Няма да правя съюз с Реформаторите, да ходят с БСП!

Борисов: Ще върна мандата и ще блесне истинското им лице
Обновена: 14 авг 2014 14:01 | 14 авг 2014 09:25,
580
Няма да правя съюз с Реформаторите, да ходят с БСП!
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов втвърди тона срещу Реформаторите. Той ги обяви за партия, присъдружна до БСП заради връзки на Иван Костов със социалистите. Борисов се зарече в интервю пред БНТ, че ако няма 121 депутати, ще остави Реформаторите да направят кабинет с БСП, за да се покаже истинското им лице.

Напрежението сред партиите вдясно и центъра дойде, след като вчера лидерът на ДСБ Радан Кънев обвини ГЕРБ, че се връща във властта чрез служебното правителство. Борисов реагира светкавично във Фейсбук и отрече това. Веднага след това и ГЕРБ излязоха с официално съобщение, че нямат нищо общо с назначенията в кабинета на Георги Близнашки.

Още по темата
„Ако ГЕРБ няма 121 депутати – връщам мандата и оставяме Реформаторите да си поканят БСП и да си управляват заедно … Изключвам съюз с тях. Те или ще почнат да се държат като нормална партия, или ще отидат да си слушат драгалевския си вожд“, каза днес Бойко Борисов.

Той даде да се разбере, че обвинява Реформаторите, че вече определят кой да е премиер и министър в следващия кабинет. Дори му сочели и с кои хора да работи. „Искам да им кажа, че аз на рекет не се поддавам. Ще върна мандата и ще им блесне истинското лице - че те са партия, съдружна с БСП заради вожда им в Драгалевци“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обвини Реформаторите, че го следят и шпионират. Той обяви категорично, че не води никакви задкулисни или явни договорки "нито с БСП, нито с ДПС, нито с „Атака“, нито с ББЦ, нито с АБВ". За да му е чиста съвестта, Борисов изключи един SMS, който пратил на Лютви Местан преди няколко дни със съболезнование за смъртта на майка му. „Но така направих и с Волен Сидеров, когато почина майка му, така съм поздравявал и Станишев, когато му се роди син“, каза той.

Борисов върна упреците на Реформаторите за близки връзки със служебния кабинет и обяви, че много от министрите в правителството са свързани с техните среди. „Министърът на вътрешните работи, министърът на външните работи, министърът на отбраната, на образованието са дейни активисти на Реформаторския блок“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува и БСП - за това, че са се скрили. „Няма такава партия, не са управлявали, за два месеца искат всички негативи да прехвърлят на мен“, каза той. Борисов беше категоричен, че Танов не е негово предложение и никой не се е консултирал с него. „Не искам да им нося отговорностите“, каза Борисов.

Експремиерът за пореден път предупреди, че след изборите може да не се състави лесно правителство и да остане сегашният служебен кабинет. „България ще влезе в толкова тежък свредел на нестабилност, че няма да има какво да ядем, не да строим магистрали, не да строим мостове и зали, няма да има какво да ядем“, каза той. Затова той призова опонентите си да спрат да си играят на политиканстване и на кой какъв е с дреболии.

Борисов се обяви за незабавно оздравяване на КТБ. „Защото само това, че не изплащаме 100-те хиляди евро на хората, е нарушение на европейското законодателство и България ще плаща“, каза той. Борисов обеща цялата експертна помощ и подкрепа на ГЕРБ на инициативния комитет от експерти, които искат оздравяване на КТБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


580
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
403
6
 
14
 
! Отговори
Стар седесар преди 9 години
Най-накрая умна позиция от РБ. Тиквун е по-червен от половината БСП. Да не говорим, че е неграмотен, с тъмно минало и не става за нищо. Реформаторите ще получат доста по-сериозна подкрепа сега. Истинските десни не искат мутра-*** с партийна книжка в джоба.
402
5
 
9
 
! Отговори
Йуй преди 9 години
Само така Реформатори ! Искайте УЛТИМАТИВНО ЛУСТРАЦИЯ . Пък Кратуната нека си ходи при ДПС . Иначе е невъзможно да стигнем до нулата камо ли нагоре . Тоя горнобански СЕЛЧО ще падне от най високо, запомнете това.
401
5
 
6
 
! Отговори
nemam nervi преди 9 години
Тоя за какво пак се напъва за власт ,нали си построи магистралата и залата не ни трябва такъв премиер и ние искаме малко да поживеем
400
5
 
6
 
! Отговори
Todoroff преди 9 години
Браво, Борисов! На Бойко му дойде акълът. Той разбра, че "Реформаторите" и БСП вече са се договорили за общо правителство. А това беше ясно от една година. Цветанов беше осъден за нещо, което е вършено от всички негови предшественици като началници на МВР - понякога да отказват използване на СРС. Но те нямат дори повдигнато обвинение! Ако имаше и 1/1000 нещо нередно между Танов и Борисов, двамата отдавна щяха да са в затвора, пратени там от поръчковата ни съдебна система, обслужваща мафията.
399
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
предчустВУВАМ че новото правителство ще е като старото язък за дадените пари ,а ББ сега говорейки пък не за криза ами за фалит на държавата направо утепа рибата,защото тоя път според него не постна пица а клисав лЕП ще ни предложи евентуалния му бъдещ финансов министър ААА НЕ МЕРСИ БОКУ!!!! айде нЕма нужда да сме за пример като финансово стабилни,искам да бъдем и ние нормална държава със заеми и добри доходи,добро потребление и оттам растеж,щото ми писнА да сме стабилно на дъното
398
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бойко,кой масажираше бай тошо по ушите,а?Да не е Иван Костов?
397
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Shte go tyrsite tozi 4ovek edin den , no 6te e kysno.
396
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоа Оти те е у затворо бе!
395
3
 
10
 
! Отговори
www преди 9 години
Мутрякът така бръщолевеше и на по-предишните избори. Не получи мнозинство и изви врата на един от Синята коалиция (Венцислав Върбанов) и на почти цялата парламентарна група на АТАКА. След това управляваше в почти диктаторски стил почти пълен мандат.Не гласувайте за ГРЕБ! Не гласувайте за мутри!
394
3
 
10
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Няма да правя съюз с Реформаторите, да ходят с БСП!"А бе хора, този няма ли да го "поставим на мястото му"?Не ви ли омръзнаха заканите му ,не ви ли омръзнаха мутренските му "стойки".Нека да му се "изплюем в мутрата" на изборите през октомври.
393
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На всички е ясно, че мастурбатурския блок се дирижира от Костов, а Рамадан му е говорител. Нещо много взеха да се надуват, но ще ги видим на 5октомври.
392
3
 
17
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Този *** пак се взема много на сериозно.Ега ти наглеца.От както се е появил този *** в политиката, държавата ни прилича на публичен дом.Пълна каша и противо поставяне.Поведението му е като на необразован селски кмет.Този няма повече место в политиката и управлението на държавата.
391
1
 
8
 
! Отговори
Hayvanko преди 9 години
За какво ще идва на власт - да тегли заеми , да замръзява пенсии и да закрива общини и болници - *** и политика измислен
390
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма нужда от МИСТЪР 121,а от държавници и управленци със знания,опит и висок морал,опиращи се на уменията на широк кръг от специалисти и родолюбци,хора със собствено мнение,милеещи за гражданите и родината,а не на собственото си ЕГО и съпътстващи го маргинали и ренегати,готови на всичко,само да бъдат похвалени от вожда.Нека всички гласуват според собственото си виждане,а истинските и големите политици да намерят най-доброто следизборно решение за просперитета на нацията.Нямаме нужда от служебна,още повече от незаслужена и провокирана абсолютна победа на когото и да било.
389
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чували ли сте приказката за лъжливото овчарче :)
388
2
 
16
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 9 години
ТОЗИ СЪВСЕМ ПСИХЯСА
387
3
 
10
 
! Отговори
Ади преди 9 години
То никой и не иска съюз с тебе, та е малко на принципа "Гроздето е кисело" в случая.
386
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ако българите искат да ги управляват турци и мазна чалга нека да гласуват за ГЕРБ. Те въведаха този жанр и сега младите и прости българи,които останаха в България се прекланят пред тия *** и слаборазвити същества,които със песните си и с арогантното си държание зарибяват българската младеж.И това умишлено се подържа от властта.Това е вид психологическа война,но трябва да си достатъчно умен за да го разбереш.
385
2
 
5
 
! Отговори
до Дичев преди 9 години
Пада ти онази работа ,батко ,а не привържениците на ГЕРБ !
384
16
 
5
 
! Отговори
кики преди 9 години
Така ще ви изклати ГЕРБ на изборите всички,че ще се чудите откъде ви е дошло-категорична изборна победа-това очаквайте !