Радан Кънев: ГЕРБ се връща на власт през служебния кабинет

"Кабинет на протеста не трябва да има"
Обновена: 13 авг 2014 14:12 | 13 авг 2014 10:51,
139
Радан Кънев: ГЕРБ се връща на власт през служебния кабинет
Снимка: архив Булфото

В момента тече процес на връщане на еднопартийното управление на ГЕРБ със същите лица през служебния кабинет. Това предупреди лидерът на ДСБ Радан Кънев.

„Ако допреди седмица говорихме за подобен риск – властта на ГЕРБ да се върне в стария си вид без някаква съществена промяна, в момента не говорим за риск, а за процес“, каза Кънев пред БНТ. Така той коментира последните рокади, предприети от правителството, сред които и връщането на ген. Ваньо Танов начело на митниците.

Още по темата
Лидерът на ДСБ припомни, че по време на протестите миналата година е имало доста привърженици на ГЕРБ. „Вдигаха се лозунги за лустрация, за смяна на поколенията. В следващия момент се оказва, че за митниците не може да се намери човек, който да не е член на ДС“, каза той.

Кънев стана поредният представител на протестиращите, който поиска да не се прави паралел между протеста и кабинета. „Кабинет на протеста не трябва да има. Гражданският контрол трябва да съществува непрекъснато и много агресивно, кабинет също трябва да има“, каза лидерът на тъмносините. Той призова на правителството да се гледа като на кабинет на президента, който е поел отговорността за него.

Преди дни и новият правосъден министър, който беше едно от активните лица на протеста, призова да не се използва определението правителство на протеста.

Радан Кънев коментира и вътрешните процеси в Реформаторския блок. Той потвърди, че ще се кандидатира за лидер на съюза на конгреса през септември. Номинацията му за председател дойде малко след като той хвърли оставка като говорител на Блока заради несъгласие с някои от партньорите, които прокарват политиката на ГЕРБ.

„Оставката ми постигна точно целите си. След нея в кратки срокове имаме по-единен, по-силен, по-демократичен Реформаторски блок“, каза Кънев. Той беше категоричен, че в момента Блокът е готов да е това, което хиляди очакват от него – да е алтернатива на БСП и ДПС и връщане на еднопартийната власт на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
7
 
3
 
! Отговори
Todoroff преди 9 години
Цветанов беше осъден за нещо, което е вършено от всички негови предшественици като началници на МВР - понякога да отказват използване на СРС. Но те нямат дори повдигнато обвинение! Ако имаше и 1/1000 нещо нередно между Танов и Борисов, двамата отдавна щяха да са в затвора, пратени там от поръчковата ни съдебна система, обслужваща мафията и обръчи от фирми
92
2
 
3
 
! Отговори
pipi преди 9 години
Най-после и това момче разбра нещо!
91
3
 
4
 
! Отговори
зз преди 9 години
Радан Пърданов = Дудук Бареков. Разлика нЕма!
90
3
 
3
 
! Отговори
Todoroff преди 9 години
Димитър Бъчваров от ДСБ:Политическите решения, възпрепятствали поправката на тежко сгрешения бюджет,ще доведат до задълбочаване на икономическата криза,бедността и безработицата в България.Те реабилитират проваленото управление на БСП и ДПС, неглижирането на ключовия проблем с бюджета само заради подозрения в нечия сервилност,носи вреди,вместо ползи за избирателите ни,незнанието или неразбирането са лоша основа за "последователност",както и че не съществува колективна мъдрост на личната глупост
89
6
 
2
 
! Отговори
Todoroff преди 9 години
Радан хем иска да е опозиция, хем да участва във властта. Говори непоследователно, за да втвърдява малкия електорат на ДСБ и РБ. Кънев преследва една единствена цел - да отслаби ГЕРБ, за да може БСП и ДПС да се доближат по влияние до ГЕРБ и отново да вземат властта! Радан подкрепи БСП за бюджета! Без да предложи алтернатива! Той говори за тайни договорки между ГЕРБ и БСП, явно съдейки по себе си - той е в тайни договорки с комунистите! Димитър Бъчваров от ДСБ вчера написа за икономическата политика на Радан: "Политическите решения, възпрепятствали поправката на тежко сгрешения бюджет, ще д
88
4
 
5
 
! Отговори
Костовите преди 9 години
Костовите тролчета щракат и пишат!Бедния Костов, съвсем е изкуфял!!!
87
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е НАЛИ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ГО ПРАВИХМЕ У БАНКЯ БЕ РАМАДАНЧО ТРИ ДНИ И ТРИ НОЩИ И ВЛИРТ ДАЖЕ ИМАШЕ
86
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Член 1-ви Скоро няма да сме нито парламентарна, нито президентска република... ще станем тиквена градина....
85
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ААааааа сетихте ли се, бе Деформатори? Усетихте ли как изгирахте ролята на презерватив? Боко си направи кефа и ви захвърли....
84
3
 
2
 
! Отговори
Член 1-ви преди 9 години
Не знам защо ми се струва, че все още сме парламентарна, а не президентска република. Иначе за по-лесно може да променим член 1-ви на конституцията, и направо да заковем бб завинаги на власт. Нека изборите покажат какво мислят хората, а не едни реваншисти. Даже DW днес има статия за връщането на бб на власт.
83
5
 
5
 
! Отговори
111 преди 9 години
A стига !Кой да се върне ? БСП ! ДПС ! АТАКА ! Най - после да се решат с кого са ? Писна ми от радановия плач !Прочети още на: dnes.bg/politika/2014/08/13/radan-kynev-gerb-se-vryshta-na-vlast-prez-slujebniia-kabinet.235493,5
82
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези ако искат да са в ЕНП трябва малко да им се затегнат болтовете. БСП се провали на тях само ГЕРБ им в устата Те направо работят против десницата в България Много са жалки Не стига че провалиха СДС ама вече не могат и хората да ги разберат какво искат
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като се тегли чертата оставката му действително провокира процеси вътре в блока и се стигна до логичното - конгреса за избор на лидер. Радан е интелигентен и последователен мъж с много точни тези, но му липсва стил на биткаджия. Той е фин и дипломатичен, а Борисов такива ги смила. Ползва ги за ракета носител и после ги изконсумира. Действително е необходим по-силов играч на блока, който да не е грубиян като Борисов, но да има непреклонната воля да отстоява позиции различни от популярните.
80
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радан Кънев следва указанията на Костов. Затова атаките са срещу ГЕРБ, а не срещу БСП, ДПС, ББЦ и другите крадци - манипулатори. Костов воюва срещу всичко, което не е и разбира се е готов на всякакви коалиции, само да е вътре и да продължи да управлява, за да не отнемат незаконните му придобивки - на него и на такива печени тарикати като Софиянски, Доган, Бисеров, Цонев, плеядата социалистически милионери и кой ли още не - брой и чет нямат. Този път няма да мине.
79
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие от РБ сте много жалки хора бе.
78
12
 
3
 
! Отговори
sostin преди 9 години
Рамадан Кънев е поредната политическа *** с болни амбиции да е фактор в страната ама не би. Вместо в момента да се здушат с Бойко и да разпилеят комунистите и турците , той за пореден път се алчи , при положение че печели некви смешни проценти по изборите. Заради подобни *** като тоя и Кунева - Пръмова , *** ще продължават да са фактор а турците да карат влака . Рамадан и Пръмова ще си останат пак на дъното на таблицата и пак ще ни обясняват как Бойко им е виновен,смех у публиката
77
4
 
8
 
! Отговори
Божо преди 9 години
На бедна държава не и трябват нормални политици, защото току виж, взела че станала богата. На бедна държава и трябват лъжливи политици, защото те знаят как да я поддържат в обичайно мизерно състояние !!! Плюйте Реформаторския блок, защото предлагат да променят България към по-добро, а това е ужасно за чугунения мозък !!! Бедността и глупостта вървят ръка за ръка !!!!!!
76
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мутри,много се разквичахте срещу Радан!?Що не сте толкова активни под другите статии?Ясно е кой ви е най-големият дразнител!
75
11
 
5
 
! Отговори
Г-н Кънев показва преди 9 години
Г-н Кунев дава ясна заявка, срещу кого ще бъде РБ, ако влезе в парламента. Очевидно, че тази сбирщина (тъжно, че вътре е и СДС) ще работи заедно с комунистите срещу ГЕРБ.Ех, Костов Костов, такова долно същество излезе.
74
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера останах втрещен като скочи срещу Танов. Що бре Радане преди това една дума не каза за предния шеф на митницата??? Или и на тебе ти хвърляха по някой комат от краденото?