Няма да правя съюз с Реформаторите, да ходят с БСП!

Борисов: Ще върна мандата и ще блесне истинското им лице
Обновена: 14 авг 2014 14:01 | 14 авг 2014 09:25,
580
Няма да правя съюз с Реформаторите, да ходят с БСП!
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов втвърди тона срещу Реформаторите. Той ги обяви за партия, присъдружна до БСП заради връзки на Иван Костов със социалистите. Борисов се зарече в интервю пред БНТ, че ако няма 121 депутати, ще остави Реформаторите да направят кабинет с БСП, за да се покаже истинското им лице.

Напрежението сред партиите вдясно и центъра дойде, след като вчера лидерът на ДСБ Радан Кънев обвини ГЕРБ, че се връща във властта чрез служебното правителство. Борисов реагира светкавично във Фейсбук и отрече това. Веднага след това и ГЕРБ излязоха с официално съобщение, че нямат нищо общо с назначенията в кабинета на Георги Близнашки.

Още по темата
„Ако ГЕРБ няма 121 депутати – връщам мандата и оставяме Реформаторите да си поканят БСП и да си управляват заедно … Изключвам съюз с тях. Те или ще почнат да се държат като нормална партия, или ще отидат да си слушат драгалевския си вожд“, каза днес Бойко Борисов.

Той даде да се разбере, че обвинява Реформаторите, че вече определят кой да е премиер и министър в следващия кабинет. Дори му сочели и с кои хора да работи. „Искам да им кажа, че аз на рекет не се поддавам. Ще върна мандата и ще им блесне истинското лице - че те са партия, съдружна с БСП заради вожда им в Драгалевци“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обвини Реформаторите, че го следят и шпионират. Той обяви категорично, че не води никакви задкулисни или явни договорки "нито с БСП, нито с ДПС, нито с „Атака“, нито с ББЦ, нито с АБВ". За да му е чиста съвестта, Борисов изключи един SMS, който пратил на Лютви Местан преди няколко дни със съболезнование за смъртта на майка му. „Но така направих и с Волен Сидеров, когато почина майка му, така съм поздравявал и Станишев, когато му се роди син“, каза той.

Борисов върна упреците на Реформаторите за близки връзки със служебния кабинет и обяви, че много от министрите в правителството са свързани с техните среди. „Министърът на вътрешните работи, министърът на външните работи, министърът на отбраната, на образованието са дейни активисти на Реформаторския блок“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува и БСП - за това, че са се скрили. „Няма такава партия, не са управлявали, за два месеца искат всички негативи да прехвърлят на мен“, каза той. Борисов беше категоричен, че Танов не е негово предложение и никой не се е консултирал с него. „Не искам да им нося отговорностите“, каза Борисов.

Експремиерът за пореден път предупреди, че след изборите може да не се състави лесно правителство и да остане сегашният служебен кабинет. „България ще влезе в толкова тежък свредел на нестабилност, че няма да има какво да ядем, не да строим магистрали, не да строим мостове и зали, няма да има какво да ядем“, каза той. Затова той призова опонентите си да спрат да си играят на политиканстване и на кой какъв е с дреболии.

Борисов се обяви за незабавно оздравяване на КТБ. „Защото само това, че не изплащаме 100-те хиляди евро на хората, е нарушение на европейското законодателство и България ще плаща“, каза той. Борисов обеща цялата експертна помощ и подкрепа на ГЕРБ на инициативния комитет от експерти, които искат оздравяване на КТБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


580
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
443
0
 
2
 
! Отговори
Много ненормално преди 9 години
Защо Борисов казва, че ако спечели изборите ще има 10 министри мюсюлмани?Не може ли да каже, че ако спечели изборите ще има поне 10 министри, които не са корумпирани, които са специалисти и които ще работят честно и професионално за България като достойни хора?Какво цели той - специалисти и честни министриили министри - мюсюлмани?С това ли мисли доброто на България и народ. Това ли е най-вагжното - кой е мисюлманин, кой е будист или кой е специалист и честен човек??????????????????????????
442
2
 
0
 
! Отговори
сократ преди 9 години
*** БЪЛГАРИНО,бързо забравихте,че това недоразумение Борисов,беше най-верното куче на БКП.Забравихте ,че напусна Народната Милиция и не си върна партийния билет и прилежно го съхранява в едно гърне закопано в градината до картофите.Нямало да ходи с БСП.Лошото е,че всички са актьори от БКП,но разшифрирано означава Българска капиталистическа партия и стана ясно,че никого не са имали Комунистически убеждения и днес ачик им лъснаха задниците капиталистически.Сполайте наивници.
441
0
 
2
 
! Отговори
икс преди 9 години
До ха 511 ...Имам един приятел , който се оказа комунистче , фен на Мишо Дринка , който надълго и нашироко ми обясняваше преди изборите на 25 май за ЕП как те - БКП / БСП щели да победят , да спечелят двойно повече от останалите ...Не исках да се конфронтирам с него и нищо не му и казах ... Просто видяхме резултата ... Сега пак си играем тенис с комунистчето , но не говорим вече за политика ...
440
1
 
2
 
! Отговори
5КТ преди 9 години
РАДАН КУНЕВ Е ЕДНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ....
439
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко Борисов = Боко Тиквисов = Асфалт Паша = Мутра = Тиква
438
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко слушай,трябва тоталноо да съм изтрещял за да гласувам за Герб
437
1
 
2
 
! Отговори
***JANA""& преди 9 години
****ABE TOJ PAK LI SE VARNA***NE E LI NAGAL MALKO OTKRADNA TOLKOVA MNOGO I PAK***XORATA DA OKUPIRAT PRAVITELSTVOTO I VSI$KI DA GI ISGONJT***NE MOJE MAFIOTI DA NI YPRAVJVAT""""N OVI I 4ISTI XORA NI TRJBVAT***
436
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целия неистов напън за власт е кой повече да отмъкне. Тия с реформите с притегнатия колан могат да баламосват само изключително неопитни хора. Всичките тези икономии от залъка на работещите, от пенсионерите, от болните, от образование, ЧЕ И ОТ БЕЗРАБОТНИТЕ отиват ДИРЕКТНО ВЪВ ВИД НА СВРЪХПЕЧАЛБА ЗА ПАРТИЙНИТЕ ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ ЧРЕЗ обществените поръчки. Къде мислите има печалба от 150%? Печели някоя котка конкурс за един милион, към някое министерство и разхода и е само 400 хилки а другото чиста п
435
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Протестите бяха за Боко, а той подло ги прехвърли на Орешака и по едно време се бяхте заблудили, че протестите са за Орешака.Сега ще има да плачете за Орешака с евтиния ток, че като се завърне Боко и ще ви вдига пак сметките, за да си пълнят джобовете.Още преди 100 години Тесла "хвана" свободната енергия и я разпространи безплатно, електрическата енергия, но нали така, няма как да печелят Мошениците и 100 години след това продължават да ограбват хората с ТЕЦ, ВЕЦ, АЕЦ, а вече и с фотоволтаици
434
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цветелина Бориславова е вложила в морския бизнес 50 милиарда евро.Купили са второ риболовно транспортно пристанище - основано през 1952 Черноморски риболов.Всеки петък кораба- ферибот ще пътува по маршрут:Бургас - Поти- Новоросийск -Иличовск - Бургас.Предстои разширение на маршрута - до Турция и Гърция!Мулти милионери ???
433
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко е пич , а нека меките китки от РБ да ходят да се съешават с "левите" си побратими/по сестрими/.Всъщност , до каквото се е докоснал Костов...няма бъдеще!
432
14
 
7
 
! Отговори
ха преди 9 години
До Анонимен"Краят на урода Боко Тиквата е близо!Тикво на изборите ще видиш как цяла България те мрази от дън душа и все сърце!Обръщам се към всички,които четат тук - гласувайте за който или когото си искате - СДС,ДСБ,РБ,ДПС,Атака,БСП,НДСВ,ББЦ,ВМРО,НФСБ и т.н.,но в НИКАКЪВ случай за тумора и проказата,наречена ГРОБ!!!"Българин съм но ще гласувам за ДПС да те поробят червей долен нещастен!
431
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
5 червени *** намразиха Бойко, затова, че Барека им отне гласовете... Алоу, ***, гласовете от Барека ще отидат при който и да е, но не при вас. Вас всички вече ви знаят как крадете.
430
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този на снимката излъчва интелигентност колкото половин крава. Това няма ли да бъде забелязано най-сетне от говедата, които го избират?
429
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мачкай всичките ги ликвидирай като Вален и Янето. МАЧКАЙ
428
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов и Цетелина са Билионери !
427
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако на Google , напишете Поти ( пристанище)Ще намерите Бизнеса на Цетелина Бориславова ,Вложила 50 милиарда евро в Черноморския бизнес.Купили са ВТОРО Черноморско Корабо-Товарно Птистанище край Бургас. Собствения им Кораб-Ферибот , тръгва от този петък ??
426
6
 
10
 
! Отговори
пророк преди 9 години
Поредният кьорфишек на *** ПАША
425
5
 
5
 
! Отговори
Колач преди 9 години
За яденето да не се грижи.Подходящо коледно угощение ще бъде банкянски *** по касапски;гарниран с сок от ушко.
424
6
 
4
 
! Отговори
Собствен Ферибот преди 9 години
Цветелина и Бойко са купили второ товаро-търговско пристанище при Бурггас, това което се е кавало " Черноморски риболов " от 1952г. Собствения им КОРАБ-Фдфибот , от петък прави първия си курс :Бургас - Поти-Новоросииск-Иличовск -БургасЦветелина е вложила до сега 50 милиарда евро в морски бизнес !Борисов що се натиска за премиер ?? Още ли да опропасти държавата ?