищо ново под слънцето!
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТакива "***" като мен са наказани в тази прокажена държава да хрантутят *** като теб. Поне още 20-30 години докато не изчезне най-сетне.
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено, че такъв министър не е необходим! Интересно е обаче защо проф. Близнашки застава на амбразурата, при условие, че това предложение идва от президента Плевнелиев. Нека той излезе и обясни защо ни прави на маймуни и си мени мнението като Бойко Борисов постоянно. Нали има съветници. Те защо получават заплати, като не са му споменали, че това е огромен гаф!
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е защо? И без това малко ли софийски *** хрантутим? Един повече не е кой знае какво.