Няма да правя съюз с Реформаторите, да ходят с БСП!

Борисов: Ще върна мандата и ще блесне истинското им лице
Обновена: 14 авг 2014 14:01 | 14 авг 2014 09:25,
580
Няма да правя съюз с Реформаторите, да ходят с БСП!
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов втвърди тона срещу Реформаторите. Той ги обяви за партия, присъдружна до БСП заради връзки на Иван Костов със социалистите. Борисов се зарече в интервю пред БНТ, че ако няма 121 депутати, ще остави Реформаторите да направят кабинет с БСП, за да се покаже истинското им лице.

Напрежението сред партиите вдясно и центъра дойде, след като вчера лидерът на ДСБ Радан Кънев обвини ГЕРБ, че се връща във властта чрез служебното правителство. Борисов реагира светкавично във Фейсбук и отрече това. Веднага след това и ГЕРБ излязоха с официално съобщение, че нямат нищо общо с назначенията в кабинета на Георги Близнашки.

Още по темата
„Ако ГЕРБ няма 121 депутати – връщам мандата и оставяме Реформаторите да си поканят БСП и да си управляват заедно … Изключвам съюз с тях. Те или ще почнат да се държат като нормална партия, или ще отидат да си слушат драгалевския си вожд“, каза днес Бойко Борисов.

Той даде да се разбере, че обвинява Реформаторите, че вече определят кой да е премиер и министър в следващия кабинет. Дори му сочели и с кои хора да работи. „Искам да им кажа, че аз на рекет не се поддавам. Ще върна мандата и ще им блесне истинското лице - че те са партия, съдружна с БСП заради вожда им в Драгалевци“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обвини Реформаторите, че го следят и шпионират. Той обяви категорично, че не води никакви задкулисни или явни договорки "нито с БСП, нито с ДПС, нито с „Атака“, нито с ББЦ, нито с АБВ". За да му е чиста съвестта, Борисов изключи един SMS, който пратил на Лютви Местан преди няколко дни със съболезнование за смъртта на майка му. „Но така направих и с Волен Сидеров, когато почина майка му, така съм поздравявал и Станишев, когато му се роди син“, каза той.

Борисов върна упреците на Реформаторите за близки връзки със служебния кабинет и обяви, че много от министрите в правителството са свързани с техните среди. „Министърът на вътрешните работи, министърът на външните работи, министърът на отбраната, на образованието са дейни активисти на Реформаторския блок“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува и БСП - за това, че са се скрили. „Няма такава партия, не са управлявали, за два месеца искат всички негативи да прехвърлят на мен“, каза той. Борисов беше категоричен, че Танов не е негово предложение и никой не се е консултирал с него. „Не искам да им нося отговорностите“, каза Борисов.

Експремиерът за пореден път предупреди, че след изборите може да не се състави лесно правителство и да остане сегашният служебен кабинет. „България ще влезе в толкова тежък свредел на нестабилност, че няма да има какво да ядем, не да строим магистрали, не да строим мостове и зали, няма да има какво да ядем“, каза той. Затова той призова опонентите си да спрат да си играят на политиканстване и на кой какъв е с дреболии.

Борисов се обяви за незабавно оздравяване на КТБ. „Защото само това, че не изплащаме 100-те хиляди евро на хората, е нарушение на европейското законодателство и България ще плаща“, каза той. Борисов обеща цялата експертна помощ и подкрепа на ГЕРБ на инициативния комитет от експерти, които искат оздравяване на КТБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


580
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
423
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Краят на урода Боко Тиквата е близо!Тикво на изборите ще видиш как цяла България те мрази от дън душа и все сърце!Обръщам се към всички,които четат тук - гласувайте за който или когото си искате - СДС,ДСБ,РБ,ДПС,Атака,БСП,НДСВ,ББЦ,ВМРО,НФСБ и т.н.,но в НИКАКЪВ случай за тумора и проказата,наречена ГРОБ!!!
422
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мачкай Бойко, смажи ги всичките партии до една!
421
8
 
21
 
! Отговори
ГЕРБ Напред преди 9 години
Бойко ще управлява България още 4 години .През тези 4 години:- ще се строй американската АЕЦ.- ще се продаде Мини Марица Изток на американците- ще се строят магистрали за чужденците идващи на море.- ще се строй военна база на американците- ще се реставрират музей и крепости за атракция на туристите- ще се продаде БДЖ на американците- ще се забранят руските тв програми, санкции- ще се пуснат в 10.00-14.00-16.00, новини на турски по БНТ- ще се прибере цялата мафия в затвора, която пречи
420
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боци, защо 6 марионетминистри со ти в конфликт на интереси и то по собствени признания? А митничара от ДСто?
419
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора, на която и партия да сме привърженици, не е ли унизително да се връзваме на номерата на тоя злобар? Герберите ***, ха поспрете малко. Не падайте на ниското нива на вожда си. Разбираме че резултатът ви се дължи и многото победи на леенето на злоба, омраза, простотия и разделение. Ами управлявайте си с тия качества не сте за коалиция с никой, освен някои мазохисти. Хак ви е ДПС. Те ще ви оправят.
418
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мат'рияле ,моля те от душа продължавай да си ***, като мене и гласувай,че ми трябват 121 депутати в Парламента за да ти е.а мамацита както в предишното ми дерибействане на Дондуков (Банкя)-1!!!
417
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
... Доган не дава. :-) Много мрази Костов, че го изрита от властта... :-)
416
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радвам се, че доста хора разбраха ,че Бойко Борисов докара държавата до фалит и хората до просяшка тояга.Е сега ако дойде пак на власт ще ни довърши.
415
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко сте жалки, да се радвате, че герб няма пълно мнозинство. До тук ли я докарахте???
414
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гоце препоръчва ББ на Бриго Аспарухов,който пък го препоръчва на КобурГебски и Буда става главен секретар на МВР...После Доган предлага за ГЕНЕРАЛ Буда на Гоце и Гоце му ДАВА генералско звание...После ББ предлага на Гоце да даде орден "Стара планина" на Доган...
413
12
 
15
 
! Отговори
Я преди 9 години
ТОЯ *** НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА Е НА ВЛАСТ !
412
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ББ-комкунист.....пожарникар,каратист,милиционер,диктаторски грижовен гледач,ДС-ар,рекетьор...и т.н. сраммммм!
411
2
 
8
 
! Отговори
Бат Станчо преди 9 години
До до заблуденияРадан Кънев е бил 14 годиники когато дойде демокрацията и БКП стана БСП , затова няма партийно минало !
410
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунист- тежка наследствена болест,която НЕ се лекува и от която за СЪЖАЛЕНИЕ не се умира....Остава варианта с прилагане на евтаназията....ББ винаги е бил в услуга на бившите си съпартийци от бкп/дс,кгб...
409
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Буда/дс
408
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко рапона го подкрепят най-вече тези, които имат полза от неговото управление и тук там по някоя заблудена душа.
407
6
 
20
 
! Отговори
до заблудения преди 9 години
Ами Радан Кънев например няма партийно минало, никога не е членувал в БКП за разлика от Борисов, Цветанов, Цачева, Плевнелиев, Близнашки, Ваньо Танов, Божидар Димитров и още хиляди знайни и незнайни гербери.
406
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЕДЕМ ЖИВИ ФАКЛИ пламнаха за да осветят мрака на този задкулисен парад на неокомунизма оглавяван от един бодигард на комуносистемата, не само на бламирания от своите морални пердета ЖИВКОВ...
405
5
 
15
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Мутрич е абсолютен антикомунист и пръв приятел на Първанов и Путин !!! Подаряваше кучета, играеше на карти, въобще изпечен антикомунист !!! За разлика от дипломата за висше образование на мадридския и тодор правешки, мутрич си има партийна книжка от една партия !!! Воя срещу Реформаторския блок е , защото ще му трябва коалиция с мафията след изборите, за да продължи краденето, а реформаторите няма да му позволяват да краде !!! Комунист антикомунист - това е Мутрич !!!
404
3
 
11
 
! Отговори
RADOSLAV19R0 преди 9 години
ЗА БЛЯСЪКЪТ СИ ЕДНОЛИЧЕН, ДОН БОКИКИО Е ГОТОВ ДА ЗАТРИЕ СТРАНАТА, НАРОДА, ЧЕ И СЕБЕ СИ ДОРИ !!!