ГЕРБ - 32,61%, БСП и ДПС на кантар

Данните са при 87% обработени протоколи от ЦИК
Обновена: 6 окт 2014 08:44 | 6 окт 2014 08:42, Александър Попов
191
ГЕРБ - 32,61%, БСП и ДПС на кантар
Снимка: БТА

Осем партии влизат в новия парламент, сочат новите резултати от ЦИК при 87% обработени протоколи към 7:45 часа тази сутрин. Начело е ГЕРБ с 32,61% от гласовете на избирателите, а разликата между БСП и ДПС е незначителна - 15,27% срещу 14,96%.

Още по темата

На четвърто място се подрежда Реформаторският блок с 8,87% от гласовете, следвани от Патриотичният фронт със 7,31%, ББЦ с 5,58%, над чертата са Атака с 4,56% и АБВ с доверие от 4,18%.

Засега над границата от един процент са Движение 21 и Глас народен, които са получили съответно 1,22 и 1,16 процента от гласовете.

Обработени са и над 90% от протоколите в чужбина, като по данни на Министерството на външните работи своя глас са дали 131 000 българи. Остават да бъдат обработени още 32 протоколи.

47,49 % от вота зад граница отива за ДПС, за ГЕРБ са гласували 25,72%, съобщи пред Нова телевизия говорителят на ЦИК Камелия Нейкова. Подкрепата за Реформаторите е 10,30 % , а за Патриотичния фронт -3,52% са гласували. Най-големия спад в доверието е за БСП-Лява България, за които са гласували едва 2,52%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: парламентарни избори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС щели да станат първи ... и затова гласувайте. Убаво де, ама и в Реформаторския блок има турска партия - за нея са гласували почти 9% от гласувалите. Отделно има *** партии и за тях още колко процента са гласували? Има и партия на мутрите и за нея са гласуали най-много. И т.н. с останалите ... ДПС ни била проблема ....
109
5
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 9 години
До ПешкоАми така ще е докато младите гласувате само за ДПС! Явно ви плащат добре.
108
3
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 9 години
До един брой НЕгласувалНа никой не му дреме, дали гласуваш или не. Безгласна буква си.
107
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В бъдеще ще дойде един проблем с гласовете в чужбина на ДПС, защото там старите емигранти измират, а младите не знаят български.И интересно как хора, които само са родени в България, но са заминали съвсем малки и не са запомнили езика гласуват? В крайна сметка езика е носител на нацията. Тези хора имат право да избират и да бъдат избирани. Я си представете някой дето не знае бъкел български да бъде избран за български депутат. Защото това е съвсем реално.
106
3
 
3
 
! Отговори
До Аз преди 9 години
При невалидна бюлетина, не се преразпределя гласа, докато при негласуване, процентите се разпределят от 100%. т.е. гласа се разпределя пропорционално на всички партии.
105
2
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
За момента местата са:герббспдпсрбпфббцатакаабв8439382319141211Вариантите са два:Правителство на олигархията - ГЕРБ+АБВ+ДПС(тайно)Национално отговорно правителство - ГЕРБ+РБ+ПФТъй като не съм наивен предполагам, че ще е първия вариант - Доган ще излъска егото на Борисов, ще го остави за министър председател да обере негативите, Борисов ще прави каквото те поискат и след година, когато на Доган му омръзне косматото дупе на Борисов- пак избори.
104
3
 
5
 
! Отговори
един брой НЕгласувал преди 9 години
До До един брой НЕгласуДо сега съм гласувал, ама само кражби(от мен и от теб) правят!Какво да ги плюеш, трябва да ги ликвидираш крадците!
103
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дори ида се състави кабинет, то той ще се задържи максимум година...
102
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евентулни нови избори, веднага, няма да донесат абсолютно нищо ново. Ще има повече гласували, но тежестта на политическите формации ще е почти същата. И отново - греда.Пригответе се за дълъг мандат на сегашното служебно правителство. Поне до президентските избори догодина.
101
3
 
7
 
! Отговори
Nox до анинимник 129 преди 9 години
"ДПС е нищо повече от 1 руска партия"ДПС е руска партия... да, и Батман е в комбина с Жокера. Да, добре, ще му предам... Такова ниво на обърканост не съм виждал никъде.Местан се спука вчера да обяснява, колко е важно България да се проява като евроатлантическа държава, че едва ли не трябва да вземем отношение по въпроса за кризата в Украйна и да вземем страната на фашистите от Киев, САЩ и НАТО, че даже и ни заплашва с военна намеса от Турция, но ДПС била руска партия.Залухав елемент...
100
3
 
24
 
! Отговори
Хюсеин преди 9 години
Хайде моля ви се без нападки срещу турците, щото и сред вас българите има много калпави. Пиша за да кажа, че ДПС и турци не са едно и също. ДПС е болест в българската политика, която купува гласове от *** и манипулира необразованите турци от селските райони. Аз като турчин мразя тези *** и приканвам вместо да се джавкаме, хайиде да сеправи една за това да се гласува, само ако си живущ в България
99
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AZ, пише се изберАт...иначе по темата - избирателната активност НЕ Е 40%, защото избирателите у нас не са 6,8 милиона, при население от 6,8 милиона.
98
3
 
4
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До До ИванТрябва да се гласува - и то - с валидна бюлетина! Невалидната бюлетина е същото, като негласуване! Дори и вашия предпочитан кандидат да не спечели, дори да не влезе в парламента - пак е важно да покажете на политиците - всеки от тях каква подкрепа има в обществото! Не само трябва да се гласува, но и да се възползваме от преференциалното гласуване - за да "избутаме" напред по-свестните и назад - по-нежеланите. (Виждате, че се старая да не използвам обидни думи - те си знаят!)
97
11
 
6
 
! Отговори
друг преди 9 години
32,61 % ***
96
5
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Анонимен 131Естествено, че не мога, просто говоря за активност. Електоратът на БСП намалява с всеки следващи избори, млади хора не гласуват за тая партия. Това означава, че на следващите избори ДПС стават втора сила с едва 400-450 000 гласа и ще могат да предявяват далеч по-големи претенции, а не както досега двама-трима министри и десетина зам.
95
2
 
3
 
! Отговори
до nox преди 9 години
значи и на теб ти е направила впечатление тази реплика на местан :)..но нали не очакваш да е негова идея - това е плод на 'полезната среща за България' с ердоган, както той сам се изрази.
94
7
 
7
 
! Отговори
AZ преди 9 години
КАКЪВ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА СИ ДА ГЛАСУВАШ ЗА ГЕРБ ???????? или бсп и дпс .... КАК МОЖЕ 60 % ОТ ГЛАСУВАЛИТЕ ДА ИЗБЕРЪТ ТИЯ ПАРТИИ ??? АБЕ ХОРА ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ ??? ИЛИ ЗАБРАВЯТЕ В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕТЕ ? ТОВА Е НЯКАКЪВ МАЗОХИЗЪМ ....
93
2
 
4
 
! Отговори
До един брой НЕгласу преди 9 години
Тебе какво те интересува дали ще има нови избори? Щом сега не си гласувал, значи пак няма да го направиш. Сега можеш с леко сърце да плюеш всички останали, макар че с твоя недаден глас, си подпомогнал всички партии.
92
2
 
3
 
! Отговори
ккк преди 9 години
сега малко по сериозно , как може да се цепим толкова вместо да сме единни аве както е тръгнало от нашата глупост тия от ДПС наистина ще станат първи !!!
91
2
 
6
 
! Отговори
hagen преди 9 години
До Анонимен 135Обяснението е много просто.Ако избирателната активност беше около 60% тези партии нямаше да са в парламента.Но някои хора решиха да не ходят до урните и резултата е налице.Как може хора в чужбина да пропътуват стотици километри и да се редят на опашки чакайки реда си с часове а ние тука да се чудим защо влизат малките партии.