БСП губи катастрофално при най-младите

Едва 7% от хората на възраст 18-39 години са гласували за социалистите
Обновена: 5 окт 2014 20:30 | 5 окт 2014 20:30, Красимир Ангелов
46
БСП губи катастрофално при най-младите
Снимка: Impact Press Group

Има истински разгром за БСП сред младите българи, които са гласували на парламентарните избори, обяви в студиото на ТВ7 Мира Радева от Института за социални изследвания и маркетинг.

Още по темата

Според данните на института в групата 18-39 години за левицата са гласували едва 7% от всички млади хора. За ГЕРБ в същата възрастова група са гласували 30 на сто, за ДПС - 18 на сто, за "България без цензура" и за Реформаторския блок - 9 на сто и за Патриотичен фронт- 6 на сто.

Във възрастовата група 30-59 години 35% от гласувалите са дали своя вот за ГЕРБ. За ДПС - 16 на сто, а за БСП - 11 на сто. Реформаторският блок е получил 9 на сто от гласувалите в тази възрастова група, за "Атака", "България без цензура" и Патриотичен фронт - по 6 на сто.

От гласувалите над 60-годишна възраст 29 на сто са дали  гласа си за БСП, 28 на сто - за ГЕРБ, 11 на сто - за ДПС.

От хората с висше образование 35% са гласувалите за ГЕРБ, сочат данните на института.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 9 години
:))Ако Бойко пак ни управлява, няма да има и млади ! С неговата политика на бетона и на асвалта, на младите ще им останат 4г. ХАХАХАХАХА НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ НА ВЛАСТ !
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи в нас младите е надеждата.БСП е труп до 10 години.Дано да са и по-малко.
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама как ще е малко 7% от младите да гласуват за БСП. За мен това е удивително висок процент млади хора гласували за столетницата. Невероятно е че с изключително клептократска, бездейната и безидейна политика която винаги е провеждала БСП все пак е успяла да заблуди тежко цели 7% от младия електорат. Лично за мен този резултат е сериозно обезпокоителен и няма да доведе скоро до желаната от всички нас просперираща България.
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние живем в дива либерастия , как млад човек може да мисли на ляво като нямаме работници или експлоатирани а 85% безработни млади хора? ? ?А тези които си търсят работа са образивани и искат да са меринджей с 2000лв заплата и мечтаят да са слуги на чужди "инвеститори" никой не мечтае за свой бизнес !
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами като почнат да раздават и на българите по 50 кинта да гласуват ще видите какво ще стане пред изборните стаички.Яко навалица сигурно хората ще искат да гласуват по 5,6пъти.
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е нали протестите бяха платени а цяла България ви обичаше.Излиза, че сте обиждали и протестиращи и непротестиращи еднакво.
29
5
 
9
 
! Отговори
Аман от политици преди 9 години
За цоциализма на любимите ни *** може да гласува само промит мозък или някой, вече очертал се лентяй и негодяй! Те първа ще върви надолу Столетницата-ламя...
28
9
 
4
 
! Отговори
do 21 преди 9 години
Izvinqvam se,che ne pisha na kirilica, no telefona mi nqma takava opciq. Tova ne e vqrno,koeto govorish,zashtoto i as i drugi moi priateli l, bratovchedi i tn. Glasuvahme za bsp, a sme po 18,19,20 godini. Zashtoto nas ni e sram *** kato boiko borisov da ni e premier, toi ne moje nito bulgarski,nito drug chujd ezik. Evropa mu se smee! I vseki glasuval za gerb moga da mu chestitq-prost narod,prosti go upravlqvat. Ama as otivam da ucha v chujbina,vie kato shte mi izbirate boiko!!
27
0
 
7
 
! Отговори
Една мая преди 9 години
се показа и Диков я пита и и се смее.Тя нещо гузна,май?ХихиххиихихихиххихихихихихиххихихиххихМай,отива да вземе бюлетините от Костинброд,хиххихихихихихиххиихихихихих
26
2
 
19
 
! Отговори
до 11 преди 9 години
До ВарнаКои сте интелигентни бе ***.Мая манолова ли е интелигентна, серго ли, кутев ли, лидера миков ли???Сбирщина от крадци и алкохолици, отайката на най-гнусните донсници от държавна сигурност.Антибългарска партия.
25
4
 
20
 
! Отговори
Анонименч преди 9 години
Червените ***...лапахте **** на турчина от сараите...дори най-лютите ви фенови ви обърнаха гръб.Дядо ми вика днес: за тая партия гласувам от 57-а година на всички избори, тая година се надявам да изчезнат.*** ЧЕРВЕНА КРАДЛИВА ***
24
15
 
6
 
! Отговори
opsa преди 9 години
*** народ, слаба държава. Духайте герберасти.
23
4
 
10
 
! Отговори
Че то преди 9 години
като *** се изнесоха кой ще гласува за бсп?КОЙ?
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Т.е Па червените бабички прецакаха прехода даже и сергишев го разбра и избега в брюксел.
21
1
 
11
 
! Отговори
Че то преди 9 години
от чужбина са гласували за комунистите под 5 процента.
20
2
 
21
 
! Отговори
КуКу преди 9 години
Поздравявам БСП със песента на Радо Шишарката "*ви сбогом"!
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Борис Izviniavam se 4e ne pi6a na kirilisa - NIAMA nikakvo miasto za sravnenie mezdu taka nare4enite ot vas "IZDUNKI" Ne mislete, 4e horata sa glupavi - ednoto - PEEVSKI - zasiaga vseki edin ot nas.
18
0
 
4
 
! Отговори
Кеная преди 9 години
Губи, губи, *** виси там вътре пак, нали?
17
1
 
15
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
Не става само да карат на стари лаври. Трябва и малко работа, ама мързела е голям. Те си мислят, че вечно ще живеят онези пенсионери, които все гласуваха за тях!
16
10
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
Бареков "прибра" голяма част от младите.