Кой изстиска БСП като лимон?

Заради Станишев БСП загуби 100 000 гласа, скочи Кирил Добрев
Обновена: 16 окт 2014 14:29 | 16 окт 2014 11:02, Камелия Цветанова
50
Кой изстиска БСП като лимон?
Кирил Добрев.Снимка: Булфото, архив

Бившият лидер на БСП Сергей Станишев е виновен за тежката загуба на партията на последните парламентарни избори, убеден е депутатът от левицата Кирил Добрев.

Още по темата
„Сергей Станишев вкара търговците в храма, вкара БСП във вътрешнопартийни битки и борба на икономически интереси“, заяви той по bTV. 

Кирил Добрев го обвини директно и за загубата на 100 000 гласа заради омразата му към Георги Първанов, защото според него тези избиратели този път са гласували доверие на АБВ.

„Обвинявам и Първанов, че не успяха да намерят общ език, но след изборите Първанов има политически субект, а ние имаме загуба на гласове“, продължи с упреците социалистът.

„Кой изстиска партията като лимон в името на това да бъде лоялна към партийното ръководство?”, попита той риторично и добави, че хората там не са „феодали, а фараони“. 

Със снимки от последните конгреси на левицата, Добрев илюстрира липсата на промяна в ръководството на партията.

По думите му „тричленката” в ръководството на БСП - Димитър Дъбов, Евгени Узунов и Катя Николова, от години решава кой ще прогресира и кой ще бъде смачкан в партийните редици.

Според него през 2009 г. след тежък конгрес на БСП Сергей Станишев е останал председател с ангажимента към младото поколение да изчисти партията.

„Не само, че подведе хората, но и се обгради с хора,  които нямаха амбиция за неговия пост и след това в партията всичко тръгна напред”, обясни Добрев.

По думите му между 140 и 180 от делегатите на всеки конгрес са „платен апарат”.

„Аз, ако искам да се кандидатирам и съм против ръководството на партията, те стартират с тези гласове повече от мен“, разясни той.

Според депутата така едно и също ръководство е смачкало второ поколение в БСП от 10 ноември 1989 г. насам.

„Това са две изгубени поколения и после няма за какво да се учудваме, че за нас гласуват само 6 процента от хората под 40 години и това са все деца на членове на БСП. След четири години няма на кого да има да говоря“, оплака се Кирил Добрев.

Въпреки всичко той е оптимист за бъдещето на левицата, защото по думите му „БСП е кауза“ и той е готов да промени партията.

„Имам амбицията, имам хората. Тая партия ще я променя и ще я оставя на следващото поколение“, увери депутатът.

На въпрос „Дали боли два пъти с ДПС?”, Кирил Добрев коментира, че въпросът е не дали боли, а дали ти харесва.

„Може и на някой да му харесва, на мен лично не ми харесва, на Станишев може би му е било приятно в  името на това ГЕРБ да не дойде на власт“, настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
Червен чуен преди 9 години
До 42Всеоще *** както му биха шута родните другари зимата и от пес ще му бият шута. На край и моника ще му бие шуто щото няма да й трябва бейбиситър.
31
0
 
2
 
! Отговори
Добрееее преди 9 години
Абе всички сте омазани до ушите в акота , ама карай.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и АБВ - и те са на Путин - ама БСп са сациалдемократи.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
26 - какъв Путин те гони пък тебе - Вигенин се оказад най-големият Натовец, Станишев е председател на ПЕС. нашите момчета слушкат Меркел. Атака е на путин, не БСП
28
3
 
7
 
! Отговори
До НФБ преди 9 години
Абсолютно прав си!Вчера си мислих за това. Преди 3-4 г. петрола беше стигнал 150$- бензина беше 2.50лв.Днес петрола е 80$-бензина пак е 2.50.По-големи мошеници от руските алчни олигарси и нашите червени ***- НЯМА.Няма други правителства които да доят толкова нагло народа!ГЕРБ и БСП са само различните страни на монетата.Комунисти и в червата!
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде бе! А като сменихет лидера сега кой е виновен? защо Миков не се съобразява с решенията на пленумите? зящо няма прозрачност .защо се налагат решения "отгоре". не е въпросът в Станишев а в начина ви на водене на политика. вБс пимва честни и можещи хора но техиня глас се потиска.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕВАЛА на станишев
25
2
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
КОЙ..КОЙ..КОЙ НИ *** В ГАЩИТЕ СЕ ЗАПИТАЛА СТЛЕТНИЦАТА..ТА САВСЕМ СКОРО ЗАЕДНО С МАСЛАРОВА СИ ГИ НАПАЗАРУВАХМЕ В ПАРИЖ..А СЕГА ТРЯБВА ДА ПЕРЕМ..КОЙ НИ *** В ГАЩИТЕ...
24
0
 
9
 
! Отговори
охоо преди 9 години
защо забрави гергов банев и много други бизнесмени.
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя е беден социалист чист като сълза
22
0
 
2
 
! Отговори
dopalnenie kam 26 преди 9 години
i sa6to biasnata propaganda sre6tu GERB1
21
0
 
22
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименПЕТРОЛА НА СВЕТОВНИЯ ПАЗАР ПАДНА С 30%ОТ 120 НА 81 ДОЛАРА ЗА БАРЕЛ...НЯКОЙ ДА УСЕЩА ТОЗИ СПАД НА ЦЕНИТЕ НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА....В КОГО ОТИВА ПЕЧАЛБАТА
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горките БСП-мултимилионери, живи да ги ожалиш!
19
0
 
11
 
! Отговори
Спеца преди 9 години
Може и да е право момчето , че по върховете са фараони , а надолу по градове и села са партийните феодали ,НО!!!!!Не става само със смяна на кадри защото ще се ПОДМЛАДЯВА столетницата !Това направи Станишев и какъв е резултата ?Едно голямо НИЩО!Сега имаме млади феодали , които не можеш да ги изместиш , организират си приференциални вотове , кой с прасе , кой с агнета ..и най-важното тия младите феодали отдавна вече нямат авторитет сред избирателите , защото им са празни главите хора за себе си!
18
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой изстиска БСП като лимон? Сергей Станишев, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Мерджанов, Добрев и всички останали членове на ИБ на БСП. Основната причина българите да се отвратят от БСП е бясната пропаганда на социалистите в полза на Русия и Путин.
17
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Кирчо, а ти защо мълча досега, Станишев се измъкна в Брюксел и чак сега се сети да се обадиш!
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бспа я унищожиха самите и лидери. Тя стана по дясна партия и от Герб. А нейните избиратели останаха излъгани от социалната и програма.
15
2
 
13
 
! Отговори
BG преди 9 години
На калпава партия, лидерът им е виновен :))) Виновни сте си самите вие - лазенето по корем пред господарите ви в Москва и Анкара, възхваляването на комунизма - за пред пенсионерите с промити мозъци става, всеки млад и интелигентен човек ще ви каже да вървите на м....Двуличното поведелие - комунизма бил добър, ама всичките се с двата крата в частния бизнес - справка повдивския лидер на БСП Гегов :)))Заради омразата към Герб, за първи път България имаше министър на армията с името Неджми Али !
14
1
 
20
 
! Отговори
асд преди 9 години
За 6-те % до 40 годишните хора е половината истина, останалата е че половината гласоподаватели на БСП са *** и турци, другата половина са неадекватните пенсионери и останалите са зависими или приближени на обръчите от фирми и хора около и в БСП. 90 % от *** и турците гласуват за БСП и то знаем как и защо - подкуп и етнорелигиозно. Т.е. пълно извращение на демокрация. Как искам баба ми да се замисли над тези неща...
13
8
 
16
 
! Отговори
user преди 9 години
Агент Гоце от алчност и интереси раздели партията. Той нищо друго не може освен да разделя и разцепва норада. А и в БСП има много ама наистина много ***, който трябва да изчезне, за да се възроди тази партия.