Много ли е скок на тока с 10%, или сега плащаме сметката?

Бивши енергийни министри в остър спор за състоянието на енергетиката
Обновена: 27 сеп 2014 15:22 | 27 сеп 2014 12:00, Веселина Йорданова
128
Много ли е скок на тока с 10%, или сега плащаме сметката?
Снимка: архив, БулФото

Бившите енергийни министри от БСП и ГЕРБ Драгомир Стойнев и Делян Добрев влязоха в остър спор за състоянието на енергетиката и цената на тока.

„В момента плащаме веселбата през последната една година, защото някои партии си правиха пиар, намалявайки цената и това ни излезе през носа“, обвини Добрев бившите управляващи от левицата пред Нова телевизия.

Още по темата
„Г-н Добрев беше изгонен от хората на улицата със снежни топки“, не остана длъжен Стойнев, напомняйки протестите срещу правителството на ГЕРБ.

Стойнев беше категоричен, че цената на тока трябва да се увеличава плавно и че ръст от 10% е много.

По думите му единият проблем са договорите с американските централи, а вторият – с възобновяемите енергийни източници. „Тези зелени централи са прекалено много и са скъпи”, заяви той.

Добре напомни, че какво ще е увеличението го определя енергийният регулатор ДКЕВР.

„Политиците не трябва да се бъркат, тъй като правят ситуацията още по-тежка”, смята той.

Според него социална политика през цената на тока не може да се прави.

„Това, което следващото правителство трябва да направи, е да отдели средства в бюджета за енергийно бедните и да ги подпомага с механизмите на бюджета, а този, който може да си плаща, трябва да плаща толкова, колкото струва“, беше категоричен той и допълни, че докато не изпълняваме тази философия дефицитите в енергетиката ще продължат да се трупат.

Според Стойнев дефицитите в енергетиката са се натрупали, защото по време на управлението на ГЕРБ са включени 1000 мегавата зелена енергия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
8
 
6
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Стойнев никак не заекваше по време на предаването, но пък и не коментира въпросите на Добрев, т.е не му се наложи да лъже. Иначе по примера на подлеца Станишев се е превърнал в един добре изпечен мошеник. Господ да ни пази от такива мераклии за управници.
66
3
 
7
 
! Отговори
Julis преди 9 години
До адъЕ и така да е, ще ги ядосаме, ще ни бомбят 2 седмици, пък ще им мине, а иначе енерго мафията ще ни бомби още много дълги години и се обзалагам, че жертвите ще са повече.
65
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отдавна е влезнал до макарите! Накъде повече? Зимата ще играят сопите.
64
5
 
9
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Кой причини страданието на народа заради кражбите и провалите в енергетиката , народа го скандираше 14 месеца - червени ***. БСП винаги е харчила пари изкарани от други. Докато в България капиталисти са бивши комунисти, мизерията ни е гарантирана.
63
4
 
23
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Не е никак много Но не е въпроса в тия 10 % а в това,че постоянно се вдигат цените а доходите седят същите Ей това е проблема,щото храним все повече и повече *** +емигранти Не може 2 млн. работещи да хранят 1.5млн роми+1млн пенсионери+емигранти +чиновници,дето само си бъркат в носа и изследват каквото излеза от тамИ това крадене и то на всичкото отгоре Е след 20-30 години да ги видим кой ще им плаща данъците,като я останат 1 млн работещи я не
62
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДКЕВР може винаги да отнема лиценза на ВЕИ, ТЕЦ и ЕРП докато не подпишат нови договори за по-ниски цени. Но явно ДКЕВР работят за печалбата им.
61
2
 
10
 
! Отговори
info. преди 9 години
Напишете в Гугъл / res-Sertifikat-2012 Това е документа в който може да видите кой са собствениците на всички така наречени добавки в тока
60
8
 
5
 
! Отговори
адъ преди 9 години
До JulisИ после ще стане като в Ислямска държава - бомбене от въздуха. Щото и там ислямистите си позволиха да настъпят американските интереси, като завзеха малко петролни кладенци.
59
6
 
15
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Гражданска война ..... И на бесилото под строй на чело с Моника И Сергей СтанишевиИ всички , които ни ограбиха и разпродадоха България последните 25 години
58
5
 
22
 
! Отговори
Julis преди 9 години
Знам как да оправим проблема с американските централи и ВЕИ, респективно цената на тока, за целта са нужни доброволци и динамит.. МНОГО динамит, а ако след като оправим този проблем остане малко динамит, ще оправим и проблема с парламента.
57
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА 5 С БЮЛЕТИНИ ,А СЛЕД НОВИТЕ ПО СКЪПИ СМЕТКИ ЗА ТОК С ТОЯГИ И КАМЪНИ.
56
10
 
23
 
! Отговори
адъ преди 9 години
През 2011 ГЕРБ сключиха 15 годишни договори с американските ТЕЦ-ове за изкупуване на тока по преференциални цени, както поемане от държавата на парниковите газове. ГЕРБ сключиха договори за 1000 мегавата фотоволтаици.Ако ГЕРБ не бяха толкова безотговорни на наш гръб, сега цената на тока можеше да е и наполовина.Гласувайте пак ГЕРБ и плащайте 2 пъти по-солени цени за тока! Гласувайте за енергийната мафия!
55
2
 
1
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
И да и не!
54
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА ТЕЗИ ИЗБОРИ ВАРИАНТИТЕ СА ДВА ;-ИЗБИРАШ ГЕРБ,БСП,ДПС,РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК,ББЦ,ПАРИЧНИЯ ФОНД-МВРО-СКАТ И ПОЛУЧАВАШ ПОРЕДНАТА ПОРЦИЯ ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИ (ЦЕННОСТИ),ВКЛЮЧВАЩИ БЕЗРАБОТИЦА,БЕДНОСТ,МИЗЕРИЯ СКЪПИ ТОК ,ХЛЯБ ,ХРАНИ И ЛЕКАРСТВА,*** ИСЛЯМИЗАЦИЯ ,ЧРЕЗ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ БЕЖАНЦИ,ПОЛУЧАВАШ И ГЕЙ ПАРАДИ. АКО ПОВЕЧЕ ТАЗИ АГОНИЯ НЕ ИСКАШ ДА ПРОДЪЛЖИ-АЛТЕРНАТИВАТА Е ПАРТИЯ АТАКА С БЮЛЕТИНА 11
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До роби стеНещо сметката не ти излиза 16 евро е около 32 лева а тока в Германия е около 50ст. т.е 64 киловат часа за месец - това е един хладилник и осветление. А пералня и други уреди у комшийката?
52
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дръжте се българи!Д**** да Ви е яко!!
51
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МАРИАНКак една рубладжийска партия може да остане чист? Просто бялата златка нямаше шанс да има друг господар освен ***!
50
6
 
9
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 9 години
За тъпия човешки ***,трял скъп ток,мизерия,безработица,***,ислямизация бежанци и еврейско-гейски атлантически .,,,ценности""-Гарантирано от *** ГЕРБ,БСП,ДПС ,Реформатори.....
49
6
 
20
 
! Отговори
ж преди 9 години
Вижте в Блиц кой са спечелили милиони от зелена енергия на гърба на народа. Коалиция БОСТАН владее България, а вие си квичете по навик срещу БСП. Най-страшни се оказаха бившите *** от Герб и ДПС.
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
123