Политиците се забравиха, гледат само пари и власт, обяви Попова

Според вицепрезидента политиците са нечестни към хората
Обновена: 14 авг 2014 14:03 | 14 авг 2014 11:51,
31
Политиците се забравиха, гледат само пари и власт, обяви Попова
Снимка: БТА

Вицепрезидентът Маргарита Попова отправи тежки критики към политическата върхушка. Тя ги обвини в нечестност спрямо хората и обществото.

„Политиците на високо ниво се забравиха – интересува ги преди всичко парите и властта“, каза Попова по време на откриването на „Конференция на жените – транспортни работници от цял свят“. Тя обвини властите, че вече уведомяват синдикатите за решенията си впоследствие, а не ги търсят като партньори. „В това комерсиално общество, в което се озовахме всички, политиците не са честни към човешкия род и общество”, беше категорична вицепрезидентът.

Още по темата
Тежките й обвинения идват няколко дни след като големи упреци към политиците отправи и президентът Росен Плевнелиев. В интервю пред „Файненшъл таймс“ в началото на седмицата той обвини българските политици и олигарси, че разчитат прекалено много на държавни фондове. „Нашите олигарси са пристрастени към държавните пари“, каза тогава държавният глава.

В словото си пред международната женска конференция днес вицепрезидентът обяви, че днес сме загубили нравите си и сме занемарили морала си. „Днешните политици са устремени да имат много власт и много печалби. Няма лесно да излезем от кризата, ако не се обърнат към синдикатите, включително към транспортната организация, които са гръбнака на тази икономика”, каза Попова.

Вицепрезидентът обвини политиците, че когато дойде ред да говорят за демокрация, те предпочитат да извадят знамето на човешките права, а в същото време да казват, че трябва да се правят мощни компании и да се намаляват цените на производствата. "С кризата решихме да неглижираме закона, в който трябва да има морал и справедливост", каза още Маргарита Попова.

Тя беше категорична, че докато не бъдат чути посланията на жените, майките и синдикалните дейци, скоро няма да излезем от затисналата ни криза. Попова посъветва наред с устрема за печалба и власт, да се мисли за човека, морала и нравите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Политиците се забравиха, гледат само пари и власт, обяви Попова ".Известна истина до болка позната в България през годините на "демократичният преход".Браво, че г-жа Попова има смелоста да я каже , но надали нещо в по добро ще се промени.
23
1
 
3
 
! Отговори
първо преди 9 години
не ти вярвам марги ,защото лично бокич те посочи и само заради това трябва мнооооого да мълчиш ,ама ти това най-не го можеш и второ крайно време е да си сметиш пр който те съветва -с тези роклички на точки и цветенца можеш да ходиш за сладолед,а вицепрезидента е институция и като такава се облича по друг начин,не се извинявам за забележките
22
3
 
12
 
! Отговори
Веси преди 9 години
Много сте права г-жо Попова,но алчността е порок и се наказва от Господ.Ще дойде възмездито в най-скоро време,неможе невинните граждани на една малка България да са виновни за държавата.Виновни основно са политиците ,но замаяни от милионите си не го разбират.Когато Господ ги накаже тогава ще тръгнат нещата.Лошото е ,че Господ се е объркал вместо да накаже виновниците наказва обикновенните ,нищо не подозиращи хорица както е в Мизия.Дано да има наказание за състоянието на държавата до която я док
21
5
 
5
 
! Отговори
Винету преди 9 години
А ти, бе, Попова, с какво си по-различна? Защото не съм забелязал.
20
1
 
1
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Извинете: от вицепрезидента на България.
19
1
 
5
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Добре е това да се чуе от вице премиера !
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя не беше ли вицепрезидент или аз съм се объркал нещо?
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Попова защото не е политик може би
16
7
 
6
 
! Отговори
АТАКА-ПОБЕДА! преди 9 години
ГОСПОЖО ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ!НЕ СЛАГАЙТЕ ВСИЧКИ ПОД ЕДИН ЗНАМЕНАТЕЛ, ИМА ИЗКЛЮЧЕНИЯ!
15
0
 
13
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Странно е че само АТАКА имат план ........на всички други ходи после им дръж сметка защо не са направили това и това ......та те не обещават нищо и нямат план драги сънародници ......ходи му казвай :Боко ами заплатите ?" и ще чуваш "Да съм ти обещал такива глупости ?"
14
0
 
7
 
! Отговори
Площад на Съгласието преди 9 години
Тая същата ли е, дето миналата година говореше, че улицата не трябва да упражнява контрол над политиците? Естествено, че политиците ще се забравят - след като не се упражнява никакъв граждански контрол над тях.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Политиците просто преместват парите от един джоб в друг. Иначе всичко пак си седи тук :)))
12
1
 
11
 
! Отговори
Дочева преди 9 години
Г-жа Попова откри топлата вода.........ха..ха..ха
11
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Приемането" на България в ЕС и НАТО е най-голямата измама в историята на страната.Да си принуден да унижощиш всичко хубаво постигнато за 45 години само и само да станем втора ръка хора в един измислен съюз е престъпление което историята няма да ни прости никога...
10
11
 
5
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Много противна личност е тази. По едно време силно показваше амбициите си да стане президент ако червената хунта беше успяла да свали Плевнелиев. Постоянно правеше сечено на президента с несъгласнието си с неговите идеи. Ми като не ти харесва да си в президентството се махай оттам. Тази лицемерна личност ще говори за нечестност и самозабравяне. Само, че е забравила първо да погледне себе си и после да коментира другите. Което съвсем не означава, че политиците нямат греди за дялане.
9
2
 
12
 
! Отговори
глупости преди 9 години
Глупости Попова !! Всеки един Български политик работи здраво за благото на родината ! Никога не биха откраднали или излъгали ! това са най-честните човеци на планетата !!
8
6
 
7
 
! Отговори
Веселин преди 9 години
Нищо нямам против тази женичка,но не отива на вицепрезидент да излиза на трибуната без ръкави,само по пенюар.......грозно изглежда ,а иначе не знам какво лошо е направила,то и добро не знам де,само където като се изкаже Росенчо,и веднага отгоре му...:)
7
1
 
23
 
! Отговори
Gi преди 9 години
Нека си го кажем в прав текст - политиците ни са мошеници и ни мамят надебело.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все се чудя защо ли на Хитлер му се е наложило да създава ГЕСТАПО? Някой случайно да знае?
5
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да признаем,че тази жена е една от малкото читави политици в България