ГЕРБ - 32,61%, БСП и ДПС на кантар

Данните са при 87% обработени протоколи от ЦИК
Обновена: 6 окт 2014 08:44 | 6 окт 2014 08:42, Александър Попов
191
ГЕРБ - 32,61%, БСП и ДПС на кантар
Снимка: БТА

Осем партии влизат в новия парламент, сочат новите резултати от ЦИК при 87% обработени протоколи към 7:45 часа тази сутрин. Начело е ГЕРБ с 32,61% от гласовете на избирателите, а разликата между БСП и ДПС е незначителна - 15,27% срещу 14,96%.

Още по темата

На четвърто място се подрежда Реформаторският блок с 8,87% от гласовете, следвани от Патриотичният фронт със 7,31%, ББЦ с 5,58%, над чертата са Атака с 4,56% и АБВ с доверие от 4,18%.

Засега над границата от един процент са Движение 21 и Глас народен, които са получили съответно 1,22 и 1,16 процента от гласовете.

Обработени са и над 90% от протоколите в чужбина, като по данни на Министерството на външните работи своя глас са дали 131 000 българи. Остават да бъдат обработени още 32 протоколи.

47,49 % от вота зад граница отива за ДПС, за ГЕРБ са гласували 25,72%, съобщи пред Нова телевизия говорителят на ЦИК Камелия Нейкова. Подкрепата за Реформаторите е 10,30 % , а за Патриотичния фронт -3,52% са гласували. Най-големия спад в доверието е за БСП-Лява България, за които са гласували едва 2,52%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: парламентарни избори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
6
 
! Отговори
citizen преди 9 години
Ivan Grozni, защо плещиш гупости, необразовано човече?Изборите са валидни, дори и 1% да гласуват.
69
14
 
11
 
! Отговори
препатил преди 9 години
Сидеров не е купувал гласове, затова е с толкова нисък резултат!На следващите избори (скоро) ще гласувам за Атака!
68
15
 
4
 
! Отговори
никога преди 9 години
ГЕРБ---ДА....НИКОГА......БОРИСОВ.
67
5
 
2
 
! Отговори
Джарвис преди 9 години
Деписето пак спичели. Деписето призедент!
66
3
 
11
 
! Отговори
citizen преди 9 години
Много ясно, че места ще говори така. Партията му е по-силна от всякога, дпс де факто управлява тази държава от царя насам. Именно това е партията на негласуващите. Същите "негласуващи" хитреци, утре ще се наведат доброволно и ще се отрекат от българия и езика си, само и само да не се налага да се тормозят.
65
2
 
12
 
! Отговори
един брой НЕгласувал преди 9 години
Като гласувах 25 години, какво добро видях?!Лъгаха ме и крадяха колкото могат!Направиха си хотели на Морето на няколко линии!Даже напоследък строят комплекси от затворен тип с крадени от мен и вас пари!Може да им посетите хотелите като туристи или като бачкатори за 500 лева!
64
3
 
5
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 9 години
Просто трябваше да признаят, че избирателната активност е под 30%... Но това означава осатвка на всички "лидери" и ръководства... за това се покри, че реално изборите са невалидни... дори те не са чак толкова нагли след невалидни избори да се явят пак в същия вид...
63
8
 
7
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Ал Да те светна ,че голяма част от пенсионерите са гласували за ГЕРБ Демек пенсионерите,гласуват за ГЕРБ и БСП После не че чудете що се получава така
62
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименTi sigoren li si cesi bzlgarin
61
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мнението ми е, че всеки български гражданин който не е гласувал на тези избори заслужава дивашки бой. Защото това са хората които са пореден път легитимираха ДПС като де-факто най-голямата самостоятелна политическа сила. Но как да го обясниш на *** български селянин?
60
1
 
25
 
! Отговори
Nox преди 9 години
Нз за вас, ама мен Лютви Местан много ме издразни по време на конференцията на ДПС.Не само, че опита да каже, че България трябва да вземе страната на САЩ и нато по отношение кризата в Украйна, за да се проявяла като "евроатлантическа страна".Същевременно отявлено заплаши българският народ, че ако не се отстояват правото на беззаконие и свободията на турци и , че има военна намеса, която да ги гарантира тези "права и свободи". Разбирайте турски войски да нахлуят у нас.*** дано!!!
59
6
 
9
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Пак ще ни управляват мутри. *** е народът.
58
2
 
7
 
! Отговори
maketo преди 9 години
по нова година па ке има избори дотогай ке сме фалирали екстра иде нова 1996 година ора пестете и си крийте виното венсеремус
57
7
 
8
 
! Отговори
XaXa преди 9 години
До citizenА като гласуваш какво? Даваш властта и парите на някой, който после ще помисли за теб ли? XAXAXA
56
9
 
5
 
! Отговори
Ал преди 9 години
Скрий личната карта на баба си - спаси България!До кога пенсионер, които не могат да се изкачат до 3-тия етаж на училището ще определят бъдещето?Бяха като под строй... да му на пенсията да говори за политика и гласува.Нямаше един млад човек докато си подавах вота. Застаряваща и оглупяваща нация, която отново ще бъде водена от комунисти и турци. Този път вече ще ни съсипят.
55
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НАЦИОНАЛИСТGospodin nasiolist ako mee partiya depese v bg do toya moment bg stese da e turşuya
54
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички тези който НЕ СА гласували трябва да знаят едно нещо: благодарение на тяхната престъпна пасивност, отново *** печелят. Техният свински МЪРЗЕЛ играе директно в ръцете на електората на ДПС.ТОВА ЯСНО ЛИ ВИ Е, ИЛИ НЕ ?!?!
53
3
 
22
 
! Отговори
до 56 преди 9 години
До АнонименДруго е ако гласуват 80% балгари.При този случай колкото и да купуват става безмислено.А сега така ни управляват тези които са си купили гласове.Жалко за НАС,ЗА бЪЛГАРИЯ.
52
9
 
5
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"На тези избори се видя и друго. Не Станишев е виновен за краха на БСП !Отдавна им го казах на другарите - БСП няма бъдеще като партия на Новия световен ред. Там са се наредили ГЕРБ, ДПС и др.БСП има бъдеще само като лява и проруски ориентирана партия. Партия, която да отстоява православните и славянски интереси на България."Точно!Даже нз как хората още се подлъгват, че има голяма разлика между ГЕРБ и БСП, и двете в момента са американски *** на Сорос и Новип световен ред.
51
2
 
9
 
! Отговори
Митко преди 9 години
Пак ще ни управляват едни и същи.