Радан Кънев: ГЕРБ се връща на власт през служебния кабинет

"Кабинет на протеста не трябва да има"
Обновена: 13 авг 2014 14:12 | 13 авг 2014 10:51,
139
Радан Кънев: ГЕРБ се връща на власт през служебния кабинет
Снимка: архив Булфото

В момента тече процес на връщане на еднопартийното управление на ГЕРБ със същите лица през служебния кабинет. Това предупреди лидерът на ДСБ Радан Кънев.

„Ако допреди седмица говорихме за подобен риск – властта на ГЕРБ да се върне в стария си вид без някаква съществена промяна, в момента не говорим за риск, а за процес“, каза Кънев пред БНТ. Така той коментира последните рокади, предприети от правителството, сред които и връщането на ген. Ваньо Танов начело на митниците.

Още по темата
Лидерът на ДСБ припомни, че по време на протестите миналата година е имало доста привърженици на ГЕРБ. „Вдигаха се лозунги за лустрация, за смяна на поколенията. В следващия момент се оказва, че за митниците не може да се намери човек, който да не е член на ДС“, каза той.

Кънев стана поредният представител на протестиращите, който поиска да не се прави паралел между протеста и кабинета. „Кабинет на протеста не трябва да има. Гражданският контрол трябва да съществува непрекъснато и много агресивно, кабинет също трябва да има“, каза лидерът на тъмносините. Той призова на правителството да се гледа като на кабинет на президента, който е поел отговорността за него.

Преди дни и новият правосъден министър, който беше едно от активните лица на протеста, призова да не се използва определението правителство на протеста.

Радан Кънев коментира и вътрешните процеси в Реформаторския блок. Той потвърди, че ще се кандидатира за лидер на съюза на конгреса през септември. Номинацията му за председател дойде малко след като той хвърли оставка като говорител на Блока заради несъгласие с някои от партньорите, които прокарват политиката на ГЕРБ.

„Оставката ми постигна точно целите си. След нея в кратки срокове имаме по-единен, по-силен, по-демократичен Реформаторски блок“, каза Кънев. Той беше категоричен, че в момента Блокът е готов да е това, което хиляди очакват от него – да е алтернатива на БСП и ДПС и връщане на еднопартийната власт на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДАВАЙ РАДАНЕЕ МАЧКАЙ ГЕРБЕРУГИТЕ САМО СДС
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Радан Кънев! Трябва да подкрепим демократичните начинания и мисли ,а не да се драскат глупости тук. В противен случай - просто заслужаваме съдбата си,а именно МУТРОМИЛИЦИОНЕРСКИ ГЕРБФАШИЗЪМ!!!
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ра-ДАУН Кунев.Брей, че противан личност!
110
0
 
1
 
! Отговори
баба гицка преди 9 години
Ех, Рамаданчо, и ти се нареди в гнойната коалиция!
109
3
 
7
 
! Отговори
будали преди 9 години
Този комунизъм който го предлагат от ГЕРБ не го щем Бойко не ни трябва като управляващ а като опозиция той и без това не ходи на работа
108
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ сега ще спечели. Цялата държавна машина и повечето общини са техни. Фалита им ще е на следващите местни избори, когато РБ ще ги измете от София, а в страната другите партии ще ги бият. И като го няма инструмента, общините, изборния им крах на президентските и на парлавментарните избори ще дойде закономерно. Честита последна победа гербаджии!
107
6
 
6
 
! Отговори
до РКостов преди 9 години
нещо позитивно няма ли да ви родят *** глави?!?Усещате ли колко значим е Бойко Борисов?! Всички започват и завършват твърденията си с Него!!!
106
6
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Добро утро, Ра(***)дане!Като тичаше пред порламента това не го ли знаеше, че ще стане?
105
0
 
7
 
! Отговори
до 123 преди 9 години
Това откъде го знаеш, да не би да ти е звъннал на ЕГНто :-) :-)
104
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП и АБВ са оригинална издънка на БКП/дс,кгб!Герб е мутро-милиционерска издънка на БКП/дс,кгб!ДПС е етно-доносническа издънка на БКП/дс,кгб!АТАКА епроруска издънка на БКП/дс,кгб!ББЦ е хулигано-мутренска издънка на БКП/дс,кгб!Това е самата истина форумци!
103
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма "БИВШ" комунист , "бивша" ***,"бивш" ДС-ар,"бивша" мутра и "БИВША"бкп/дс,кгб....Успех на ДЕМОКРАТИТЕ от РБ!!!!!!!Успех на ДЕМОКРАТИТЕ!
102
8
 
2
 
! Отговори
Todoroff преди 9 години
БСП-тролчета, докато Танов беше шеф на митниците, всяка година растежът на приходите на АМ беше три пъти по-голям спрямо растежа на БВП, а през тази година на БСП и ДПС темпът му се срина тройно, въпреки че Танов им завеща много по-добра организация и оборудване спрямо това, което те му завещаха преди 5 години!
101
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали виждате, задачата на гербавите е цялата власт - 121 дупетата. И понеже това няма как да стане по нормален начин, сега се върши всичко ненормално. Включително и плюенето по РБ и Радан. Абе ей будисти, гледайте си вашите, какво плюете тука. Вижте се на кво приличате бе. Как РБ да има доверие на ГЕРБ като цялата ви *** армия не плюе по БСП а по РБ. Нещастни сте и слаби и ви е страх много от нормален коалиционен партньор, за вас идеал е коалицията Бостан. Що не пишете и ред против ДПС. БКПари!
100
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ей ТодогерберOFFFFF А ДАНО ПУКНЕШ КАТО СИ ВЗЕМАШ *** НАДНИКА.
99
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само демократите МОГАТ да оправят клетата ни Родина към по-добро...Само те могат да помогнат на българите да живеят достоен,спокоен и истински живот без комунизъм!
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радане, не забравяй, че който се коалира с ГЕРБ гори. Питай Волен и Янето. А и който не се коалира понася удара на форумните гербави тролчета, които се отличават с това че са най-тъпите тролчета. Вервай ми около изборите толкова помия ще ти изсипат върху главата, поеми си въздух да издържиш. Успех братле. Трудна е битката с комунистите, но с мутро-комунистите е безнадеждна. Там няма правила.
97
4
 
4
 
! Отговори
костовак преди 9 години
Глупаво момче е този, с неадекватно поведение....
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТодороФфффффф стига фъфли ве ходи на контрапротест срещу Ало Ваньо.
95
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евала Радане, евала, юнак. Кажи на тоя народец, че скечът няма да им мине И тоя път.Дано станеш лидер на РБ, защото агентите на ББ в РБ всячески ще искат да те бламират.
94
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Успех на РБ! Успех на демократите! Ние сме с Вас!Бог да пази България!А М И Н !