Близнашки декларирал конфликт на интереси

Публикуваха декларациите на премиера и на още четирима министри
Обновена: 14 авг 2014 19:33 | 14 авг 2014 19:29, Елка Василева
17
Близнашки декларирал конфликт на интереси
Снимка: БТА

Декларациите за конфликт на интереси на премиера Георги Близнашки и министрите на образованието Румяна Коларова, на здравеопазването Мирослав Ненков, на транспорта Николина Ангелкова и на външните работи Даниел Митов все пак бяха публикувани днес на сайта на президентството.

Първоначално премиерът и посочените министри са били заявили, че са се възползвали от становище на Комисията за защита на личните данни от 2009 г., според което хората на публични длъжности могат да поискат декларацията им по закона за конфликт на интереси да не се публикува, ако декларират това заедно с подаването на самата декларация.

По-късно стана известно, че премиерът Близнашки е декларирал несъвместимост като член на сдружение "Център за конституционни изследвания" и Дружество за социално-икономическите изследвания.

Още по темата

Министър Румяна Коларова е посочила, че е член на Управителния съвет на Сдружение „Българската асоциация за политически науки“ и е в управлението на Фондация "Център за изследвания и политики за жените". 

Министър Николина Ангелкова е посочила, че с молба от 21 март 2011 г. е поискала от съда да бъде заличена като председател на Фондация "Приятели на спорта".

Министър Мирослав Ненков и министър Даниел Митов не са декларирали несъвместимост.

Министър Евгения Раданова, чиито данни от декларацията бяха първоначално частично заличени, е посочила, че е подала заявление за освобождаване от управата на Българската федерация по кънки, АСО, НВСФ и спортен клуб "Айс Пик".

По закон министрите не могат да заемат друга държавна длъжност, да развиват търговска дейност, да участват в управата на неправителствени организации, както и да упражняват свободна професия освен научна и преподавателска дейност. В случай на несъвместимост със заемания пост те трябва да я отстранят до 1 месец от встъпването си в длъжност.

По-рано днес стана известно, че шестима от служебните министри са декларирали несъвместимост с постовете, които заемат.

Несъвместимост с министерския пост заради участие в неправителствени организации и търговски дружества са декларирали вицепремиерът и правосъден министър Христо Иванов, вицепремиерът по еврофондовете Илияна Цанова, както и министрите на икономиката Васил Щонов, на културата Мартин Иванов, на отбраната Велизар Шаламанов и на спорта Евгения Раданова.

Христо Иванов е посочил, че с протокол номер 13 от 1 април 2014 г. е заличен от Софийската адвокатска колегия като адвокат.

Военният министър Велизар Шаламанов пък е в неплатен отпуск от редовното си работно място в БАН.

Илияна Цанова декларира, че е председател на борда на директорите на инвестиционен фонд, регистриран в Люксембург.

Мартин Иванов е член на Младежки евроатлантически пакт и на Института за съвременни дигитални архиви.

За Раданова първоначално беше известно, че е посочила, че е член на орган на управление или контрол на търговско дружество, без да се уточнява заеманата позиция, нито фирмата.

Васил Щонов декларира, че е член на Съвета на директорите и на Управителните съвети на няколко кабелни оператори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целия неистов напън за власт е кой повече да отмъкне. Тия с реформите с притегнатия колан могат да баламосват само изключително неопитни хора. Всичките тези икономии от залъка на работещите, от пенсионерите, от болните, от образование, ЧЕ И ОТ БЕЗРАБОТНИТЕ отиват ДИРЕКТНО ВЪВ ВИД НА СВРЪХПЕЧАЛБА ЗА ПАРТИЙНИТЕ ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ ЧРЕЗ обществените поръчки. Къде мислите има печалба от 150%? Печели някоя котка конкурс за един милион, към някое министерство и разхода и е само 400 хилки а другото печалба
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пореден ортодоксален комунист с висш пост при Близнашки. Номенклатурата на ДКМС Георги Матеев - шеф на премиерския кабинет!
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали случайно не са подписани, защото така како са представени в сайта на президентството нямат никаква стойност. Ако се окажат неверни или непълни, никой не носи отговорност. Кой ли има интерес от неспазването на законите, дали не е отговорния за съставянето на служебното правителство?
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСУЧКИ МАСОНИ ЧЛЕНОВЕ НА ТАЙНИ ОБЩЕСТВА СА В КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ,КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ЧЕ МАСОНИ СА САМО МЪЖЕ,ТО ЦЕЛИЯ ДЪРЖАВАН АПАРАТ Е В КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ,НЕ МОЖЕ ДА СИ ПРЕЗИДЕНТ ИЛИ ПРЕМИЕР А ЗАЕДНО СЪС ТОВА ДА СИ ЧЛЕН НА ТАЙНО ОБЩЕСТВО,ТОВА Е ЛУДОСТ
11
1
 
3
 
! Отговори
Хъл Гъзник преди 9 години
"И след мъглата какво? Пак мъгла ! "беше казал Адама
10
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 9 години
до 9 Споко, в следващото ще има доста.
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пеевски ряпа да яде
8
0
 
4
 
! Отговори
гавра ил преди 9 години
ако нямаш нещо за далавера ,не си от наще
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това правителство е много тъпо . Едно турско име да няма.
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горанов си го каза горбавото разбиране - не е конфликт на интереси а СЪВПАДЕНИЕ НА ИНТЕРЕСИ мухахаха
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
из декларацията на премиерот:1. Страстно любя БМБ и неговите кадри.2. Наредено ми е от прецедента да номинирам Сталинка. 3. За всичко се допитвам до ББ-РП, 4. ЗА ОСТАНАЛИТЕ НЕЩА СЪМ НЕЗАВИСИМ какво ядене да си избера за обяд, какво да купя от магазина за вечеря, избор на костюм и обувки - всички в син нюанс, с червена връзка :-)
4
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като почнеш от президента и цялото правителство е противозаконно.Ама той и Цвъко е с влязла присъда от 4 години но не влиза в затвора.*** и държавата.
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е та той Роската какъв е че да не си обгради със себеподобни :) !?
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Роската що се крие, а не призове за "повече прозрачност" в управлението? Да каже и по какъв критерий е избирал министрите, след като 6 от тях са в нарушение на закона.
1
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Близашки си е ***, който не успя да се уреди при *** и сега е при другите ***. ГЕРБ и БСП са двете страни на една монета. Когато едните лапат, на другите им трекат лигите и обратно , но се спазва правилото : "Гарван гарвану, око не вади ". Така че нямам някакви велики очаквания за реформи от сегашния кабинет