Близнашки: Може и да няма министър с ресор "избори"

"Ще се съобразим с критиките, които се отправят към Медарова"
Обновена: 10 авг 2014 20:31 | 10 авг 2014 16:47, Камелия Цветанова
195
Близнашки: Може и да няма министър с ресор "избори"
Снимка: Ройтерс, архив

Не е изключено и да няма министър за организацията на изборния процес, след като така остро се реагира на кандидатурата на Красимира Медарова, заяви служебният премиер проф. Георги Близнашки преди началото на 43-ия конгрес на Международната транспортна федерация, цитиран от БТА.

Още по темата
По-рано днес Красимира Медарова, предложена на 8 август от президента Росен Плевнелиев за служебен министър за организация на изборния процес, информира в отворено писмо, че е помолила държавния глава да бъде спряна процедурата по назначаването й в служебното правителство.

Чувствителни сме към тежненията на гражданското общество, така че ще се съобразим с критиките, които се отправят към Медарова, посочи Близнашки.

Той каза, че всички опитни хора, които разбират от избори, вече са били в ЦИК или по друг начин са били ангажирани с изборите.

По повод на кандидатурата на Медарова премиерът Близнашки коментира, че тя сама по себе си не е лоша.

"Г-жа Медарова е един утвърден професионалист, тя не се справи зле с изборите", каза премиерът. По думите му обаче, когато задкулисието реши да ти скрои номер, трудно се овладява положението. "Голямата сянка" дойде от костинбродската афера, посочи Близнашки.

По повод на конституционния съдия Емилия Друмева, служебният премиер посочи, че тя не е предлагана за министър за организация на изборите.

Тя ще бъде при мен в политическия кабинет, но няма да играе официална роля в изборния процес, каза Близнашки.

По неговите думи Друмева ще има отговорности, свързани с евентуални промени в законодателството, защото трябва да се промени законът за прякото участие на гражданите в управлението, Изборният кодекс и редица други неща. Според него който и да бъде предложен за министър за изборите, реакцията ще бъде еднотипна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма нищо по-жалко от това ренегат-комунисти като последният партиен секретар на ЮФ на СУ и племенник на Йордан Йотов да се правят на демократи. А едни смешни джуджета подскачат около такива комунистически ренегати и цвърчат: "Да живеят евроатлантическите ценности", докато на всеки що - годе нормален българин му се драйфа от тази помия.
27
1
 
11
 
! Отговори
S O S преди 9 години
Още един "бивш" партиен(бкп/дс) секретар изплува на нещастния български хоризонт!
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новия поставеник на окупатора САЩ.. на американско-педразтическия режим.
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой вече не припознава БСП , като "социална партия", поради сбора от милионери и милиардери на Позитано!ДПС-това е истинската "левица" ,подкрепяна от бедните българи от селата,*** и турския етнос!ДПС-наистина оказват социални грижи за тях!
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя се е взел много на сериозно. Ало, да те ... у псевдоконституционалиста! Служебното правителство има една основна задача - провеждането на избори. Конституцията и изборният кодекс разписват изчерпателно кои институции какви правомощия имат в изборния процес. Там водеща роля има ЦИК и за това членовете й се предлагат от различни партии, за да няма съмнения в обективността й. А ти като служебен премиер ръководиш държавната администрация, отговаряща технически за изборите.
23
5
 
4
 
! Отговори
политолог преди 9 години
...и без минитър ше съмне и ГЕРБ ще са първа политическа сила!ДПС-това е НОВАТА ЛЕВИЦА И ВТОРА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА!
22
2
 
5
 
! Отговори
Да станем племе преди 9 години
Изборите се превърнаха в пазар на гласове, а не в реален избор. Печеливши на изборите са тези дето ще купят най-много гласове, следвани от вторите и третите по големина купувачи на гласове. Не знам за какви избори говорим, че камо ли за министър на изборите. Като ще е така да променят конституцията и да станем монархия или друг вид държава с диктатор, където няма да има избори и ще управлява един честен човек, като Тодор Живков например. Не съм за връщане на комунизма, защото в този вид нещата..
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРИЛАГАТЕЛНОТО МУХЛЪО МНОГО ПАСВАШЕ НА ОЛИГАРСКИ,ЗАЩОТО БЕШЕ САМО ЕДНА КУКЛА БЕЗ ПРАВО НА ГЛАС ! РАНО Е ОЩЕ ДА БЪРЗАШ ДА КВАЛИФИЦИРАШ БЛИЗНАШКИ ,НО ЗНАЕМ ЧЕ НЕ Е ЛИ КОМУНИСТ ВИНАГИ ЩЕ ЗЛОБЕЕТЕ.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 31.Не запада,запад,значи западнал се гаври с Путин,а обратното.Има да ядат полски ябълки западняците и в тази жега получават разстройство.Никога една Кончита не може да се изгаври с донския казак,нищо,че има мустак...
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 21Da be, na sun. Osobeno sega. I veche okonchatelno se smachka. Kato vdigne 20 % bezrabotitsa ot selslkostopanskota i prerabotvashtata industrija, ot targovjata i transporta, ot saotvetnata administratsija, ot svarsanite proizvodstva - opakovki, himija, logistika i velikta EKq a i na podkokorosnika otvud Okeana, administratsija shte se iztsukli. Zashtoto frenskijat, nemskijat, polskijat, ispanskijat i t.n. demonstrant ne e ligavata i korumpirana bulgarska vresliva ednodnevka.
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никога не е късно да станеш за резил, дори и когато си вече професор
17
2
 
4
 
! Отговори
червената шапчица преди 9 години
Подмяната е радикална. Протестърите с костюми се добраха до мечтаните кресла. Моралните стожери изведнъж смириха съвестите си със заплати. Великите установители на държавност преглътнаха герберските кадри като малко хапче "Виагра" и това ни се представя като завръщане на властта в суверена. Величествено.
16
3
 
4
 
! Отговори
гепи мрака преди 9 години
Това правителство е , , върхът" на всички правителства от освобождението до днес. Хора гласувайте масово на предстоящите избори ПРОТИВ мутрите.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 16.А сините *** при Кончита
14
2
 
4
 
! Отговори
пълна лудница преди 9 години
Точно толкова некъдърно служебно правителство като предишното. Плевнелиев си няма ни най-малък хабер за експертност в различните области, а още по-малко за почтени люде. Едни и същи дежурни служебни министри от близкото му обкръжение и няколко нови, които са на хранилка при него като това безумно нещо Румяна Коларова (дето тичаше от едно в друго телевизионно студио, та да не би да изпусне някой келепирец). Чудя се само дали няма да уреди чистачките и байчето от президенството за началници на кабинетите на новите гастрольори.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гаврата с българина вече минава всякакви граници - сега пък и министър на изборите... ХА ХА ХА , българино, заслужаваш си го!
12
3
 
5
 
! Отговори
хадес преди 9 години
Близнашки да обясни защо прие сделката за душата си срещу няколко хиляди подписа в своята подписка за референдум?
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 10.Сбогом синьо ***,отиваш при Кончита Вурст
10
4
 
4
 
! Отговори
Прост Гербер преди 9 години
От предния конструкт на Плевнелиев се запомни единствено това, че Марин Райков като премиер се самоназначи като посланик в Рим. Ама сигурно и това минава като власт на суверена, а не някакво президентско задкулисие, което отчаяно се опитва да вкара Плевнелиев в ролята на смислен държавник.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а Министерство по тиквите ще има ли или Ц