ГЕРБ оставали най-влиятелни, БСП видяха наказателен вот

Посоката е ясна - дясноцентристко управление, коментира Румяна Бъчварова
Обновена: 5 окт 2014 19:48 | 5 окт 2014 19:28, Веселина Йорданова
18
ГЕРБ оставали най-влиятелни, БСП видяха наказателен вот
Снимка: БТА

ГЕРБ остава най-влиятелната политическа сила, заяви Румяна Бъчварова от партията в коментар на резултатите от екзит пол.

Запазваме броя на избирателите си от 2013 година, допълни Бъчварова пред БНТ.

Още по темата
От БСП обаче бяха категорични, че гласуването за тях е наказателен вот.

Очертава се парламент с доста несигурност, коментира Атанас Мерджанов. По думите му 8-партиен парламент предполага много усилия от страна на всички политически сили.

„Очевидно сме сбъркали в много неща и по отношение на състоянието на БСП и на участието в управлението, където постигнахме резултати, но бяхме наказани сурово“, каза още той, като уточни, че това се случва обикновено след управление с ДПС.

Наказателен вот и тепърва предстоят анализи за състоянието на партията и за необходимите реформи, допълни Илияна Йотова. Тя беше категорична обаче, че България има нужда от стабилно правителство, а не от избори всяка година.

Бъчварова заяви, че ГЕРБ е най-голямата политическа сила в момента и отговорността остава.

Посоката е ясна – дясноцентристко управление. Ако това разпределение се възпроизведе, има възможност да се търси по-широка подкрепа за дясноцентристко управление, смята тя.

Според нея умората от честото гласуване се отразява. Бъчварова заяви, че за ГЕРБ е неприемливо да води разговори за съставяне на кабинет с ДПС и с „България без цензура“.

Нашата рамка е дясноцентристко управление. Ако БСП реши, че може да подкрепи нашите основни тези около такова управление, можем да разговаряме с тях.

Губим брой мандати в абсолютна стойност, но оставаме най-влиятелната политическа сила – два пъти е разликата между нас и БСП, посочи Бъчварова.

По думите на Илияна Йотова аритметичният сбор е едно, а това, което ще става в България, е съвършено друго. Няма как да не разчетем националистическия вот, заяви тя.

Бъчварова обаче смята, че той се задържа в рамките на 10% и според нея няма нарастване на националистическия вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България всеки разбира от политика и футбол.Колкото и да си *** разбираш че нещо става.Чекрая на БКП се показва на хоризонта.Неговите две абревеатури ГЕРБ(БКП 2) и БСП(БКП1) си заминават от политическата сцена.Ражда се нещо което ще определя политическия живот следващите десетилетия.Ляво АБВ и дясно Реформаторите.Турците и техните *** еничари от български произход както ги нарече Татяна Дончева с Националистите винаги ще всяват колорит и ще запълват поитическия спектър.Добро начало.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак ли беееее,пак ли ще гледаме физиономиите на Цацка,Лъчо мозъка,Менда,Цецо крадецо.Българииии,много сте прости бееее.
12
1
 
7
 
! Отговори
Бог да прости... преди 9 години
Пирова победа....
11
1
 
2
 
! Отговори
EMIGR преди 9 години
До брррE AKO BYAHA NORMALNI SIGURNO SHTYAHA DA RAZBERAT CHE TAKA NALIVAT VODA VAV VODENICATA NA DPS I BSP !!!
10
3
 
6
 
! Отговори
десни до последния преди 9 години
Близо 15 години ни управляват само десни! Включително и дясната БСП!!!Издавиха ни, изгониха децата ни, подпалиха ни, буквално ни изпариха...*** народ! Малко му е!?
9
1
 
2
 
! Отговори
EMIGR преди 9 години
До Анонимен NE BABICHKITE , OTVORKOVCITE GO PRECAKAHA , TEZI KOITO NEGLASUVAHA !!!!!!!!!!!!
8
2
 
3
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
НФ няма да се коалира с ГЕРБ, защото ще предаде избирателите си, което ще рече, че при евентуални избори НФ ще гласуват един-два процента. Мисли преди да говориш. По-огромен вариант е коалиция между БСП, ДПС, НФ и РБ и/или ББЦ.
7
2
 
8
 
! Отговори
готин преди 9 години
абе тия от БСП то неразбраха ли че трябва да се махат от власта,ееееееееееееееи нагли хора братче са тия' ДА СЕ МАХАТ ВЕДНАГА.......
6
1
 
5
 
! Отговори
Гошу преди 9 години
До МонархистИ с кой ще се коалира бсп, м? Май не си много добре с математиката. Я сметни първо ГЕРБ + РБ + НФ колко точно депутата ще имат, после сметни ако ГЕРБ върне мандата бсп с кой точно ще се коалира, като декларираха, че с ДПС повече общо няма да имат?
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
червените бабички пак прецакаха държавата
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ оставали най-влиятелни, БСП видяха наказателен вот---------------------------------------БСП още нищо не се видели защото за това което сториха на държавата заслужават истинско наказание
3
6
 
2
 
! Отговори
бррр преди 9 години
Каква победа ? Герб не печели нищо - 43% избиратели - купени заставени задължени и интересчии.Това се отнася и за останалите псевдополитици алчни и продажни . Нормалните и трезвомислещи хора просто не гласуваха - няма за когоПрочети още на: dnes.bg/izbori-2014/2014/10/05/upravlenski-myki-za-kabinet-gerb-pyrvi-no-bez-jaduvanite-121.241065#comment-newest
2
3
 
6
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
ГЕРБ може да са на първо място, но ако не се коалират с някой няма да могат да съставят правителство, ще трябва да върнат мандата на следващите, а те най-вероятно ще се коалират с някой и ще управляват въпреки недоволството на ГЕРБ. В общи линии се повтаря сценария от преди година и половина-две.
1
5
 
11
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
Запазваме броя на избирателите си от 2013 година, допълни Бъчварова пред БНТ.----------------------------Лъжи и фантазии!!!